家中冰箱塞三百隻死貓 美加州男子遭警逮捕

(法新社) 05月 06日 星期二 08:50AM
(法新社舊金山五日電) 當地媒體報導,舊金山警察突擊檢查一戶位在北加州的民宅,發現裡面三個冷凍櫃塞滿三百隻死貓。

「沙加緬度勤奮者報」報導,警方在發現這些駭人景象後,逮捕住在屋子裡的四十七歲男子。

報導中說,警察在屋子裡還發現三十隻活貓,全都被送交市政府的動物保護工作者照顧。

警方表示,房子裡到處都是貓的糞尿,嫌犯八十一歲高齡的母親也住在裡面

大富翁 2008-5-6 11:49:35 AM
依d 咁ge 人...真係死左都冇人可憐!!
做咩要咁做??精神有問題咪睇e 生lo...
做咩要咁對d 貓貓?
wesky 2008-5-6 11:58:58 AM
都唔知佢邊度搵三百隻貓返黎
真變態哩~
大富翁 2008-5-6 12:08:03 PM
我覺得佢可能會一日一日收集d貓貓!!~
可能個300幾隻..已經有好多年!!
好恐怖!!
nievedith 2008-5-6 12:31:37 PM
都唔明個男人諗乜........精神有問題架 :052:
mim0510 2008-5-6 01:06:54 PM
可能佢都係做好心,想收養d貓,但係又用錯方法啫:041:
casey 2008-5-6 05:27:15 PM
點解佢要咁做呢
真係唔明:046:
jimmy)) 2008-5-6 08:51:10 PM
:052: 甘 好心沒好報 姐
elyse)) 2008-5-6 10:11:00 PM
啊~好恐怖阿..
呢個世界真係咩人都有:077:
coinss 2008-5-9 11:42:10 AM