請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

mim0510 2008-4-15 10:08:41 PM
原帖由 wesky 於 2008-4-15 18:29 發表
歡迎啊~~~ 多多先生~~
你影D相好專業啊~~ 好靚~~
有淺景深TIM~~  唔知用邊款單鏡機影既呢^^

我地入門級咋,用canon400D:014:
nievedith 2008-4-16 10:57:55 AM
(之前覆過但無左~ reply again ><)

兔兔名字: 波子 (有時會叫佢波姐la)
兔兔性別: 女女
兔兔生日: 唔記得左 -o-;
兔兔品種: 貓貓兔
兔兔兔介紹: 為食, 惡死, 細粒, 喜歡匿埋一便, 便便量極多(呵~)

rabb_guni 2008-4-16 06:52:56 PM
兔兔名字: rabby
兔兔性別: 女仔
兔兔生日: 12月22日到家
兔兔品種: 賓尼兔mixed
兔兔介紹: 肥兔一隻-2.5/6 kg ,:043:
         貌似miss bunny:057: ,
         有一條肥大ge 圍巾:039:
         自已識去廁所 ,:021:

wesky 2008-4-16 06:59:41 PM
歡迎啊~~ Rabby女~~~
毛色同我小丸有少少相似呢~~^^
點解個籠咁多草既??
rabb_guni 2008-4-16 09:02:49 PM
哈..點解敢多草?:059: 嗯..我老公教我ge~
佢話響歐洲養兔ge人都會放大量黃色ge草,話敢樣對隻兔會好d ,有大自然feel bor,所以我都慣左敢做,同個地板會軟DD,:070:
每2日我就要掃左佢,換新草,我要狂掃草,每次都好大工程:063:
唔換( 第三日) 就好"污租":066:
wesky 2008-4-16 09:08:24 PM
明白~~ 咁對佢地腳仔都幾好~
不過成本好似好貴咁bor
每兩日換一次 @@
Rabby 女 有冇厠所架??
識去厠所應該會乾淨 d~~
rabb_guni 2008-4-16 10:02:53 PM
:026: 果d黃色草唔貴...一大包5kg 大約60 hkd...可以用到2-3個月
廁所就一個其中一個角到,佢自已會走去果度解決:031:
所以一定要每2日洗一次,唔係成間房就好臭
mim0510 2008-4-16 10:37:21 PM
5KG 60蚊...........好平呀..........:046:
km7933 2008-4-16 11:26:22 PM
兔兔名字: 肥Mi
兔兔性別: 女
兔兔兔生日: 唔知邊日,但4月1日買返嚟~~~
兔兔品種: 貓貓兔
兔兔介紹: 好動、喪跳、喪跑、成日趴响度、仲有待發掘~~~~

wesky 2008-4-16 11:30:48 PM
通常兔兔生日都係計返屋企果日~
肥Mi 好有活力啊~~
第時可以參加跨欄比賽~~
km7933 2008-4-17 08:46:16 PM
係ar~~~~
佢好鐘意跑ga~~~
今日我問咗兔仔店店員,佢話肥Mi應該有4個月大ga~~~
另外我想問下免仔點樣先可以俾我抱ar???
因為我地係養兔新手~~~~:055:
wesky 2008-4-17 08:48:26 PM
你不如去"兔友茶座" 問下大家啦~~^^
MOURINHO 2008-4-17 11:39:10 PM
兔兔名:OREO
年齡:大約近3個月
種類:賓尼兔
排行:第2,家中大姊姊...糯米滋~^.^
性格:好動,八掛,為食.....:053:

Colleen 2008-4-18 03:34:16 AM
兔兔名字: 包包.baguette.danel
兔兔生日: 6月21日番屋企
兔兔品種: 獅子兔
兔兔兔介紹: 極臭脾氣,日日不斷食,鐘意紅色/戟絨質料(話好掘wor),精通3語(french+english+cantonese),藍色迷人眼睛,外號為藍眼法蘭西包包,每日既娛樂係玩媽咪,比人鬧會興奮到跳兔仔舞:046:

包包

包包

Colleen 2008-4-18 03:39:04 AM
原帖由 rabb_guni 於 2008-4-16 21:02 發表
佢話響歐洲養兔ge人都會放大量黃色ge草,話敢樣對隻兔會好d ,有大自然feel bor

冇錯!!!!!!!!!! 當年包包未識去廁所,我就日日咁成個籠洗,簡直癲左:056:

而家包包識去廁所,我唔駛咁慘lor,初初買落果包禾趕草到而家都冇用lu~

你老公歐洲人黎ga? 我都係丫~邊樹?:057:

快速發帖