我兔兔4個月左右
自從轉左OXBOW糧之後
對糧冇哂興趣:011:
由下午12:00比三平匙糧
到晚上12:00都仲有得剩:024:

點算呢??
轉左成個幾WEEK都仲係咁
:013:
Colleen 2008-5-1 09:45:08 PM
你有冇慢慢轉糧丫? 有既話呢呢情況唔會出現ga bor:046:
wesky 2008-5-1 09:49:46 PM
兔兔下午好少食野架~~
靜係早晚俾佢好啦~~
擺得耐會無晒香味~~
mim0510 2008-5-1 09:54:16 PM
死喇!!!!咁多多先生咪食得好多:046:

佢一日一餐,每餐都一殼米的分量:050:
casey 2008-5-1 10:02:21 PM
死啦
咁我好擔心佢呀
mim0510 2008-5-1 10:05:34 PM
買返包以前食開果隻加落去喇!!!
casey 2008-5-1 10:07:48 PM
之前0個包仲有好多呀
不過加落去佢只會食以前0個D囉
:025:
wesky 2008-5-1 10:15:37 PM
慢慢黎 ~~ 唔好太急~~
Colleen 2008-5-1 10:29:28 PM
你日日都添d,大約10分一到既新糧+10分9舊糧......

我muffin轉糧都用左成個月ar

而包包一日得一匙糧ja!:057:
wesky 2008-5-1 10:31:51 PM
我兩隻女三日就轉晒啦~~
呵呵~~ 加油啦~
大富翁 2008-5-1 10:36:36 PM
你之前你食日本糧咖??
我都準備轉啦...我陪你喇.~
lingyan 2008-5-1 11:14:46 PM
我用左一個禮拜轉糧,
轉哂新糧之後,頭個幾日都真係唔多食,
之後就食囉。

朝早9點9起身,
一起身就俾2匙糧俾 miffy,
直到 10:30 就會拎返個糧兜走。

放工返屋企,7點糧就加返 1匙糧落去,
將朝早食剩既都食埋。

以前聽到有兔友話,最好訓練隻兔兔有糧食就第一時間掃哂d糧,
唔好俾佢慢慢食,唔係咁好wor,
miffy之前真係慢慢食,二匙糧可以食成日,而家二匙糧一個鐘掃哂。
本來俾三匙佢ga,betty 叫唔好俾咁多,就少左一匙囉。

TINA 2008-5-1 11:16:36 PM
我是每日一次,,,,
要在換廁時比兔兔食,,,,
否則佢地唔比我換的,,,,
:029:
大富翁 2008-5-1 11:18:08 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-1 23:14 發表
我用左一個禮拜轉糧,
轉哂新糧之後,頭個幾日都真係唔多食,
之後就食囉。

朝早9點9起身,
一起身就俾2匙糧俾 miffy,
直到 10:30 就會拎返個糧兜走。

放工返屋企,7點糧就加返 1匙糧落去,
將朝早食剩既 ...

點解要一次過俾ge??
lingyan 2008-5-1 11:20:58 PM
我唔記得個理由lu,
個時我剛剛開始養兔兔,
問左d兔友,都話唔好俾佢成日拖住食。

miffy以前真係拖住食ga,
俾二匙佢,佢可以食成日,朝早返工前俾佢,放工都仲見係到,
而家一日二次,夾埋可以食三匙半,
真係差好遠。

快速發帖