我隻糯米滋一到時間食糧時...會走來走去係個龍內...:057:
你唔比佢就會係龍內把咬牙木咬住之後拋來拋去..好嘈...:056:
又或者冇曬草都會咁....:053: 你地隻會唔會咁架~~
Colleen 2008-4-25 06:45:40 AM
我試過有一次未開籠放包包出黎,係佢籠前開包糧,佢急到不斷咕我同咬籠,之後我感到有d水係我手上.....佢急到噴口水丫:057: 笑到我死丫:060:
MOURINHO 2008-4-25 11:40:27 AM
其實係果龍走來走去..係咪等於佢地開心~??:057:
nicole518 2008-4-25 11:46:41 AM
原帖由 Colleen 於 2008-4-25 06:45 發表
我試過有一次未開籠放包包出黎,係佢籠前開包糧,佢急到不斷咕我同咬籠,之後我感到有d水係我手上.....佢急到噴口水丫:057: 笑到我死丫:060:

我隻樂樂都好搞笑
我用個真空罐裝佢d糧,
試過有次我開籠放糧果時,
開左罐個蓋,左放嚮個籠前面,
d糧我都未擺得切入佢個糧兜到,
樂樂已經心急到衝左出來,一頭中落去個罐到食野囉...笑死
wesky 2008-4-25 11:48:39 AM
哈~~~ 同我隻小丸一樣咁為食
我隻小丸識得自己開蓋食架~~~
當我無到~
lingyan 2008-4-25 12:18:13 PM
原帖由 nicole518 於 2008-4-25 11:46 發表

我隻樂樂都好搞笑
我用個真空罐裝佢d糧,
試過有次我開籠放糧果時,
開左罐個蓋,左放嚮個籠前面,
d糧我都未擺得切入佢個糧兜到,
樂樂已經心急到衝左出來,一頭中落去個罐到食野囉...笑死

我個隻都有試過,
個次我個玻璃樽既糧快到底,
我隻兔仲成個頭塞入去食 !!
好為食。
iamsuifa 2008-4-25 02:38:15 PM
夠中開飯,,
bb就好興趣...
企係到,,,一時又伸d手手出個籠...
但係....遲左比佢,,
佢發老脾....一伸手比糧佢,,就咬人-v-
cherry 2008-4-30 03:15:39 PM
:078: :078: :078: :078:
iamsuifa 2008-4-30 03:39:33 PM
原帖由 cherry 於 2008-4-30 15:15 發表
:078: :078: :078: :078:

=0= 做MUD事??
nievedith 2008-4-30 07:31:20 PM
我隻女又係咁, 有以下情況

1) 動態 - 走來走去引你注意 :060:
2) 靜態 - 企係身隻手放係籠邊, 望住你比野佢食. :020:

成功引人注意後而拿食物餵佢時, 佢一聽到開食物袋聲時便會"風"狂地在食物兜度走來走去, 所以次次我都係用手擋住佢/ 聲東擊西咁先可以放食物 :026:

ps. 因為兔爸主打餵食, 所以兔爸在時, 佢會更加興奮
nievedith 2008-4-30 07:32:28 PM
原帖由 wesky 於 25-4-2008 11:48 發表
哈~~~ 同我隻小丸一樣咁為食
我隻小丸識得自己開蓋食架~~~
當我無到~

佢點開到既 :046:
wesky 2008-4-30 07:34:43 PM
如果個蓋無蓋實
佢識得用個頭頂高個蓋   然後伸個頭入去食~~~
wesky 2008-4-30 07:35:36 PM
mim0510 2008-4-30 11:33:58 PM
原來大部份兔兔都唔多好老脾:052:
con 2008-5-1 12:07:43 AM
原帖由 nievedith 於 2008-4-30 19:31 發表
我隻女又係咁, 有以下情況

1) 動態 - 走來走去引你注意 :060:
2) 靜態 - 企係身隻手放係籠邊, 望住你比野佢食. :020:

成功引人注意後而拿食物餵佢時, 佢一聽到開食物袋聲時便會"風"狂地在食物兜度走來走去, ...

同之之仔一樣!!:053:

快速發帖