早幾日買左間木屋,不過佢鍾意紙皮盒多D.仲有一串蘋果木

BUNNY 去TOILET

好識歎...成日都0係散熱墊到訓

買左好多野食比為食鬼
lingyan 2008-4-14 12:16:41 AM
你個隻應該唔係侏儒兔,耳仔因為都唔算短…

而家香港好多地方賣既兔仔都係混種兔,
兔仔細個既時候都好難睇佢係咩野兔,
都要要佢大個左先知道。
想要純種既都幾難搵。
wahaha24hour 2008-4-14 02:43:18 AM
你果隻唔係侏儒兔,只見過總統商場地庫有真正的侏儒兔賣,旺角果d就係等於同Ling Ling 一樣,是迷你兔,因為Ling Ling的父母,是前主人於旺角買一對所生的,sales也說是侏儒,但其實就唔係。
比你睇睇d相,Ling Ling係4個月大接返嚟,其實size同而家都差唔多,只係肥咗、強壯咗。
你間木屋係比龍貓用,第日實入唔到,不過兔兔都唔鍾意入屋瞓,除非冬天好凍要喱吓,而家更加唔會入屋啦,你不如拎走間屋,將鋁塊放平,佢瞓得仲舒服。

photo 004.JPG (109.67 KB, 下載次數: 26)

呢d係前主人比我嘅相

呢d係前主人比我嘅相

Ling Ling有6兄弟姊妹

Ling Ling有6兄弟姊妹

而家10個月大

而家10個月大

casey 2008-4-14 08:17:46 AM
都會幾大隻喎...
咁我個木屋咪浪費哂d錢
>.<
wesky 2008-4-14 08:30:38 AM
你可以賣俾人架嘛~~
放係轉讓區都OK @@~
wesky 2008-4-14 10:43:38 AM
wahaha24hou 屋企好熱閙啊~
一定唔會悶啦~~
係咪有一隻係荷蘭兔啊?
wahaha24hour 2008-4-14 08:39:04 PM
我屋企都幾熱鬧架,動物多過人,兔囡囡一隻、龍貓3隻、小紫王一隻、熊仔鼠一隻。
舊年網上見有人的兔囡囡生了6隻,搵人收養,我只係要咗Ling LIng一隻啫,其他兄弟姊妹應該比其他人收養咗。
Ling Ling 的父母都是旺角買的迷你兔,我睇過d相,媽媽係白色,爸爸係野兔色,但係6隻bb就各有特色。
wesky 2008-4-14 08:54:33 PM
哇~~ 真係好多喎~~
樣樣養齊~~  我本黎都有諗過養龍貓架
點知最後見到小丸就...買左返屋企啦 haha~~
波丸媽 2008-4-14 11:33:07 PM
嘩~~wahaha24hou你真係有愛心啦~~怪不得你個name咁改啦~~~真係24小時都wa ha ha啦~~哈哈
你平時養佢地既費用咪要好多囉???
wahaha24hour 2008-4-15 07:31:28 PM
真係24小時唔停,有時半夜醒一醒,如果聽唔到佢哋嘅聲 -- 龍貓跑轉轉、兔仔喺個籠跳出跳入"彭彭"聲、鼠鼠撥木粒,仲有飲水食草嘅聲,都唔安樂,要起身睇吓佢哋做咩夜晚都唔玩,
其實養佢哋嘅費用都無咩點計過,好似冷氣費同睇醫生咁,都無得計,最緊要見到佢哋開開心心就得喇。
wesky 2008-4-15 07:36:35 PM
係啊~~ 見到佢地開心就開心
即使佢地唔乖
:008:
aggie 2008-4-15 10:10:27 PM
每天回到家裡看到兔寶寶的感覺實在很好。。。讓我很想天天準時回家!!!
波丸媽 2008-4-15 11:18:13 PM
哈哈~~冇計,自己係半工讀,自己平時就左慳右慳比佢地..........
Love^v^LuNgLuNg 2008-4-16 08:28:46 AM
你剛開始養時....聽到佢地半夜活動既聲....會唔會驚架???
因為有時候未習慣有小寶貝存在.........會亂諗........haha
momo56 2008-4-16 11:57:36 AM
嘩~~好多野食呀~
你隻寶貝應該好開心呢~
我隻喜寶好鍾意食蘿蔔味/藍莓味草磚,only草味佢唔食的
casey 2008-4-16 12:08:24 PM
原帖由 momo56 於 2008-4-16 11:57 發表
嘩~~好多野食呀~
你隻寶貝應該好開心呢~
我隻喜寶好鍾意食蘿蔔味/藍莓味草磚,only草味佢唔食的

昨天第一日比蘿蔔味草磚佢食
佢好鍾意食呀
唔知會唔會唔食普通草磚呢:017:

快速發帖