荷裡活廣場 復活節兔兔Bunny Land

復活節即將來臨,荷里活廣場特別設置全港首個最大的復活兔樂園,讓所有養兔人家攜帶他們心愛的兔子到來相聚玩耍,兔主自由交流。園內更設有巨型「兔兔屋」,輪流展出多隻不同品種的兔子,讓香港巿民在舒適的環境裡觀賞小兔子活潑可愛的動態,過一個充滿復活節氣氛的復活假。復活兔公園之開始時間由3月21 至24日下午1:00至7:00。

此外,荷里活廣場於3月24日更特別舉辦「全港首屆歐洲兔兔運動會」,運動會的項目均源自歐洲的兔子彈跳比賽,一眾兔兔健兒將施展渾身解數,進行跑步、跨欄、跳高比賽,爭奪各項目的冠軍寶座,嬴取豐富獎品,歡迎大家與愛兔報名參加。

本會亦於荷里活廣場設置慈善義賣攤位,多款獨特設計的兔兔tee、兔兔精品、化妝袋、手袋等肯定令您愛不釋手;兔子領養攤位,本會會安排部分等待被領養的兔子與公眾見面,同時亦會即場講解領養手續及飼養兔子注意事項;慈善攝影攤位,可與不同品種兔兔合照,請各會員踴躍參與及支持。

全港首屆歐洲兔兔運動會
日  期:2008年3月24日(星期一)
時  間:下午 1 時正
地  點:鑽石山荷里活廣場一樓明星廣場
比賽項目:跑步、跨欄及跳高
* 成功入圍的兔子,可於3月21至23日到競技場練習

獎品
大會設有冠亞季三個獎項。
冠軍:$3,000兔兔用品現金券
亞軍:$2,000兔兔用品現金券
季軍:$1,000兔兔用品現金券

參加辦法及資格

1. 參加的兔兔年齡須在6個月或以上及體重不少於1公斤,性別不限,如不符合以上條件,將被取消參賽及獲獎資格。
   2. 所有參加之兔兔必須通過健康檢查,若發現有任何疾病,將不獲接受參加。
   3. 兔主人應衡量自己的兔兔是否適合參加是次比賽及評估其風險,主辦單位將不會負責因是次活動而發生的任何事故,包括兔兔打架、兔兔意外懷孕等。
   4. 請填妥報名表格,傳真至2880 0400或電郵至[email protected],查詢電話:2811 4900 彭小姐。
   5. 大會保留一切評審決定,如有任何爭議,荷里活廣場及香港兔友協會保留最終之決議權。
   6. 截止報名日期:2008年3月18日。

* 成功入圍者將獲專人通知
* 每位成功入圍者將獲贈紀念品一份
* 名額有限,先到先得

ADMINISTRATOR 2008-3-23 02:19:37 AM
從其它論譠聽聞入面的細路仔好活潑,唔識得錫住兔兔,仲用草篤佢地既面同眼
建議打算去的兔友們,放兔落地玩前要考慮清楚
lingyan 2008-3-23 12:24:19 PM
兔兔入場全都要檢疫,不建議將兔兔放地下,
人好多,小心兔兔俾人踩到。
mangoxxl 2008-3-23 01:52:59 PM
我總覺得這次的活動和大會本生有點離題,帶兔好好似要他們受難
wesky 2008-3-23 02:11:20 PM
可能佢想襯復活節 等人認識下兔兔
從而增加俾人領養既機會瓜
不過咁樣做法  D兔兔好慘啦
佢地本身咁細膽  突然俾人放係咁多人既地方
仲要俾人玩

samuel_hoyin 2008-3-23 04:35:54 PM
我原本都打算去..不過最後放棄..驚d小朋友嚇親d兔仔
wesky 2008-3-23 05:40:11 PM
如果近我少少都會去睇下
太遠了~~ 我住新界 = =
波丸媽 2008-3-23 09:28:44 PM
唔知點解,我覺得場地set得唔係咁好
好似d兔兔可以好易被嚇到跳走咁~~~
近d都會去睇下
但唔會帶d寶貝去~~~
momo56 2008-3-25 10:47:24 AM
我尋日有去到睇比賽呢~
but我隻兔仔好開心呢~
我今次係第一次帶住我隻老兔去呢d地方咋~

所以不便比較
nievedith 2008-3-27 02:42:53 AM
我有同我個兔女去, 結論如下

1. 小朋友好可怕, 見到有兔仔係邊位, 便馬上伸手去掂, 同一時間at least 會有三隻手
2. 我個女第一次去呢啲地方, 見到同類也不會堆在一起, 因為驚左......
3. 個女震曬, 回家後神經質左, 我都咬.....

快速發帖