其實佢地係未真係拍拖?

呢張算正常
好fd底
但以下果d就開始有d激

唉..一隻2個月..一隻3個月
咁細個就拍拖
我呢個做兔媽既真係唔識管

327797_3109384492257_1193691778_33464965_1087572263_o.jpg (178.75 KB, 下載次數: 344)

325325_3109390972419_1193691778_33464969_1910575041_o.jpg (153.43 KB, 下載次數: 296)

411448_3109372331953_1193691778_33464960_2017436388_o.jpg (125.81 KB, 下載次數: 308)

340828_3109402572709_1193691778_33464975_1820702073_o.jpg (167.51 KB, 下載次數: 355)

jinjin 2012-1-11 05:50:53 PM
maya_will 發表於 2012-1-11 05:23 PM
@@而家咁既樣
係未代表兩隻都係大佬?

係咪2隻都會趴係對方既身上邊?
你留意下,邊隻多D趴對方既果隻咪係大佬囉。會有一隻就對方多D架,多D留意會發覺到。如搶食時邊個就邊個咁啦~
maya_will 2012-1-11 05:56:40 PM
jinjin 發表於 2012-1-11 05:50 PM
係咪2隻都會趴係對方既身上邊?
你留意下,邊隻多D趴對方既果隻咪係大佬囉。會有一隻就對方多D架,多D ...

成日扒係對方身上果個係mumu
但搶食最多就係alpha
mumu好大膽..咩都唔驚
alpha成日都好細膽..好多野都唔敢做-.-
花芝媽 2012-1-11 06:07:46 PM
我2個女細個個陣都係咁..  趴黎趴去..  夏天都癡埋一齊..    但其中一隻會係大佬黎
maya_will 2012-1-11 06:40:35 PM
花芝媽 發表於 2012-1-11 06:07 PM
我2個女細個個陣都係咁..  趴黎趴去..  夏天都癡埋一齊..    但其中一隻會係大佬黎 ...

夏天都痴埋一齊咪熱死佢地?

佢地而家大個左就唔係咁?
nan0kay 2012-1-11 07:05:26 PM
女仔4個月左右已經可以受孕架啦, 放出黎都唔好一齊玩, 忍下心, 絕左育之後就可以再一齊玩架啦~
maya_will 2012-1-11 07:15:25 PM
nan0kay 發表於 2012-1-11 07:05 PM
女仔4個月左右已經可以受孕架啦, 放出黎都唔好一齊玩, 忍下心, 絕左育之後就可以再一齊玩架啦~ ...

mumu而家先得2個月

我想要2隻兔bb
但我又唔想mumu死得快d
諗咁到時將仔仔拿去配種= =
但我媽話將人地老公拿去同第二個女人生bb唔得
所以我而家唔知應唔應該絕
nan0kay 2012-1-11 07:29:21 PM
maya_will 發表於 2012-1-11 07:15 PM
mumu而家先得2個月

我想要2隻兔bb

其實你講得岩架, 兔仔生BB既話係真係好傷身.
而且真係唔建議, 其實屋企2隻兔寶已經要好花心機去照顧。
等佢地大個D有時都會好勞氣, 睇少陣都唔得架啦~
所以2個真係夠曬數架啦~
同埋醫療費備用.糧食用既$$真係唔少架, 唔好因為兔BB得意就想要, 其實未必係一件好事。
再講, 兔兔好需要主人既陪伴, 有時真係分唔到身架~

所以真係要諗清諗楚啊!
花芝媽 2012-1-11 07:34:38 PM
maya_will 發表於 2012-1-11 06:40 PM
夏天都痴埋一齊咪熱死佢地?

佢地而家大個左就唔係咁?

佢地到大個都會成日癡埋一齊....    但我有隻就好奇怪 一時糖癡豆一時水溝油
會UN另外個隻.. UN個陣又會咬住背隻D毛..  同埋你未知男定女.  分開佢地直到絕左育先會好D  ..

http://mini-house.info/thread-8769-1-1.html
分男定女.. 有埋圖
maya_will 2012-1-11 07:43:58 PM
nan0kay 發表於 2012-1-11 07:29 PM
其實你講得岩架, 兔仔生BB既話係真係好傷身.
而且真係唔建議, 其實屋企2隻兔寶已經要好花心機去照顧。
等 ...

