以下轉載至uwants
pochaccoshop 的文章

星期一(3月31日)晚,我因為要幫我的鼠鼠找新屋,所以在金魚街行.
而當我進入龍貓XX時,當時只得我一個客人,我看到一位有點年紀的女職員,她我牙籤刺向兔兔的耳朵,還把牙籤像麻花邊的向兔兔的耳朵玩.當我看到時,她好像沒事的樣子繼續欺負兔兔.
一間寵物商店的職員是這樣對待動物,這叫人如何相信她們說的話.

果然係出左名既黑店...
影底證據告佢虐待動物        :005:
coinss 2008-4-3 08:20:54 PM
我去果到買野果陣見過佢
佢好似係店長:028:
aggie 2008-4-6 01:44:21 AM
唔係掛?? 咁衰格都有o既???

D兔仔好可憐... 俾無良兔販虐待!!! 毫無愛心...開寵物店真係諷刺!!
≧.≦兔仔≧.≦)) 2008-4-6 09:04:38 PM
:004: :005: :006: :007: 欺負兔兔!!打死果個店長!!
momo56 2008-4-11 06:56:50 PM
下....唔係咁變態呀嘛...
我已經好耐冇去買呢d野了...
我覺得佢地望落去好似好齊貨..
但...我想買ge就"伯母"咩都冇ge!!
拎上手封晒塵...點敢買落手...
買都要望真d expiry date就真..
依家好多時...d人做寵物店就真係為左份糧而唔係特別鍾意先做ga...
但見到真係下次偷偷地影低佢!
咁變態!!
wesky 2008-4-11 07:09:06 PM
好啊~~ 下次見到影低movie
放上黎  一齊聲討佢~~
quee$$ 2008-4-12 12:26:32 PM
正:052: 人渣!!
波丸媽 2008-4-12 04:22:38 PM
冇愛心既人,學咩人做寵物店喎..........:075:
d老闆又係o既,d員工咁樣做都照請.......
難道又賺錢至上既人???
真失望啦.....................:024:
elyse)) 2008-4-12 10:22:11 PM
:059: 唔奇阿..我細妹起某pet shop 兼職時...
她工作的那間pet shop 係有美容服務的。
有好幾次她都看見有員工蝦d動物...
幫佢梳毛個陣好大力咁梳,吹風個陣又粗暴...etc
嚇到隻dog係咁叫...
之後個職員仲話鬼叫你主人咁衰阿,抵你死啦...

不過應該唔係間間都衰既,什麼事都有例外..
wesky 2008-4-12 10:27:43 PM
依家好少香港人打工係為左興趣架啦
對份工都無興趣  就唔會有熱情
最後受苦既係小動物
alaneva 2008-4-23 01:47:54 AM
個衰人...咁樣對兔兔!:052: 等天收!!!
nievedith 2008-4-27 05:51:08 PM
好差勁.... 佢係店長都咁對動物, 那她下面的人都唔會好好咁對動物啦..... :050:
happy1610 2008-8-4 03:25:12 PM
依間係黑店黎架?
我隻兔仔係個到買...以前隻"龍"喵都係...都無事架喎 ="=
我仲以為個間係最信得過...

不過龍喵X間野..你話個女人呢睇得出佢對小動物係麻麻~DD店員就好DD~
SALS客就好勤力囉...我見佢比我睇DD兔仔個陣都吾似係對小動物..係識拎貨咁 ="=
係咁 SALS D 咩雲石色丫... 話ED先令WO~我根本都吾鐘意個隻~
跟住我選左E+E隻啦~主黑色但有OK多雜色~佢係咁話ED無咁令無咁珍貴...係咁話雲石色先好= ="
lingyan 2008-8-4 11:54:37 PM
呢間係黑店,我呢一世都記住佢 !
miffy 就係呢間野到買,返到屋企醫左成幾千蚊 !

個陣時佢仲 sales 我買超多 "垃圾",
佢俾一樣 "垃圾" 我就話唔要,
俾左二次之後佢就唔再 sale 我,
仲叫我有事再搵佢,就無再理我,
轉攻另一對買緊兔兔既情侶,
到最後我叫佢計埋條數,佢先再理我。

咩叫雲石色 = =|||
雜色兔隻隻都珍貴 ga la,好難先會撞到同一隻雜色   = =||||

呢間野真係唔好幫佢買野 la,而家經過金魚街都唔再睇呢間野。
lunguide 2008-8-5 04:37:00 PM
我地要杯葛呢D黑店
重要教育其他兔民慎選寵物店

快速發帖