因為屋企貓砂就黎用完...又要入貨...但之前聽兔友講木粒同貓砂比較....木粒都較吸水/吸臭.....各位兔友有冇其他意見
sanny0066 2011-11-24 10:29:34 AM

Twhtracy 發表於 2011-11-24 10:27 AM
我配開7百幾....

咁經濟實惠 1日$2都唔洗
sanny0066 2011-11-24 10:49:56 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-24 10:39 AM
係呀.. 其實洗得乾淨... 可以捱到年半

我淨係知Kay帶個D $900 3副 1副1個月到就玩完
lukyee86111 2011-11-24 08:23:04 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-24 10:20 AM
CAREFRESH 纖維紙碎, 吸力ok, 冇麈埃, 唔會發大, 美國家兔協會都 recommend 用黎做籠底bedding。 ...

DR BETTY 話carefresh 軟熟先好=-=
因為佢地踩左落左都唔會易生腳瘡

不過CAREFRESH ORIGINAL 吸力真係唔算好強
所以我每2WK 就用完一包30L CAREFRESH BEDDING

我試過CHANGE 白色那隻(ULTRA)
但程程唔肯入去痾
可能,漂白過
sanny0066 2011-11-24 10:07:44 PM
lukyee86111 發表於 2011-11-24 08:23 PM
DR BETTY 話carefresh 軟熟先好=-=
因為佢地踩左落左都唔會易生腳瘡

你都係用冇底盤既籠??再將carefresh放係籠既角落頭??
lukyee86111 2011-11-24 11:39:00 PM
sanny0066 發表於 2011-11-24 10:07 PM
你都係用冇底盤既籠??再將carefresh放係籠既角落頭??

no just put in the toliet

no, just put it in the toliet
衰仔(00) 2011-11-24 11:46:01 PM
吾知點解我個人覺得CAREFRESH好吾安全..因為我驚我2隻野會咬+吞
sanny0066 2011-11-25 12:17:18 AM
lukyee86111 發表於 2011-11-24 11:39 PM

個廁所淨係用貓砂 唔用網放係上面既
lukyee86111 2011-11-25 06:57:24 PM
sanny0066 發表於 2011-11-25 12:17 AM
個廁所淨係用貓砂 唔用網放係上面既

不是貓砂黎,是CAREFRESH BEDDING
唔用網,是因為我見過有D RABBIT 係上面攤起度
lukyee86111 2011-11-25 07:01:47 PM
衰仔(00) 發表於 2011-11-24 11:46 PM
吾知點解我個人覺得CAREFRESH好吾安全..因為我驚我2隻野會咬+吞

我初頭係比木槺 ... 但DR BETTY 話好容易有呼吸毛病
所以先轉CAREFRESH ... 用左年幾, 程程都無咬+吞過WOO , 所以應該OK 既
lukyee86111 2011-11-25 07:02:53 PM
衰仔(00) 發表於 2011-11-24 11:46 PM

仲有,我程程錦X百厭都無事 ...
sanny0066 2011-11-26 12:02:48 AM
lukyee86111 發表於 2011-11-25 06:57 PM
不是貓砂黎,是CAREFRESH BEDDING
唔用網,是因為我見過有D RABBIT 係上面攤起度  ...

咁柯左第一次尿..之後再踩上去腳腳咪污糟晒
sanny0066 2011-11-26 12:03:56 AM
lukyee86111 發表於 2011-11-25 07:02 PM
仲有,我程程錦X百厭都無事 ...

因為你隻程程把口淨係食好野...carefresh呢D擺唔入口
jinjin 2011-11-26 12:30:03 PM
lukyee86111 發表於 2011-11-24 11:39 PM

咁佢屙完尿尿咪整濕哂對腳仔囉?
sanny0066 2011-11-26 03:18:27 PM
jinjin 發表於 2011-11-26 12:30 PM
咁佢屙完尿尿咪整濕哂對腳仔囉?

我都覺得兔兔隻腳腳會濕晒
lukyee86111 2011-11-26 05:48:13 PM
sanny0066 發表於 2011-11-26 12:03 AM
因為你隻程程把口淨係食好野...carefresh呢D擺唔入口

正常兔仔都唔會食掛

我程程咬完D PAPER 都識吐返出來

快速發帖