有左佢地..我工都冇返..街都唔出..日日係屋企做兔奴
錢又唔係好大問題
我係驚有d問題連錢都解決唔到

時間當然冇問題
我做哂係屋企返工既準備
加上而家自修
所以我好多時間

因為我應成左我媽咪到時比1-2隻bb佢帶返日本
maya_will 2012-1-11 07:45:33 PM
花芝媽 發表於 2012-1-11 07:34 PM
佢地到大個都會成日癡埋一齊....    但我有隻就好奇怪 一時糖癡豆一時水溝油
會UN另外個隻.. UN個陣又會咬 ...

醫生話大個d先睇到男定女
另一隻好肯定係女

我其實想佢地生一胎
但又唔想女女短命
所以諗咁絕唔絕好
花芝媽 2012-1-11 07:55:42 PM
maya_will 發表於 2012-1-11 07:45 PM
醫生話大個d先睇到男定女
另一隻好肯定係女

有冇試過芝開佢睇黎 ..  好似會有條小JJ嫁..

生一胎 有機會生7隻 有機會會生4隻...   

生完如果D BB打架又要分開養  ... 真係諗清楚先好比佢地生...  
唔係緊緊諗幾年..  而係要諗足十年你有冇足夠既金錢 .. 時間.. 愛心 ..地方  養佢地...
仲有養緊去旅行既話要點算..我養2隻我都唔敢扔低佢地去旅行..
同埋又要幫佢地絕育...   未絕得育前你又要分開佢地...  
如果日日關佢地係籠就同寵物店無分別..    真係一定一定要諗清楚...
同埋BB跟媽咪可以食足3個月左右既奶...

我地一般唔會叫主人為媽咪生BB ..  太多人最後D BB要比人..  好陰公><
同埋媽咪又傷身..  不過如果你有足夠既準備  真係諗清楚   比佢地生既話..  
我地都會祝福 兔BB同媽咪開開心心      決定權都係係你身上..  
maya_will 2012-1-11 08:09:01 PM
花芝媽 發表於 2012-1-11 07:55 PM

我會比bb人的
因為我媽落左訂單

但你又放心
我出年返加拿大幾個月
我bf話會幫我照顧佢地

我唯一擔心既係女女傷身
短命

唉..其實真係唔擔心
時間..錢..地方..愛心
呢d我全部有既
可以換來佢地既健康快樂
我覺得好值得
maya_will 2012-1-11 08:09:36 PM
花芝媽 發表於 2012-1-11 07:55 PM

我會比bb人的
因為我媽落左訂單

但你又放心
我出年返加拿大幾個月
我bf話會幫我照顧佢地

我唯一擔心既係女女傷身
短命

唉..其實真係唔擔心
時間..錢..地方..愛心
呢d我全部有既
可以換來佢地既健康快樂
我覺得好值得
花芝媽 2012-1-11 08:36:49 PM
maya_will 發表於 2012-1-11 08:09 PM
我會比bb人的
因為我媽落左訂單

咁你要搵定有冇真係認真對BB好既主人..    一陣搵到個XXOO主人真係...  唉...  

仲有仲要怕兔媽媽唔識照顧BB...  無胃到奶比佢地..  都係麻煩=  =
maya_will 2012-1-11 08:45:28 PM
花芝媽 發表於 2012-1-11 08:36 PM
咁你要搵定有冇真係認真對BB好既主人..    一陣搵到個XXOO主人真係...  唉...  

仲有仲要怕兔媽媽唔識照 ...

果個就係我媽咪
我打算生左bb之後
比一半佢照顧
其他果一半就係我地自已留返
但有一個朋友話想要一隻

因為我媽咪屋企唔養得貓狗
所以佢地養得兔兔
但個問題係唔知寄d兔兔去日本邊度申請
因為我媽咪係日本
我諗咁會唔會好似貓狗咁樣買機票就得

我想如果係
就等2隻都1歲時先比佢地生