聽講大部分鼠鼠都超愛mazuri, 所以我前日買了一包, 希望鼠鼠有營養d~
我先比一粒佢地, 佢地好好奇咁咬左2啖, 就扔低粒糧走人T.T
我覺得可能太大粒, 就整到細細粒, 混埋原本既ps糧一齊, 放係食物兜到~
第二朝我睇下個食物兜,ps糧食得7788, 不過d mazuri就冇少過= =""

不過冇理由2隻都唔中意食呀??? 佢地唔同年紀唔同品種, 口味都好唔同~
其實係咪因為佢地食開ps糧, 食開好野, 所以對mazuri冇興趣??
有咩辦法可以令佢地食下mazuri?? 因為mazuri既營養真係唔錯~~
wesky 2008-6-29 01:30:06 AM
搞唔成聚會
就用郵寄吧 = = 方便好多  哈哈~~
檸啡 2008-6-29 01:33:39 AM
啊啊......我覺得約出黎交換比郵寄方便得多 = =||
郵寄要很多程序......也要有對方的地址 = =
交流..也不必去到連家的地址也給了別人這個地步吧.....-口-"
吃不到的蘋果 2008-6-29 01:40:17 AM
喔...那倒是.....小露寶除非用籠困著....不然很難捉~"~

我一心只想著出來....都忘了大家晚上都未必能出門ORZ||

自製小包~可以在文具店買那些有封口的膠袋(似藥袋那樣的)
忘了價錢...但一買可以買十個的!相信那種SIZE剛好呢!

要是見面都沒人肯...更何況郵記....
見面充其量交換電話..但郵寄...是交換地址耶!

中間的+1...

忽然想起左邊的在哪看過...翻看才知道.....原來我又在耍白痴了= =||
http://zizi-land.info/viewthread.php?tid=853&extra=page%3D2

我記得在八號X好像看過有得賣呢@@
但沒留意價錢@@

檸啡 2008-6-29 01:46:47 AM
啊...我記得這個有人說過是給似是熊仔鼠食的.....-口-"
uwants曾有人因買了..發覺小鼠不適合食用而送給別人.......
檸啡 2008-6-29 01:50:36 AM
m...出來交換是可以的...我自己覺得
可能先前都出來交易了的關係 @_@
只在MTR不出閘...交給對方便走得....
過程都不到2分中......^_^"
吃不到的蘋果 2008-6-29 01:57:30 AM
交湸會的.....果然只有我一人一頭熱:024:
純粹站內交換的....適合住九龍~香港那邊的網友...:022:

我繼續發白日夢好了:061:

另~再重新看過有關各鼠糧資料
原來唯唯也不太適合吃Mmazuri呢....
還好當時沒買...@@||

檸啡 2008-6-29 02:02:32 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-6-29 01:57 AM 發表
交流會的.....果然只有我一人一頭熱:024:
純粹站內交換的....適合住九龍~香港那邊的網友...:022:

我繼續發白日夢好了:061:

:066: 也有很多住新界區的人啊....
你可以試試約出黎交換 ^^"

如果真的想開交流會,其實可以類似搞個bbq...或到cafe
網友1邊玩樂,1邊傾交流鼠鼠的近況啊...
順便交換小包糧食也是可以啊....
大多網友都會到旺角...你說的旺角cafe也是可行的
吃不到的蘋果 2008-6-29 02:11:52 AM
難道妳沒留意嗎?
由始至終都得你一個人回覆有關交流會
其他住新界的人...我知有兩個
不過無一個人主動出聲....
心照啦= =||[/COLOR]
甜品糕 2008-6-29 01:30:07 PM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-6-29 01:12 AM 發表
OXBOW我也在找.....元朗買到~
不過要訂貨~$58兩磅(折左五十四吧!)
算回來....便宜過PS~PS大包800G都正價38了~
BUNNY....你想試的折衷方法是和有這糧的鼠友見見面
即場看看鼠鼠吃不吃~搞個鼠糧交流會如何?
星星糧 ...

嘻...可能係我誤導左
其實高級糧咪中間果隻囉^^
我食開果隻ps係ps mini,400g果隻,即係再細粒d果隻~
聽好多鼠友都話ps高級好好多, 不過我又唔知大粒左我隻鼠鼠食唔食, 所以想試下囉~~:017:
甜品糕 2008-6-29 01:48:20 PM
交流會個idea梗係好啦,
不過我怕鼠鼠出街會熱親佢呢,同埋旺角都幾多車塵:014: (我咩都驚:026: )

對我呢個新界人黎講, 郵寄比出黎交收方便得多呢~
我冇可能唔出閘的:063:
檸啡 2008-7-2 12:37:12 AM
我俾果隻ps係800g有生果乾果隻:021:
吃不到的蘋果 2008-7-2 02:12:34 AM
甜品糕住哪區@@?

我先給你一些PS和星星試下

不過其實它們不算大粒

起碼細粒過mazuri!!淨糧@@
heartbeat 2008-9-15 04:29:02 PM
刨哂大部份既POST, 我用開LM即係屎得, 但見你地講D鼠鼠可能有某D糧唔鍾意食, 都唔知點算~
sharonsilas 2008-9-23 10:11:21 PM
新界人+1

肥廋雙鼠家住大圍....

快速發帖