係咁既~ 尋日朝早佢開始食糧食得好慢....
之後我放工返黎刀見佢冇食草同飲水~~!!

因為果時已經7點幾...我就帶左佢去荃灣珍禽度睇NA

1路有KEEP住比草粉佢食..

但到E+佢刀唔食野~!!!  

但佢有便便去....

好驚啊~我應唔應該同佢轉睇DR.MA??  

花芝媽 2011-11-23 04:36:52 PM
用草點下D草粉食唔食
sanny0066 2011-11-23 04:43:51 PM
我諗而家樓主應該係街四圍奔波緊
小白小黑 2011-11-23 05:50:45 PM
我明白你的感受
我之前小白都係咁
不過呢, 醫生開左藥, 就會好一點
bb唔食野好大件事架, 我果隻小白就係咁啦
不過你keep住餵藥佢食, 佢應該會有啲進展, 最重要佢有便便和肯食野..努力呀!!!!
super4 2011-11-23 09:25:02 PM
我對荃灣珍禽診所無好感,因為機機感染上呼吸病去睇時,我覺得佢地有啲dum 症,未能對正藥,拖延機機好返的時間,令到機機鼻仔勁辛苦,但Dr.MA現時實在很難book(可能Dr. Betty飛咗),唯有睇住其他Dr. Book住等Dr. MA啦!唔食草的話,記住餵草粉呀!加油!!
wesky 2011-11-23 11:15:02 PM
係個籠鋪多啲草
KathyChan 2011-11-24 02:11:04 PM
多謝大家關心
尋日打得通電話果時9龍動物E院已經FULL BOOKING了!!
唯有去大圍睇DR.JAMES! (Dr.TigER唔係度...)
D人話佢睇兔仔好...
我CALL的士去,好快就到左.
一去到登記..等左一陣就有得睇..佢鬼佬黎..
有2個護士做番譯,DR.JAMES CHECK 完佢就話要抽血照XRAY!!
我心諗腸停應該唔使做呢D架WOR?!
之後佢報左個價..2680!!
又話唔抽好難落藥比佢
但我刀係冇做到..感覺上比人屈$ 咁
之後佢地就帶左B囡去打皮下鹽水針同止痛針
到佢抱返囡囡返黎果時刀冇講囡囡E+咩情況..到我問佢佢就話因為冇抽血同X RAY唔知情況WOR
因為我同佢講B 囡睇過第2間,佢刀係叫我邊D藥KEEP 住比佢食邊D唔使
埋單9XX ... 就帶B 囡走...走之前仲要我簽同意書話因為我拒絕抽血同照XRAY~導致佢地冇法對症下藥~所以B囡有可能有生命危險~

之後我返到去KEEP住同B囡一個中就搓15分中肚仔,3個中一次草粉..長開個籠比佢出黎活動..到今朝6點佢已經肯食草同自己飲水

刀有便便啦雖然刀係細細粒但刀有幾十粒架XDD

至於大圍...我諗我唔會再去了~!
1)佢地兔狗烏
龜刀係一黎到就叫你抽血,X RAY ( 因為我睇既時候隔離睇緊一隻金毛 ,之後睇一隻龜 ,同樣地比佢地抽血,照X RAY)

2.同醫生溝通唔到...(我英文水平唔多OK) 好多時有咩問題個護士覺得答到你就唔同醫生講..)

3.唔比率抽血照X-RAY 態度就唔多好..其實有經驗既話唔照XRAY 就咁摸,大概刀知嚴唔嚴重,你照出黎先答到我咁我刀知啦~!!! 刀有圖睇咯!我使鬼睇你咩?!!! )

joeman 2011-11-24 03:18:31 PM
我第一次睇都係去大圍...
我以後都唔會再去...
有個叫DR. PETER MORGAN...
可以上網SEARCH 下佢D"威"水史

睇下香港死左幾多兔兔係佢手上
sanny0066 2011-11-24 05:00:51 PM
睇黎大圍除左Dr.Tiger外..冇乜醫生有保障
KathyChan 2011-11-24 06:35:29 PM
佢地真係無醫德架

我阿B 係睇BETTY GA~ 絕肓刀係BETTY 幫佢...但E+ ..

以後兔兔有咩唔舒服刀唔知點算!!!
sanny0066 2011-11-24 09:58:28 PM
KathyChan 發表於 2011-11-24 06:35 PM
佢地真係無醫德架

我阿B 係睇BETTY GA~ 絕肓刀係BETTY 幫佢...但E+ ..

Dr.Ma囉...雖然難book D
KathyChan 2011-11-24 11:02:37 PM
sanny0066 發表於 2011-11-24 09:58 PM
Dr.Ma囉...雖然難book D

係好難BOOK -_-!!
希望兔B身體健康...唔好再睇E生V_V
sanny0066 2011-11-25 12:14:52 AM
KathyChan 發表於 2011-11-24 11:02 PM
係好難BOOK -_-!!
希望兔B身體健康...唔好再睇E生V_V

唔洗覆診嗎
KathyChan 2011-11-25 12:42:43 PM
sanny0066 發表於 2011-11-25 12:14 AM
唔洗覆診嗎

要.但我唔會返大圍...睇dr.ma
sanny0066 2011-11-25 03:19:04 PM
今次你記得早啲book啦
chillimilk 2011-11-28 07:14:25 PM
sanny0066 發表於 2011-11-24 05:00 PM
睇黎大圍除左Dr.Tiger外..冇乜醫生有保障

除左tiger都冇個好...
之前帶鼠鼠去睇過 因book吾到tiger 第二個e生睇 佢對隻鼠鼠粗魯到c
厘間e院好似好commercial咁 吾中意!!
但tiger應該好d 好多鼠友都睇佢ga

快速發帖