-CLOSE TOPIC-

BB囡 2009-7-4 11:10:38 PM
你li d根本唔係正常人
大家兔友唔好再為佢再晒時間同口水啦
佢一直都係到比緊藉口自己
講到自己有幾慘幾慘
我地唔係知你有幾慘
我地係想幫個3隻兔兔
而唔係聽你講LI D野囉
如果你真係仲愛佢地
希望你真係搵d正常途徑幫佢地搵主人
Jessie)) 2009-7-5 12:00:25 AM
:024: 點解會咁嫁...仲有埋BB, 而家夾$俾佢都冇用, 遲個月BB出左世佢既奶粉錢都未有著落,
3隻兔兔就唔洗諗喇....

而你話兔爸8個月都搵唔到工.....有心搵點會搵唔到, 係唔係佢要求太高??不如轉行
我家兔爸會考得8分!!!佢上個月遲左職, 一個月之後已經搵到份$7000既工係跟單的;
我個朋友會考都係差幾分合格, 上半個月遲左職, 2個星期搵到份$8000文職;
我舊同學會考都係唔合格!!半年後係間design house做報價 約$8000;
我舊同學本來係個yim尖聲悶既人...佢過左半年醒覺左, so好快搵到工
7千8千蚊講真個句唔係太多, 不過一定好過冇, top唔top sales 已經係以前既事, 佢要向現實低頭
如果呢個時勢想再搵返sales工....好難, 佢再唔快d搵到工, 兔兔, 狗狗同BB都會養唔到
果時真係要申請綜援......

我都建議你把兔兔放棄, 俾兔協啦, 佢地對兔兔已經好好喇, 呢度係有好多有愛心既兔友
不過做得兔友姐係已經有養兔仔, 仲點養多3隻呢, 唔係唔想幫, 而係大家能力有限,
香港一間屋有幾大丫, 如果兔兔同本身果隻唔夾, 邊有位放多個咁大既籠?!
同埋只要BB出左世, 樣樣都係錢, 你更加唔會有能力去接返兔兔返來住的了!!
所以叫人幫你暫養已經冇可能:042:
Cwk 2009-7-5 12:01:18 AM
$160? 恐怕入醫院生仔都未夠
top sales? 咁top都搵唔到野做, 你地真係好唔好彩wor
升硬職? 香港都可能有一百幾十萬人諗緊
積蓄有限租5000千幾蚊樓? 果然藝高人膽大
失業8個月仲敢有左? 可能窮到買唔到安全措施

無人有興趣知你d故仔真定假
請你念在兔兔們曾經帶俾你一d歡樂
既然你唔要佢地, 請交俾兔協
唔好立亂俾左人,甩身就算
就算唔錫兔兔都好,都當同bb積下陰德
aoi2003 2009-7-5 12:24:37 AM
-CLOSE-
到最後果刻先再想辦法,,我仲可以借財務...仲未到絕境既....

快速發帖