做個調查先~~
你地的兔兔點樣黎?
我隻小丸係Q-pxt 買
波波係朋友既朋友度領養~~

多選投票: ( 最多可選 3 項 ), 共有 209 人參與投票
10.26% (24)
1.71% (4)
6.84% (16)
4.70% (11)
6.41% (15)
9.40% (22)
14.10% (33)
2.99% (7)
11.11% (26)
32.48% (76)
您所在的用戶組沒有投票權限
大富翁 2008-5-4 08:36:46 PM
可以叫買...但又可以叫做領養
wing1994121 2008-5-4 08:53:55 PM
我隻仔毛mo都係係Q-pxt 到買
Colleen 2008-5-4 09:15:50 PM
我買包包番黎gei,muffin 係老公家姐屋企救番黎gei

你地所講gei q-pxt 定q兔邊間係好細間ga?
阿度 2008-5-4 09:30:54 PM
閃閃就係寵物店領養的~
小純就係係街拾的...哈哈:012:
TINA 2008-5-4 09:34:24 PM
小純是在街執回來,,,,
好有好奇心,,,
當時是怎樣呀,,,,
casey 2008-5-4 10:00:56 PM
我係0係寵物便便買0家
諗住買比呀女做b.day present:066:
阿度 2008-5-4 10:34:16 PM
原帖由 TINA 於 2008-5-4 21:34 發表
小純是在街執回來,,,,
好有好奇心,,,
當時是怎樣呀,,,,

其實真係同小純好有緣, 好似整定咁樣....
係大半年前~我屋企裝修...咁我就搬左去將軍奧親戚度住
咁係某個星期日, 係某個forum上面睇到有人講話抗口有隻兔兔比人遺棄左係街
當日我又冇野做~見咁近, 就順便去睇下見唔見到啦
呢個係第一個巧合

但去到先知原來個官地係咁大~~~成個大球場咁上下啦
當時我就諗緊~行左邊先定右邊先呢!?
最後行左邊~又好巧合地見到有位先生拎住寵物袋不停望入官地~
我就大膽問佢係咪黎搵隻兔仔~佢講完先知原來大家都係係同一forum睇到個post
呢個係第二個巧合

傾左大約一分鐘~原來呢位先生行左幾轉架喇~佢都見唔到準備走
係因為多左我係度~大家先決定繼續搵
呢個係第三個巧合

最後搵左半個鐘左右~~~終於係d低樹底搵到小純, 但都要用左好多心機先捉到佢

之後諗返起~如果當時我唔係住將軍奧, 如果我去到後行右邊先, 如果我冇問到呢位先生
以上是但一樣發生~我都冇可能接到小純呢個衰囡返屋企~又好幸運~家人冇反對我咁快養多一隻
宜家我阿媽仲鬼咁錫佢地tim~
wesky 2008-5-4 10:42:15 PM
真係好有緣啊~~
咁都可以相遇~~
你媽咪又咁錫佢  真係:038:
阿度 2008-5-4 11:09:20 PM
係呀~~~~同小純真係好有緣份
成個故事咁發生
Colleen 2008-5-4 11:53:53 PM
小純好彩有你咋,如果唔係都兇多吉少:046:
阿度 2008-5-5 12:06:13 AM
哈哈~~
不過救佢返黎個陣佢好瘦同好驚~
要一段時間後先熟識我
christineo_o 2008-5-5 12:13:35 AM
我係兔爸朋友工作既地盤貨倉度拎bu bu返黎既
不過當時我連佢要食咩都未知
TINA 2008-5-5 12:15:48 AM
同兔兔甘浪漫,,,,,
好有故事feel呀.....
我都是住tko的以前,,,,
小純好似是一個小天使甘出現,,,,
好有上天注定你們會相見的,,,,
:014:
阿度 2008-5-5 12:18:45 AM
係~哈哈
我阿媽宜家都成日係度諗, 小純咁乖咁得意...點解個主人會捨得唔要佢, 仲掉佢出街

快速發帖