有人說老虎永遠吃肉!兔子永遠吃草!可如今稀奇的事是越來越多,河南一戶人家養的兔子不僅以肉為食,而且打破「兔族」一窩一般產七八隻的常規,一下就生了十七隻兔寶寶。記者在這戶人家看到,這隻兔子果然與眾不同,其它的兔子看見肉就躲,而它卻是對雞肉、火腿腸等肉類食品「情有獨鍾」,吃得津津有味。據兔子主人介紹,這隻兔子一直都喜歡吃肉,本來就感到十分奇怪,沒想到這次竟一下產了十七隻兔崽,莫非與此有關。

記者看到,這隻兔子一窩產下的兔崽顏色各異,有黑有白,十分健康。養兔人告訴記者,可惜的是兔子剛產下來,其中一隻被踩死了,存活的有十六隻。(記者:胡珂、劉四紅、趙傑)   

3月28日,中國新聞網播出「食肉母兔一窩產下十七崽」,
casey 2008-4-13 12:24:35 AM
咁神奇既.....
咁佢點消化既呢......
真係怪
ADMINISTRATOR 2008-4-13 12:25:32 AM
大家千萬不要學 @@
hh0 2008-4-13 12:29:00 AM
9成係自細就俾人餵食肉
根本唔知自己係食草既
Colleen 2008-4-13 02:55:45 AM
原帖由 casey 於 2008-4-13 00:24 發表
咁神奇既.....
咁佢點消化既呢......
真係怪

hai.......佢地身體會自己調教ga......
我家muffin由細到大都比人餵carrot,照道理佢冇草食d牙一定有事,但佢而家(3歲)d牙不知幾靚丫~
Colleen 2008-4-13 02:57:04 AM
原帖由 hh0 於 2008-4-13 00:29 發表
9成係自細就俾人餵食肉
根本唔知自己係食草既

直情係la!!

muffin 都唔知自己食草ga!!
yukaibe 2008-4-14 02:18:37 AM
我有個朋友兩隻兔放係花園養
除糧草外,會任佢地食花園既花花草草
間中會食白飯
nievedith 2008-4-14 03:02:08 AM
原帖由 hh0 於 13-4-2008 00:29 發表
9成係自細就俾人餵食肉
根本唔知自己係食草既

係law, 我都覺得係咁
死衰鬼 2008-5-6 07:59:24 PM
:056: 我隻兔仔都係乜都食
一放佢出寵一定會偷食狗糧:052:
跟住就連狗兜d飯都食
如果我用手當住狗兜唔比佢食 佢仲咬我:050:
次次放出黎玩一定會係出面賴尿:050:
真係好百厭啊:046:
wesky 2008-5-6 08:01:00 PM
俾佢出籠之前要確保籠外安全喔~~
唔好俾佢食狗糧啊  :026:
coffee 2008-5-8 03:06:50 PM
:044: 我細個嗰時都養過一隻家兔(其實唔sure$15街市買返黎),
佢係食肉,每日起碼食一隻雞比,以前抱佢出街d人會好驚,
不過佢其實好乖,但係就勁巨型,大概係一隻成年波斯貓size:040:
mim0510 2008-5-8 11:58:28 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-5-6 07:59 PM 發表
:056: 我隻兔仔都係乜都食
一放佢出寵一定會偷食狗糧:052:
跟住就連狗兜d飯都食
如果我用手當住狗兜唔比佢食 佢仲咬我:050:
次次放出黎玩一定會係出面賴尿:050:
真係好百厭啊:046:

我就同你掉轉喇~~~~

2隻狗成日偷食多多d瓜菜:015:
rabbit)) 2008-6-16 03:18:54 PM
係咪真的?
我覺得理論上同實際上都不可行…:057:
matthewleehk 2008-6-21 10:42:08 AM
西頁d牛而家都係食人地燒野食燒唔晒個d牛扒:043:

快速發帖