我兔兔4個月左右
自從轉左OXBOW糧之後
對糧冇哂興趣:011:
由下午12:00比三平匙糧
到晚上12:00都仲有得剩:024:

點算呢??
轉左成個幾WEEK都仲係咁
:013:
casey 2008-5-2 12:53:25 AM
聽左大家講我都安心佢唔係食得少
咁由佢食多d草啦
vice0926 2008-5-2 01:11:03 AM
食多d草草就最好ga la~~:021:
lingyan 2008-5-2 11:19:44 AM
糧都係補充佢既營養姐,最好係佢係食草草,有D唔肯食草,只肯食糧個D就慘囉。
肯食草草既兔兔係最乖囉。
mim0510 2008-5-2 12:04:40 PM
原帖由 大富翁 於 2008-5-1 23:29 發表
點解你會俾一殼米咁多ge?!
一殼wo......!
咁多多仲食唔食草呀?

仲食好多草ga~~~~~

以前比半殼,見佢一陣就食晒,見我地行過就即刻問攞食,咪比多d囉
mim0510 2008-5-2 12:06:26 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-1 23:30 發表
殼米真係好多wor,點解會食咁多ga ?

多多應該大成兔,食黎食去都係 t糧,
食幾多都無所謂,不過你唔怕佢食糧唔食草咩?

基本上你比咩佢都會同你食晒ga:050:

草我會長期放比佢食,佢一得閒就食囉

有時煮飯d瓜瓜菜菜,食生果又會比d佢

lingyan 2008-5-2 03:53:32 PM
我隻兔都好為食,不過試過一次俾藍莓佢食,
佢咬左二啖就唔食,
我不知覺得幾好食,唔識貨 XD
大富翁 2008-5-2 05:13:46 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-2 15:53 發表
我隻兔都好為食,不過試過一次俾藍莓佢食,
佢咬左二啖就唔食,
我不知覺得幾好食,唔識貨 XD

我依加都日日俾2粒藍莓佢..!!
好奇怪...有d 好酸ge 佢都仲可以食..!- -
其實可唔可以日日咁俾咖?
大富翁 2008-5-2 05:16:57 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 12:04 發表

仲食好多草ga~~~~~

以前比半殼,見佢一陣就食晒,見我地行過就即刻問攞食,咪比多d囉

唉...你就好喇...多多食咁多草..
我個隻caca..佢好似想餓死都唔中意草呀!!
最之前..中意食a草ge 葉加t 草!
到依加..只係食a 草ge 葉.!!唉..!!
你話我可以點?
而且..我有次真係見唔過眼,,見佢個食物兜仲有好多草..!
但仲係唔食..只搵葉食..我就唔加草俾佢.!!
點知...佢同我唔食.!!!..搞到all d 屎屎勁細粒!
mim0510 2008-5-2 05:17:13 PM
多多先生都唔食藍莓ga

但係兩隻臘腸就好鍾意食喇!!!
大富翁 2008-5-2 05:18:39 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 17:17 發表
多多先生都唔食藍莓ga

但係兩隻臘腸就好鍾意食喇!!!

其實你覺得狗ge成本大d 定兔兔呀/?
睇e 生呢咁又??差幾多?
Colleen 2008-5-2 05:44:33 PM
blueberry係生果,生果唔好比多,高糖份ma.........

包包都係每星期得小小既一塊蘋果ja
大富翁 2008-5-2 05:51:02 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-2 17:44 發表
blueberry係生果,生果唔好比多,高糖份ma.........

包包都係每星期得小小既一塊蘋果ja

但係blueberry一d 都唔甜wo!~
casey 2008-5-2 05:58:17 PM
原帖由 大富翁 於 2008-5-2 17:16 發表

唉...你就好喇...多多食咁多草..
我個隻caca..佢好似想餓死都唔中意草呀!!
最之前..中意食a草ge 葉加t 草!
到依加..只係食a 草ge 葉.!!唉..!!
你話我可以點?
而且..我有次真係見唔過眼,,見佢個食物兜仲有好多 ...

唉....咁你又係會頭痛d既
caca咁簡食
mim0510 2008-5-2 06:04:32 PM
原帖由 大富翁 於 2008-5-2 17:18 發表

其實你覺得狗ge成本大d 定兔兔呀/?
睇e 生呢咁又??差幾多?

差不多喇

如果只係計必須果d......

食狗糧,我2隻買30磅400蚊已經食到3個月

食兔糧加乾草,10磅果隻好似90-100蚊,一包Q兔草50蚊,都食到1個月有多
mim0510 2008-5-2 06:05:40 PM
原帖由 大富翁 於 2008-5-2 17:51 發表

但係blueberry一d 都唔甜wo!~

有時仲好酸添啊:065:

快速發帖