請問有冇使用再造紙砂的網友? 想問下使用後意見.

木槺同再造紙砂各有咩好處?

謝謝
吃不到的蘋果 2008-6-7 10:41:42 PM
剛剛從寵物店回來
今次是首次見面的女人看店
她說要是用紙粒.....說鼠鼠排尿後會對牠有害@@
她說店裡用的哈姆粒是因為這陣子木糠缺貨~而且成本低(呆了...)
而她也介紹我用一包價值四十二元的(忘了那叫什麼~用法和紙粒一樣)
不過我看它的外型參差~怕鼠鼠伏地如廁時會弄傷肚肚或者肛門附近
所以到最後叫拿了包已預先買了的木糠@@

另~那兒有隻愛站著睡的龍猫...睡相好搞笑@@
chrisyan 2008-6-8 08:16:20 PM
但係D鼠鼠好鍾意咬爛D紙砂~所以夏天最好有個剷仔掃仔,日日同佢地換木糠,咁就唔使用紙砂:062:
過路車人 2008-6-9 05:19:15 PM
請問breeder / carefresh / eco-straw litter 呢幾個紙粒牌子,係咪各大寵物店都有得買架?

我諗住以後轉用紙粒,但冬天佢地會唔會整唔到窩呢?d紙粒長又粗.
wesky 2008-6-9 05:30:59 PM
應該有吧~~
我買過Breeder's selection
冬天可以俾d棉花佢起巢~~
過路車人 2008-6-10 12:11:36 AM

回復 19# 的帖子

謝謝你的意見.

咁等我冬天時睇下個巢係咩樣, 哈哈
吃不到的蘋果 2008-6-14 01:40:50 AM
CLASSICO PET'S Dream←新購木糠....
因為預先付錢後攞貨.....要不...看到這包裝我肯定寧願不買= =||

對了~~冬天用的綿花大家會肯花錢嗎?
我朋友買十五元一小片一小片疊在一塊的那些
上年~我在Q..那兒買了一大包看來軟綿綿的日文包裝的保溫綿
材質:天然綿  容量:125G
牌子是GEX

快速發帖