亞視新聞
復活節多左人買兔 假期多了人棄兔:068:
http://hk.news.yahoo.com/080321/314/2r1xv.html
≧.≦兔仔≧.≦)) 2008-3-24 10:17:11 AM
嗚~嗚~好慘呀:050: :050: :050: :054: :054: :044: :044: :077: :077: :043: :043:
coinss 2008-3-29 07:03:09 PM
d人咁衰架:028:
明知過左復活節就棄兔都照買
去寵物店睇下咁咪得囉
wahaha24hour 2008-4-6 01:09:49 AM
其實做父母的責任都好大,成日喺金魚街見d阿爸阿媽買小動物比d小朋友,見佢哋話鍾意就買,眼見大部分的父母自己都無先做好功課,唔知養兔係一回咩野事就買,呢d真係大嘅唔好就教壞細,禍及無辜小動物:054:
aggie 2008-4-6 01:41:32 AM
兔仔係好寶貴的...怎麼可以如此當成玩具..說要就要...說丟就丟...
!!!! 很可惡!!!!
choipingx2627 2008-5-11 11:04:50 PM
係lo,,我都唔係好明
點解d人咁得意會亂咁買兔應節
睇到新聞都覺得好攪笑d人!!!
攪到d兔被個d一時貪玩既人拋棄 可惡
williamaaaa 2008-5-15 12:45:11 AM
真係慘...........:050:
oz-17 2008-5-24 03:20:47 PM
:015: 香港確實好多咁o既人....玩兩玩...三分鐘熱度..視生命如 " 訓 " 土...有幾個錢就世事不理
好似我之前去龍貓樂園睇野....見有個西人帶埋個兩三歲o既仔黎買兔
聽到佢地大概o既對答....
個西人之前都有養過...但係隻隻都係養唔長(仲係bb兔o既時就死了)
仲要係白白死左三隻小生命.......死一隻..就買返一隻
個西人仲要講得好輕鬆咁樣....個仔鍾意就一定要買咁樣
有錢人究竟係咩構造架?!
rabbit)) 2008-6-16 04:47:19 PM
原帖由 oz-17 於 2008-5-24 03:20 PM 發表
:015: 香港確實好多咁o既人....玩兩玩...三分鐘熱度..視生命如 " 訓 " 土...有幾個錢就世事不理
好似我之前去龍貓樂園睇野....見有個西人帶埋個兩三歲o既仔黎買兔
聽到佢地大概o既對答....
個西人之前都有養過... ...

d人以為有錢大曬,不會專重生命,好過分!!!:052:

快速發帖