我隻兔兔而家七個月大,我會早晚餵佢食糧.....草就無限量供應
我想問幾時先可以餵佢食菜.....
食白菜仔可以嗎?
thanks........
sanny0066 2011-11-23 10:35:13 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 10:25 AM
雖然有機草真係一開係好香....
又夠晒乾爽
又懶係有機...

我諗有機草..有D似A草
sanny0066 2011-11-23 11:05:20 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 10:40 AM
但營養成分上係近T 草.. 定好似直情一樣ga 我睇過....

得閒走上3樓8下先
sanny0066 2011-11-23 05:40:31 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 11:09 AM
arm arm 認真搵一搵... 佢應該纖維低少少
但蛋白質同脂肪都同T 草差唔多...
做主草就唔得

你係咪買左40oz包裝
tungyvonnehk 2011-11-23 05:57:25 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 11:09 AM
arm arm 認真搵一搵... 佢應該纖維低少少
但蛋白質同脂肪都同T 草差唔多...
做主草就唔得

ORGANIC MEADOW HAY, 其實都係禾科植物, 主要因為佢用有機種植方法, 生長時間比一般t 草長, 形成佢比較香草味同埋纖維較優質。溝草一般見到人地都係揀organic or orchard grass<不過orchard grass 味道冇t草咁強同埋香味唔一樣>
sanny0066 2011-11-23 07:31:00 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-23 05:57 PM
ORGANIC MEADOW HAY, 其實都係禾科植物, 主要因為佢用有機種植方法, 生長時間比一般t 草長, 形成佢比較香 ...

另一位智者
tratra 2011-11-24 05:31:48 PM
sanny0066 發表於 2011-11-23 12:12 AM
其實任何草都可以俾兔兔試下..包括Oxbow APD MOMI 但我就一開始俾MOMI 2ND 之後見屎屎唔夠金黃同唔夠大粒 ...

真係THANKS AR.....
咁我試下買包MOMI 比佢食下先....
sanny0066 2011-11-24 05:34:27 PM
tratra 發表於 2011-11-24 05:31 PM
真係THANKS AR.....
咁我試下買包MOMI 比佢食下先....

MOMI 又唔係貴..一試冇妨
tratra 2011-11-24 05:38:00 PM
sanny0066 發表於 2011-11-24 05:34 PM
MOMI 又唔係貴..一試冇妨

對佢好既,貴一貴我都要買~
tratra 2011-11-24 05:39:51 PM
sanny0066 發表於 2011-11-23 12:08 AM
vv大唔大篤..我覺得係關兔兔事...因為我隻Be同Yond都係食mimi 1st 一直以來都係Yond VV比Be大篤一倍{:3_7 ...

但係呢佢平時都係好細篤,無啦啦呢排變左大篤左好多......真係唔知點解,飲水飲多左既關係?
sanny0066 2011-11-24 05:53:55 PM
tratra 發表於 2011-11-24 05:39 PM
但係呢佢平時都係好細篤,無啦啦呢排變左大篤左好多......真係唔知點解,飲水飲多左既關係? ...

我隻yond平均一日飲到600ml水...所以VV係勁勁勁大篤
肥墨魚 2011-11-24 06:12:52 PM 來自手機
tratra 2011-11-25 04:01:20 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-24 06:12 PM
天氣乾燥左 水量飲多啲 自然v多

呀!你又講得岩喎~
sanny0066 2011-11-25 04:30:45 PM
tratra 發表於 2011-11-25 04:01 PM
呀!你又講得岩喎~

天氣乾燥對兔奴仲有一個最大壞處
tratra 2011-11-25 04:35:04 PM
sanny0066 發表於 2011-11-25 04:30 PM
天氣乾燥對兔奴仲有一個最大壞處

係乜係乜,講黎聽聽~~~~~
sanny0066 2011-11-25 04:44:10 PM
tratra 發表於 2011-11-25 04:35 PM
係乜係乜,講黎聽聽~~~~~

入草時..插損/界損手

快速發帖