我的小白, 早前因為側頭和腸胃不好, 看了醫生
現在雖然還要覆診和吃藥, 但已經好很多
最近夜晚, 我發現佢奇怪的睡姿, 好好笑!!!

C360_2011-11-21-00-36-10.jpg   牠在游水嗎??

C360_2011-11-20-11-22-31.jpg   大家看到牠嗎??
sanny0066 2011-11-24 07:41:49 AM
kkklon 發表於 2011-11-24 07:18 AM
哈哈~~我哥隻都係叫小白呀~~重有隻小灰

點解第一張圖咁似係郊外既泥地既
明日媽 2011-11-24 09:15:08 AM
我好鍾意第一張呀!
以前bb都試過咁架!
小白小黑 2011-11-24 09:28:07 AM
sanny0066 發表於 2011-11-23 07:35 PM
點解第一張相..咁大個尿片陣既

因為佢先前病了, 我無比佢出黎行, 醫生話佢腸胃不好, 比佢行下會好啲, 但佢又唔識去toliet, 為了方便我清潔, 未用幾張尿片鋪係地下比佢行囉...
小白小黑 2011-11-24 09:30:25 AM
sanny0066 發表於 2011-11-23 07:36 PM
佢隻耳仔既顏色..配埋全身白色..好鬼靚

另外想問第一張圖個個圓桶係咪玩具黎??可以係邊道買到呢{: ...

好多問題呢
~很多人見到佢都話佢好靚, 每次同佢去睇醫生, 個個人都話好可愛
~第一張圖的圓桶係玩具黎架, 之前比另一個rabbit (小黑)玩ge, 但now比小白玩..(因為佢唔會同我咬爛哂啲野xd)
~第二張圖的草架, 我係i love rabbit買, 其實唔係好大, 只係我影相角度zoom埋去所以好似好大jie^^
小白小黑 2011-11-24 09:31:21 AM
sanny0066 發表於 2011-11-23 07:51 PM
白色兔兔係咁的..但睇圖片個尿片陣...可能小白未識去廁所VV

你猜中了..我昨天買了一個大少少的籠, 到時我會教返佢去toliet
小白小黑 2011-11-24 09:32:01 AM
lukyee86111 發表於 2011-11-23 07:40 PM
佢隻腳腳好黃

無法啦..我間中都會用濕紙巾幫佢抹抹...驚啲尿整到佢個腳腳不好
小白小黑 2011-11-24 09:33:19 AM
super4 發表於 2011-11-23 08:17 PM
小白真的要學識去厠所先得,腳仔黄曬囉!小白瞓到似隻乳豬咁

小白現在好返好多, so我會開始教佢去vv, 我另一隻小黑, 佢三、四個月時已經識去啦..
p.s: 我都覺得佢超似孔豬!!!!
小白小黑 2011-11-24 09:33:40 AM
sanny0066 發表於 2011-11-23 08:25 PM
你呢句得罪好多兔兔2歲都未識去廁所既主人呀下

說讚...xd
sanny0066 2011-11-24 09:34:12 AM
小白小黑 發表於 2011-11-24 09:28 AM
因為佢先前病了, 我無比佢出黎行, 醫生話佢腸胃不好, 比佢行下會好啲, 但佢又唔識去toliet, 為了方便我清 ...

放兔兔出黎活動多D...有益身心
sanny0066 2011-11-24 09:35:11 AM
小白小黑 發表於 2011-11-24 09:32 AM
無法啦..我間中都會用濕紙巾幫佢抹抹...驚啲尿整到佢個腳腳不好

我現在一得閒就捉住Yond黎抹腳腳手手...尤其是係佢柯出界後自己仲要踩返D VV個時..我要學墨魚爸話齋...抹到佢覺得我煩
小白小黑 2011-11-24 09:36:10 AM
花芝媽 發表於 2011-11-23 09:11 PM
睇黎佢好中意係草到去廁所係米呢..

佢幾多歲啦?   好似好細隻甘XD

佢快三個月了..佢啲便便時大時小的..因為腸胃未完全好返
有時都仲有啲濕便, 但已經好多係圓粒粒了
同埋活潑左好多, 只有極輕微的側頭, 自己肯吃草草了...
不過都要keep住覆診..上次睇醫生時, dr. ma都話佢ge腸胃離正常不遠了!!!
sanny0066 2011-11-24 09:38:24 AM
小白小黑 發表於 2011-11-24 09:36 AM
佢快三個月了..佢啲便便時大時小的..因為腸胃未完全好返
有時都仲有啲濕便, 但已經好多係圓粒粒了
同埋活 ...

咁隻兔兔係邊道買嫁?? 咁馬Sir有冇話側頭個問題 遲D會唔會好返
小白小黑 2011-11-24 09:38:54 AM
sanny0066 發表於 2011-11-24 09:35 AM
我現在一得閒就捉住Yond黎抹腳腳手手...尤其是係佢柯出界後自己仲要踩返D VV個時..我要學墨魚爸話齋...抹 ...

我的小白會覺得我煩嗎..我不太清楚, 我只知佢開始比我縱慣了..><
小白小黑 2011-11-24 09:39:43 AM
Hitan 發表於 2011-11-24 01:23 AM
P.S. 唔識去廁所既兔兔打理要特別留心
好易生介癬蟲...
主人一定要經常幫佢清潔呀!!!

佢的手手腳腳超乾淨呀..你點幫佢抹, 用咩幫佢抹架...
小白小黑 2011-11-24 09:42:35 AM
sanny0066 發表於 2011-11-24 09:38 AM
咁隻兔兔係邊道買嫁?? 咁馬Sir有冇話側頭個問題 遲D會唔會好返 ...

佢係元朗qpet買..別提了..一提就扯火...
有時我想, 如果我無買佢返去, 佢係間咁ge店入面, 點生存..

其實, 我九龍醫院那個係amanda, 係未唔係dr. ma呢??
佢話腸胃係首要, 側頭好彩就會好, 但都有機會覆發

快速發帖