-CLOSE TOPIC-

aoi2003 2009-7-4 01:05:11 AM
原帖由 光之天使 於 2009-7-4 01:01 AM 發表
點解唔放佢地出黎玩??

隻狗會咬佢地....
aoi2003 2009-7-4 06:03:14 PM
狗狗,,我都要放棄啦,,,
我而家同兔爸 2個人加埋成身家得返160蚊
兔爸失業左成8個月,,,呢8個月全靠我以前D儲落果D錢供養住我們2個
我而家仲有左BB,,份工早就冇工
而家D錢都洗哂,,不得不向現實低頭...
狗隻,,我係狗論壇到都留左POST....
而家眼見D兔糧/草就食哂...
我連40蚊買草既錢都冇,,
仲要諗呢個月既租$5390..
食呢?水電煤呢?
我同兔爸唔係到最後關頭都唔想同人講我地既困境
只能說呢個先係我最大既難處
aoi2003 2009-7-4 06:11:26 PM
一唔係你地有冇人敢暫時領養/寄養??
不過錢呢方面就真係俾唔到你到,,,
aoi2003 2009-7-4 06:12:13 PM
原帖由 光之天使 於 2009-7-4 06:09 PM 發表
咁不如返屋企啦~
你地點都要問家人借錢....
但係...不至於要放棄兔兔們既....

試過了...唔WORK
aoi2003 2009-7-4 06:20:32 PM
原帖由 wesky 於 2009-7-4 06:17 PM 發表
少少地人工都搵份做下
仲要養 B tim..

我而家都成7個月啦,,,仲邊有工要我呀,,,,
aoi2003 2009-7-4 07:40:44 PM
我真係仲好愛佢地...
真係無奈現實...
當初養3隻,,兔爸都舉手贊成,,
果時,兔爸仲教埋我點養
(本人之前未養過任何寵物)
點知一買左佢地,,兔爸就比PCCW炒左
aoi2003 2009-7-4 07:44:28 PM
原帖由 cinnamoroll 於 2009-7-4 07:36 PM 發表
都幾同情你既情況,人都冇得食,仲連累左D動物,同埋你地就黎出世既BB..
我諗都係你自己搵黎既後果,你同你老公都唔生綉咖,做野甘不負責任

宜家兔兔同狗仔都唔知一日食到幾多餐..佢地根本日日都食唔飽..好可憐 ...

我係打算最後先交比兔協
因為你地都愛兔之人
兔協呢D機構 我唔多相信佢地
aoi2003 2009-7-4 07:49:38 PM
原帖由 elvisli 於 2009-7-4 07:43 PM 發表

愛佢又點.咁現實你又決定係點呢.你冇講到個POINT喎

我夠想留低佢地係到lor,,但我真係冇錢
唔通真係要餓瓜佢地咩?!我會咁做咩??
兔爸係pccw內既top sales黎架,,人地老頂一句唔中意就炒左佢,,
你估我買果時冇想過後果咩??兔爸話過佢boss會升佢職,,點知係炒左佢..
咁你又想點我呀??返去同pccw嘈呀?!
aoi2003 2009-7-4 07:56:49 PM
原帖由 MOURINHO 於 2009-7-4 07:53 PM 發表
如果你地搵到工~你會唔會要返佢地到時~~!?

問e句~就知道你有幾中意佢地啦~!

梗係會啦...!!
aoi2003 2009-7-5 12:24:37 AM
-CLOSE-
到最後果刻先再想辦法,,我仲可以借財務...仲未到絕境既....

快速發帖