呢2日我發現佢好似唔多精神,成日呢0係屋入面
平時一到夜晚就好中意跑轉轉(12am左右)
依家見佢剩係企上去好似想跑但行左2步好似唔知點甘就落返黎走返入屋
飲水呢4,5日好似飲多左水,食野都肯食,但比平時少...

我尋晚仲有同佢用沖涼沙沖涼,但見佢好似沖極個身都好熱甘(我隻手摸到D汗)
我想問佢會唔會有事架?
鼠鼠會唔會感冒架?
同埋佢呢幾日好似有少少luck毛既現象...表面唔見有咩唔同,但籠裡面有時會見到1少汁毛...
:063: :022: :036:

鼠鼠可唔可以做身體檢查架?係咪好貴架?因為我唔之佢咩事牙
kelly_shing 2008-6-5 05:57:43 PM

回復 15# 的帖子

o...睇黎版主係應屆會考生呢:040:
我今日係station r度見到有D磨牙玩具,繩上面有D木吊住比鼠鼠爬架
我打算買返抽比佢:032:
wesky 2008-6-5 06:10:49 PM
其實係高考生~~:053:
鼠鼠又多件玩具  一定唔驚悶親啦~~
kelly_shing 2008-6-5 08:06:44 PM
但我買左個掛係欄度既木條返黎鼠鼠無玩
比鼠鼠食既蛋糕仔又無食:024: :044: :042: :077:
wesky 2008-6-5 08:13:42 PM
試下將條木放係地下   睇下佢玩唔玩~
唔玩都會咬下瓜~~
可能蛋糕仔唔好食~~ 佢要食pizza hut  哈哈~~
呢種零食其實唔食仲健康~~
kelly_shing 2008-6-5 09:07:50 PM
唔知會唔會因為時間尚早呢?
我試下擺一日睇下佢會唔會玩啦...
其實係我隻倉鼠開始好似唔多食正糧...
佢以前最中意食花生,依家都唔食既,剩係係甘飲好多水

不如你pm個msn比我同你上網傾丫~
wesky 2008-6-5 10:07:19 PM
如果比平時飲多左好多水
可能係 腎臟&膀光感染 或 糖尿病
http://zizi-land.info/redirect.p ... o=lastpost#lastpost
你試下逐個病徵查
睇下常出既係邊種病~~
kelly_shing 2008-6-5 10:59:44 PM
如果照你甘講,睇黎腎臟&膀光感染係最有可能性
我都睇過晒D病徵,最似都係呢個...
但若果輕微既luck毛現象係咪參考返"脫毛"就得?

wesky 2008-6-5 11:19:20 PM
關於脫毛  你可以看看有關的4個可能成因
每種病徵都有所不同的~
如果懷疑鼠鼠生病, 應向獸醫求助~~^^
過路車人 2008-6-5 11:57:23 PM

回復 4# 的帖子

今日先得閒上網睇到你講鼠鼠情況, 本人的鼠鼠曾睇過獸醫, 都幾好, 你可以試下.

九龍動物診所
Dr. Yan / Dr. Betty
Tel: 23823300

一定要預約, 我係睇Dr. Yan
p.s.網友話Dr. Betty都ok架

希望幫到你同鼠鼠快d好番la
過路車人 2008-6-6 12:21:40 AM
Sorry, 忘了告訴你, "九龍動物診所"位置係九龍城個間富豪酒店後面街
kelly_shing 2008-6-6 11:39:38 AM

回復 25# 的帖子

唔該晒你呀!!
我今個禮拜weekend會帶佢睇架喇!!
九龍城呢間唔錯~我一架車就可以去到!!:060:
過路車人 2008-6-8 12:51:33 AM

回復 26# 的帖子

唔駛客氣, 大家都係鼠友

鼠鼠病個陣, 我好擔心, 所以好明白你心情.

快速發帖