因為我現在只是摸摸毛啦啦~
但又唔知幾時先開始抱抱佢好~
因為之後想自己幫佢梳毛剪甲~
怕佢唔慣我抱會更大掙扎。
如果真係搞唔掂就去兔協。但d期超full
所以想了解吓大家同兔仔相處咗幾耐才嘗試抱佢?

單選投票, 共有 49 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
BonnieLee 2013-1-18 09:47:01 AM
Hitan 發表於 2013-1-18 08:36 AM
點解你地一個二個講到屋企啲兔好似好惡死同好得人驚咁架...

又唔比掂又唔比抱...

羨慕,希望有一天毛啦啦都咁痴我同兔爸啦
Hitan 2013-1-19 12:53:50 AM
BonnieLee 發表於 2013-1-18 09:47 AM
羨慕,希望有一天毛啦啦都咁痴我同兔爸啦

放心啦,只要你比多啲時間同耐性同佢相處,一定可以!
kazas 2013-4-25 05:22:19 AM

又唔比掂又唔比抱...

而家先睇到你呢段片,真係非常非常羨慕。。。

呢段時間無論我坐在地上,睡在沙發,還是坐左牠身旁,
佢也一樣無視我,繼續無視我,依然無視我。
佢由寵物店帶回家都好一段時間,我諗其實佢已經習慣左我既存在,
只不過係佢眼中我係一個低下既物種,而佢亦對低下物種所作既任何行為不感興趣而已。
coolgirl6275 2013-4-30 03:21:53 AM

又唔比掂又唔比抱...

好羨慕你
我個仔除左係寵物舖同一返黎頭幾日任摸任抱之外。。
基本上而家係無可能坐/企定定比人抱
不過見到佢胃口好。。又活潑
健健康康咁我已經好開心
jamais1213 2013-4-30 09:56:49 AM
可能係因為性別問題吧??
我家的男兔兔比較抗拒……但女兔兔就會很喜歡、不過2隻都會俾我抱{:soso_e154:}
Hitan 2013-4-30 10:54:05 PM
kazas 發表於 2013-4-25 05:22 AM
而家先睇到你呢段片,真係非常非常羨慕。。。

呢段時間無論我坐在地上,睡在沙發,還是坐左牠身旁,

我諗未必嘞...
因為我個衰仔想當年啱啱番我屋企嗰陣都唔比抱架...
我開頭都係強行要抱佢...
整整下, 佢就知道比我抱係冇危險...
而且比我抱仲可以享受 massage session...
於是乎佢就自自然鍾意痴埋黎...
情況我諗同 teach and treats 既原理差不多
MinBo 2013-5-3 12:36:47 AM
我大約都係一星期左右LA,要識得抱,唔係佢會怕左以後唔比你抱
yinyin19940 2013-7-27 12:50:17 AM
因為我系領養既關係 系要6moths
Carly 2013-9-7 12:30:07 PM
其實只要佢唔會好唔鍾意就OK.佢接受到你就得架啦.都冇話一定要幾多日既(可以試下係抱佢之前比佢聞下你隻手摸下佢)

快速發帖