-CLOSE TOPIC-

wesky 2009-7-4 08:57:21 AM
如果三隻兔既地位係你心目中係咁低的話
勉強留係你度都唔會有幸福
我寧願你俾有心人帶佢返屋企, 對佢細心呵護
Jojo)) 2009-7-4 09:20:04 AM
你嘅兔兔好得意呀∼∼ 唔好咁狠心喇。。
如果單單是狗狗問題,一定可以搵到解決方法架。。
勞仔 2009-7-4 10:17:17 AM
我屋企都有養狗同兔喎,隻狗仲係2個月大的唐狗,佢年齡細,勁鐘意咬野(包括人!!):027:
但,狗狗都可以同兔兔一齊生活啦,只係大家要時間適應對方。你比多d時間狗狗同兔兔接觸啦:029:
狗狗想咬兔仔係正常嫁,因為狗狗咬果樣野係表達佢想同兔仔玩(就好似佢會咬人手一樣),而且,如果兔兔唔喜歡,佢地會自己走開嫁:029:
BB囡 2009-7-4 10:29:07 AM
下~~你之前講到你好錫d兔兔嫁wor
點解而家咁小事你就放棄
就算狗狗會咬兔兔.,.好似多友咁講
可以分時間比佢地出黎玩嫁
li d野你冇可能做唔到嫁wor
你識話之前個兔友唔珍惜兔兔既生命
其實你而家做既野同佢係冇分別嫁
不如你再諗清楚先啦
CHIUPO=] 2009-7-4 10:49:14 AM
我覺得你應該考慮清楚先啦
始終你同兔兔點都有感情既
而且如果因為狗狗既原因
我認為可以輪流放佢地出黎玩
但如果係因為你已經唔鐘意兔兔既
咁我覺得不如你幫兔兔搵個真真係錫兔兔既新主人啦
hh0 2009-7-4 01:40:17 PM
你甘愛兔, 為左養兔同家人嘈搬出黎同兔兔住
突然又會想放棄巨地.....

若真的只因安排唔到兔兔出來玩成日困籠而想放棄
無論你養狗先定養兔先
相信放棄一隻狗容易過放棄3隻兔吧
問心一句是否已經不再愛錫你既兔兔
BarbaraFok 2009-7-4 03:09:21 PM
平時我見呢d post 我都唔係好出聲
因為我真係冇呢d人咁好氣
由其果d有口話人, 冇口話自己果d
MOURINHO 2009-7-4 04:51:00 PM
你e個大衰人~!
唔要兔兔~!
好心你唔好咁偏心啦!
之前講到自己有幾偉大~
為左d兔兔~放棄自己屋企~!
e d係假象~!

你唔應該養動物~
我睇下你幾時又唔埋隻狗丫~!
Panda)) 2009-7-4 05:18:58 PM
睇黎佢都未必會再reply呢個post...
不過佢一定睇到大家講咩lo~
希望你真係用心諗下各位兔友對你既忠告~
換轉你係兔地,你眼見主人放狗狗玩...自己又冇得出..
而又因為呢個原因而唔要你...問心果句你會唔會好hurt...?
BarbaraFok 2009-7-4 06:02:49 PM
我諗佢都唔好意恩reply啦
之前人地小朋友冇經濟能力同兔兔睇醫生
佢都閙到人地狗血淋頭
佢依家可以養3隻兔同一隻狗
仲要係自己搬出黎住
經濟冇問題都唔要兔地
就係為左隻狗
真係睇唔起呢d人
虧佢仲好意思出呢個post
aoi2003 2009-7-4 06:03:14 PM
狗狗,,我都要放棄啦,,,
我而家同兔爸 2個人加埋成身家得返160蚊
兔爸失業左成8個月,,,呢8個月全靠我以前D儲落果D錢供養住我們2個
我而家仲有左BB,,份工早就冇工
而家D錢都洗哂,,不得不向現實低頭...
狗隻,,我係狗論壇到都留左POST....
而家眼見D兔糧/草就食哂...
我連40蚊買草既錢都冇,,
仲要諗呢個月既租$5390..
食呢?水電煤呢?
我同兔爸唔係到最後關頭都唔想同人講我地既困境
只能說呢個先係我最大既難處
光之天使)) 2009-7-4 06:09:19 PM
咁不如返屋企啦~
你地點都要問家人借錢....
但係...不至於要放棄兔兔們既....
aoi2003 2009-7-4 06:11:26 PM
一唔係你地有冇人敢暫時領養/寄養??
不過錢呢方面就真係俾唔到你到,,,
aoi2003 2009-7-4 06:12:13 PM
原帖由 光之天使 於 2009-7-4 06:09 PM 發表
咁不如返屋企啦~
你地點都要問家人借錢....
但係...不至於要放棄兔兔們既....

試過了...唔WORK
wesky 2009-7-4 06:17:21 PM
少少地人工都搵份做下
仲要養 B tim..

快速發帖