-CLOSE TOPIC-

光之天使)) 2009-7-4 01:01:20 AM
點解唔放佢地出黎玩??
aoi2003 2009-7-4 01:05:11 AM
原帖由 光之天使 於 2009-7-4 01:01 AM 發表
點解唔放佢地出黎玩??

隻狗會咬佢地....
tracy)) 2009-7-4 01:06:40 AM
可唔可以整個圍欄俾佢地玩呀,咁至少佢地都有d地方玩下吖
喵女)) 2009-7-4 01:07:42 AM
咁樣。。點解隻狗有得周圍走。。兔地冇????偏心?
vice0926 2009-7-4 01:10:35 AM
咁唔通你放棄佢地你就唔心痛?
請你認真再考慮..
呃到人呃唔到自己..

P.S 請尊重生命!!
光之天使)) 2009-7-4 01:12:42 AM
其實你可以輪流放je...
狗玩一陣,兔地玩一陣,
兔兔其實要活動唔多,只係每日出黎玩幾個鐘頭....當然愈多愈好

我見過你留言,
為左養兔兔同家人反面,搬出黎....是吧?
曾經為佢地如此犧牲,依家就放棄?

你如果係三隻一齊養,同一個籠
或者間一個空間比佢地,用圍欄圍住la...
比佢地3隻自己係入面玩~~

Vinkivan 2009-7-4 01:17:27 AM
雖然唔知點解你會突然想養, 又突然唔想養, 但如果你已決定, 就請好好將佢哋交到認真養兔嘅人吧~!!
千千 2009-7-4 01:19:29 AM
你唔係有 幾間  房牙咩"""
分房放
low"
兔兔   好可憐牙   無左daddy
[小懶] 2009-7-4 01:31:47 AM
唔好放棄啦!! 如果你唔要佢地,佢地好慘架!!#^56^#
你放兔仔時,困返隻狗入籠或房得嘛??
再唔係就試下買個狗口罩啦!!
FATO_W 2009-7-4 01:43:36 AM
唔好放棄佢地啦
有無諗下佢地既感受?
你盡量試下搵圍欄圍個地方比佢地啦
唔好咁容易唔要佢地...

小米 2009-7-4 01:47:21 AM
點解會咁 ka ??
以前雪榚 b 唔係同兔兔好 fd ka 咩??
cafekaleo 2009-7-4 01:49:03 AM
希望你認真考慮
狗仔同兔仔都係生命
都係你既寵物
都有權得到你既愛.
elvisli 2009-7-4 02:40:50 AM
而家D青年人真係五時花六時變

鐘意既時候就滿口道理

唔鐘意時就話唔想佢地悶,無得放出黎會好心痛.因為有隻狗係到

但係點解可以困住D兔唔困住隻狗?

因為你已經更愛你的狗,還是只係放棄3隻兔的歪理?

請好好認清你自己,既然你覺得有必要拋棄3隻兔都請你安置好佢地.搵兔協也好

搵新主人也好,但我可以肯定地講.3隻兔係無可能再永遠一起生活

除非咁好彩搵到個主人可以3隻都收留到
lingyan 2009-7-4 03:30:04 AM
我屋企都係有狗有兔,而狗亦都會出爪爪兔兔,
我既解決辦法係 ...
夜晚兔兔係房玩 (唔好以為係房玩唔開心,佢地有冷氣嘆狗狗無),狗係廳玩,
下午兔兔係廳玩,狗狗係籠自己同自己玩 =3=||||

唔好咁忍心唔要佢地,
你拆散佢地,你又何必呢 ?

另外,點解會咁突然話狗狗會咬兔 ?
你屋企本身養兔,突然養多隻狗 ?
做事之前應該先諗一下後果,
就算你係先養兔再養狗又抑或係先養狗再養兔,
你應該都將狗同兔未必能夠一齊相處呢個問題預計在內。

快速發帖