雖然距離Be妹絕育仲有成個月 但係我都已經開始擔心了精神過入緊張

其實絕育前後最緊要注意係D咩..手術後最大問題係咪恢復食慾方面

送上Be懶訓相

明日媽 2011-12-29 09:03:55 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 03:52 AM
雖然唔係好明..但我都明

咁即係你唔明啦
sanny0066 2011-12-29 09:09:11 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 09:03 AM
咁即係你唔明啦

呢個世界上有字典
明日媽 2011-12-29 09:11:45 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 09:09 AM
呢個世界上有字典

其實餵藥唔係好難,最難係餵抗生素
sanny0066 2011-12-29 09:28:33 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 09:11 AM
其實餵藥唔係好難,最難係餵抗生素

抗生素定益生菌...愈搞愈多野餵既
明日媽 2011-12-29 09:35:11 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 09:28 AM
抗生素定益生菌...愈搞愈多野餵既

抗生素一定要加益生菌
sanny0066 2011-12-29 09:37:29 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 09:35 AM
抗生素一定要加益生菌

我淨係知做完絕育一定會開止痛藥..草粉(如果我屋企有.可以叫診所唔開草粉嗎?) ...其他仲有咩藥
明日媽 2011-12-29 09:39:23 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 09:37 AM
我淨係知做完絕育一定會開止痛藥..草粉(如果我屋企有.可以叫診所唔開草粉嗎?) ...其他仲有咩藥 ...

止痛藥,消炎藥,益生菌,抗生素,蠕腸藥
sanny0066 2011-12-29 10:35:43 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 09:39 AM
止痛藥,消炎藥,益生菌,抗生素,蠕腸藥

唔怪得$1700咁重皮
明日媽 2011-12-29 10:40:12 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 10:35 AM
唔怪得$1700咁重皮

放心啦!
啲兔兔頭兩日都會食嘅,之後就………
我兩隻食咗兩日藥就唔食啦!
不過甩佢有正常飲食,所以我都唔擔心
sanny0066 2011-12-29 10:52:19 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 10:40 AM
放心啦!
啲兔兔頭兩日都會食嘅,之後就………
我兩隻食咗兩日藥就唔食啦!

唔食好過食...愈快斷藥愈好慳返重餵藥既功夫
明日媽 2011-12-29 11:00:59 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 10:52 AM
唔食好過食...愈快斷藥愈好慳返重餵藥既功夫

第一日餵藥一啲困難都無,第二日開始佢就會反抗
sanny0066 2011-12-29 11:08:48 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 11:00 AM
第一日餵藥一啲困難都無,第二日開始佢就會反抗

因為已經知道差唔多時候又要食藥...我見Kay都唔洗抱住Be..就咁成住針筒針入Be口佢就狂lam
明日媽 2011-12-29 11:12:09 AM
sanny0066 發表於 2011-12-29 11:08 AM
因為已經知道差唔多時候又要食藥...我見Kay都唔洗抱住Be..就咁成住針筒針入Be口佢就狂lam{:3_12 ...

錯~
係因為佢做完手術仲好攰,所以wing wing地,無咩反抗力
sanny0066 2011-12-30 01:31:27 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 11:12 AM
錯~
係因為佢做完手術仲好攰,所以wing wing地,無咩反抗力

岩岩見到旦旦絕育後既相...個心都安落D..因為剃左毛毛既位置都唔大..同埋傷口都埋得好靚
Hitan 2011-12-30 01:33:00 AM
明日媽 發表於 2011-12-29 11:12 AM
錯~

我隻野, 做完手術即晚已經跳黎跳去, 仲跳上床
又要發脾氣咬爛塊紙皮

快速發帖