12月18日
我終於買左燕麥草噹噹比程程

心想MOMI出的,應該都可以放心比佢食....

程程都有食

一晚過去, 程程食左1/4 燕麥草噹噹 .... 不過...

程程草食少左,D CC 細粒左同少左....
頭先,我餵完糧比佢 .... 我見佢吐左D 咬碎左既糧出黎.... 雖然我唔知關唔關燕麥草噹噹事,但我決定拿開去,唔比佢食住.... 以保萬一

你地有無兔仔食完出現錦既情況??

pillow.ma 2011-12-19 08:27:56 PM
我買過.....我當零食咁間唔中比少少佢架咋....
你成個掛係度比佢任食........
lukyee86111 2011-12-19 08:30:24 PM
pillow.ma 發表於 2011-12-19 08:27 PM
我買過.....我當零食咁間唔中比少少佢架咋....
你成個掛係度比佢任食........

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我無諗過佢係零食
wesky 2011-12-19 10:50:42 PM
不宜多吃....
wesky 2011-12-19 10:50:47 PM
不宜多吃....
lukyee86111 2011-12-19 11:01:51 PM
我剛剛餵左草粉
sanny0066 2011-12-20 09:11:40 AM
我冇買過呢D野俾BeBe食...我平時好少俾零食..最多都係俾菜菜
屎屎真係有D黑同細粒....好好調理返程程個身體先
katy 2011-12-20 09:34:35 AM
其實, 佢食飽左唔食草嗜... (呢舊野...只可淺嚐, 除左燕麥 & 蘿蔔, 成份可能有糧都唔定.)

食左好野,食粒粒即刻覺得冇味啦

佢幾多個鐘唔食草?咁快餵草粉?
super4 2011-12-20 11:14:34 AM
其實你俾小小生果佢當零食好過,嗰啲所謂兔仔聖誕禮物,完全喺捉人類的心態而令你去買,勿上當
lukyee86111 2011-12-20 11:21:30 AM
super4 發表於 2011-12-20 11:14 AM
其實你俾小小生果佢當零食好過,嗰啲所謂兔仔聖誕禮物,完全喺捉人類的心態而令你去買,勿上當 ...

喂喂喂
你隻兔仔個樣有點似老鼠

即係同程程有d似樣
sanny0066 2011-12-20 11:52:31 AM
lukyee86111 發表於 2011-12-20 11:21 AM
喂喂喂
你隻兔仔個樣有點似老鼠

親戚黎...失散多年 請盡快相認
all_loving_it 2011-12-20 12:06:06 PM

成年兔兔每日除左食Timothy, 係可以食少量燕麥草, 我都有餵, 但唔係餵你依只, 睇張相我覺得應該係用燕麥草 + 其它材料做既噹噹形草磚, 所以唔適合一次餵禁大個比兔兔食..........

我係餵Oxbow出既燕麥草..........

OAT HAY.JPG

除左Oxbow Timothy之外, 我都會每日輪流混少量下面其中一種草比兔兔食 :
- Oxbow 燕麥草

- Oxbow果樹草
- Oxbow 有機牧草
- APD 高山草
high mountain.JPG

一星期會加餵2次Oxbow出既混合香草 (集合了不同的草本植物和提摩西牧草)

我兔兔既便便好好, 身體比以前更健康

OAT HAY.JPG (4.17 KB, 下載次數: 52)

OAT HAY.JPG

lukyee86111 2011-12-20 01:28:12 PM
sanny0066 發表於 2011-12-20 11:52 AM
親戚黎...失散多年 請盡快相認

good idea
lukyee86111 2011-12-20 01:29:03 PM
all_loving_it 發表於 2011-12-20 12:06 PM
成年兔兔每日除左食Timothy, 係可以食少量燕麥草, 我都有餵, 但唔係餵你依只, 睇張相我覺得應該係用燕麥草  ...

我而家唔敢再餵
lukyee86111 2011-12-20 01:36:07 PM
super4 發表於 2011-12-20 11:14 AM
其實你俾小小生果佢當零食好過,嗰啲所謂兔仔聖誕禮物,完全喺捉人類的心態而令你去買,勿上當 ...

係呀

post 呢篇野,都係想叫大家三思 .... 唔好waste $$ ... 就算比都唔好比錦多

快速發帖