請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

wesky 2008-4-11 11:48:15 PM
歡迎啊~ 糯米滋小姐~~
有性格~~~  ~~ I like ~~
:031:
casey 2008-4-12 01:54:35 AM

MY BUNNY

兔兔名字:BUNNY/黑蚊蚊
兔兔性別:男(應該係)
兔兔生日:3月19日回家
兔兔品種:侏儒兔
兔兔介紹:好貪食,鍾意走入床下底,超鍾意人地同佢按摩,識去TOILET,不過都會有D 屎屎忍唔住既
wesky 2008-4-12 08:10:56 AM
Casey  點解你會用木槺既??
兔仔唔可以直接接觸木槺
不要使用軟木材作成的墊料,像是松木或杉木屑塊,因為這些產品被認為會對兔子肝臟造成損傷。

建議你盡快換做環保紙粒~~
識去厠所的話  就乜都唔駛鋪~

casey 2008-4-12 12:41:26 PM
原帖由 wesky 於 2008-4-12 08:10 發表
Casey  點解你會用木槺既??
兔仔唔可以直接接觸木槺

建議你盡快換做環保紙粒~~
識去厠所的話  就乜都唔駛鋪~

多謝提醒
因為賣兔人教我咁
不過好彩咁arm我識一個貓寵物店既老闆
佢送左個sencond hand既toilet比我
兔仔第二日就識去toilet我就冇用木槺喇
如果唔係遇到老闆我諗我而家仲用緊
iamsuifa 2008-4-12 07:08:02 PM
兔兔名字:BB
兔兔性別: 女女
兔兔生日:領養回來,所以不知~歲半
兔兔品種:貓貓兔
casey 2008-4-12 07:33:03 PM
原帖由 iamsuifa 於 2008-4-12 19:08 發表
兔兔名字:BB
兔兔性別: 女女
兔兔生日:領養回來,所以不知~歲半
兔兔品種:貓貓兔

0係邊到領養
手續簡單嗎
有冇家訪呀
stenley888 2008-4-13 01:04:37 PM
兔兔名字:小B兔
兔兔生日:牠好幾年前去了天國了:044:
兔兔品種︰賓尼兔
兔兔介紹:牠喜歡在我的腳8字走來走去

阿度 2008-4-14 12:46:03 AM
兔兔名字: 閃閃
兔兔性別: 男
兔兔生日: 領養的~所以唔知, 大慨8月中左右~
兔兔品種: 侏儒兔
兔兔介紹: 最鍾意咬野~咩都會咬, 經常古古惑惑等人唔為意就捐入按摩椅底:026:

wesky 2008-4-14 12:49:07 AM
終於見到閃閃啦~~:020:
捐入按摩椅底做咩啊@@
閃閃好似剪左毛?
短短的~~
阿度 2008-4-14 12:50:55 AM
兔兔名字: 小純
兔兔性別: 女
兔兔生日: 係街救回來的~完全唔知生日及年齡:050:
兔兔品種: 賓尼兔
兔兔介紹: 十分為食, 一有野食就衝埋去, 又或者任何裝左野食既袋就咬爛佢搵野食! 經常跳上跳落, 睇小陣都唔得

阿度 2008-4-14 12:52:47 AM
原帖由 wesky 於 2008-4-14 00:49 發表
終於見到閃閃啦~~:020:
捐入按摩椅底做咩啊@@
閃閃好似剪左毛?
短短的~~

唔知捐入去做咩:008: 但好鍾意入去玩~叫極都唔出
佢d毛係好短架~~個陣冇剪毛, 係換左伽毛ja:037:
iamsuifa 2008-4-14 01:21:35 PM
原帖由 casey 於 2008-4-12 19:33 發表

0係邊到領養
手續簡單嗎
有冇家訪呀

我係旺角金魚街果到見到bb嫁
果陣佢係一間賣兔兔,龍貓,鼠鼠既店到
果陣重有一隻家兔係到
其實之前已經見過bb,,賣280蚊,
點知過左幾日再去,,88蚊
甘我同個朋友就係到諗一定係比人遺棄放左係店到再比人賣..
甘我就買左佢番去啦,,但係佢同埋果隻家兔身體都係有d事
就係腳甲反左出黎,,已經變到好大舊同埋好似d石甘嫁
見佢甘可憐,所以帶左佢番屋企..
果隻家兔都比左個好人家帶走了,,
mim0510 2008-4-15 03:51:00 PM
兔兔名字: 多多先生
兔兔性別: 仔
兔兔生日: 唔知邊日,不過已經6歲囉...
兔兔品種: 家兔
兔兔介紹: 大食,脾氣爆燥,最鍾意同狗狗打交

我仲有一個家姐mimi & 一個細佬coffee
wesky 2008-4-15 06:29:03 PM
歡迎啊~~~ 多多先生~~
你影D相好專業啊~~ 好靚~~
有淺景深TIM~~  唔知用邊款單鏡機影既呢^^
small_tra 2008-4-15 07:24:36 PM
原帖由 iamsuifa 於 14-4-2008 01:21 PM 發表

我係旺角金魚街果到見到bb嫁
果陣佢係一間賣兔兔,龍貓,鼠鼠既店到
果陣重有一隻家兔係到
其實之前已經見過bb,,賣280蚊,
點知過左幾日再去,,88蚊
甘我同個朋友就係到諗一定係比人遺棄放左係店到再比人賣.. ...

會唔會係介鮮蟲~?
有冇睇e生~?

快速發帖