我家呀兔用緊環保紙棉, 差唔多用曬~ 但我覺得佢唔夠吸味- -
諗緊用紙砂定尿片好?
sanny0066 2011-12-19 01:22:38 PM
小黑與我 發表於 2011-12-19 01:10 PM
我早兩日都買左尿片俾小黑用, 真係幾好喎, 換嗰陣好方便

尿片對於唔談去廁所既兔兔真係十分好...就算而家BeBe識去廁所..我都放尿片係底盤..因為咁樣方便清草碎..一拎起包住再倒返落垃圾筒就好似全新尿片一樣
chuk 2011-12-19 10:24:09 PM
chillimilk 發表於 2011-12-19 02:12 AM
柯邊個角都好la 都係係厠所到ya
我果2隻......

我係放草兜係廁所前, 佢鍾意一邊柯一邊食- -
JOE198732 2011-12-20 01:53:29 AM
我隻兔吾識去toilet 再加上今日去買尿x !!佢勁咬!!又成日將 d 草整晒落底盤到~~點解會咁!!
chillimilk 2011-12-20 02:04:19 AM
sanny0066 發表於 2011-12-19 11:41 AM
慢慢教...急唔黎..你試下用草碎放係廁所上面...呢個方法可能work

thx!!  已經試緊na! 因之前睇到你n wesky都放草碎上厠所 所以照跟lor
for曳b 越黎越okay 但puffy就完全吾試
chillimilk 2011-12-20 02:12:12 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-19 08:24 PM
你之前用咩?? 因為有d 木粒又可能真係幾大陣味....

而家好d 喇??

吾記得乜野牌子 聽朝睇下先 係兔協介紹買的...

曳b e家都識左好多係厠所上vv na 不過d poo就仍然四處飛lor 執餐c...
新兔兔仲細掛 冇次肯上厠所vv 靜係企上去食厠所草碎
chillimilk 2011-12-20 02:18:46 AM
chuk 發表於 2011-12-19 10:24 PM

曳b 都係一路食一路柯ga
早期都試過幾日好似你咁 但我怕佢隻腳仔痛 成日要step上個厠所鐵網到
所以放棄左lor
sanny0066 2011-12-20 10:03:30 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-19 08:25 PM
我都係 有時咁arm 成塊有一撻尿.. 我當睇唔到.... 倒完照用 =.= 環保d

有時D尿乾左變漬..咪當張尿片係一幅畫囉
sanny0066 2011-12-20 10:04:14 AM
chuk 發表於 2011-12-19 10:24 PM

我個草球都係放係廁所前面....佢通常都柯晒d VV CC係廁所入面好少整污糟自己張vetbed
sanny0066 2011-12-20 10:04:49 AM
JOE198732 發表於 2011-12-20 01:53 AM
我隻兔吾識去toilet 再加上今日去買尿x !!佢勁咬!!又成日將 d 草整晒落底盤到~~點解會咁!!
...

你係底盤上面放尿片???底盤同籠中間冇豬仔板隔住??你用緊咩籠簡易籠
sanny0066 2011-12-20 10:05:24 AM
chillimilk 發表於 2011-12-20 02:04 AM
thx!!  已經試緊na! 因之前睇到你n wesky都放草碎上厠所 所以照跟lor
for曳b 越黎越okay 但puffy ...

俾D時間puffy...人類BB仔2個月大時都要um尿片周圍走啦
sanny0066 2011-12-20 10:07:28 AM
chillimilk 發表於 2011-12-20 02:12 AM
吾記得乜野牌子 聽朝睇下先 係兔協介紹買的...

曳b e家都識左好多係厠所上vv na 不過d poo就仍然四處飛l ...

其實你應該要助新兔兔一把...要推新兔兔上去廁所..又或者 你每隔1小時 就抱新兔上廁所一次...等佢有個習慣唔好一急就隨地柯
sanny0066 2011-12-20 10:08:23 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-20 09:35 AM
如果佢自由走動ge 時間多 食野ge 時候企係廁所上面都未必真係咁壞ge

但如果佢困籠時間多就要諗下點搞

我隻Be係雙手踏廁所邊...雙腳紮行個馬..然後企高食草球既草
sanny0066 2011-12-20 10:18:49 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-20 10:12 AM
絕對 況且都係得一撻 算啦

奶爺 兔奴好窮 將就一下

我屋企仲有4包完完整整未開的尿片
sanny0066 2011-12-20 10:19:25 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-20 10:13 AM
奶爺成個頭擺落草兜到食 有時就雙手搭住個草兜 好鬼cute

雙手搭住個草兜好cute跪求照片一張
sanny0066 2011-12-20 10:23:56 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-20 10:21 AM
下次影俾你睇 佢成日都係咁食ge 雙手搭住 然後個口咬住條草咁 懶晒cute cute 咁望住你 頂佢唔順  ...

但當你想拎起個相機捕捉呢個完美時刻時....佢就會37面怒啤你...然後講句 你又中計啦

快速發帖