請大家千萬不要在金魚街那二間無良寵物店 龍貓xx 和 寵物xx 買兔兔,
這二間無良寵物店,把染病的兔兔賣給客人,到現在為止,他們的兔兔大多都是鼻子很污糟。
我的小兔兔是從 龍貓xx 買回家的,由新年到現在,已經看了至少5次醫生,
花了大約3千多元去醫病,而其他從這間買的兔兔,也是染同一種病 "呼吸道感染",
這種病是很難更治的。
Princessdizzy 2009-10-13 12:52:48 AM
你地放心,我原本只打算放佢地見一見面,比少少時間佢地認識下,過程我當然在場睇實,
在絕慾之前我都會分開養,之後其中一隻會攞去我男朋友屋企,兩隻都絕晒慾先再一齊住。唔好有小小位就入人先得架!
男女我都無咩所謂,最緊要健康。

回復 102# 的帖子

1.就係因為第一隻可能太細,容易死,所以第二隻已經選擇左隻年紀大個d架喇!我諗佢地做得呢行,每日閒閒地都要答幾次男仔定女,甘都唔識就無計,只怪我太易信人。
3.兔死係我家人發現o既,我當時正係外出,趕到返去已經硬晒,所以摸唔到。

elvisli 2009-10-13 01:00:28 AM
唔係話有位就入你...亦無人諗住入你

但見你講果段野既內容好易令人誤會你到底知唔知一男一女兔兔可以在3-5秒內交配完成

而且成孕率係80%以上,希望你可以留意

Princessdizzy 2009-10-13 01:18:29 AM
其實有無方法取締到呢d不良店舖呢,即使我地d兔友知道,識得唔再去幫襯,
但始終仲有千千萬萬客人唔知佢地係黑店,點先可以阻止佢地繼續害兔害人呢?
喵喵 2009-10-13 02:06:18 AM
我第一隻兔兔都在 寵物X利買架
買左養左唔夠兩星期抽筋死既 係PET'S CENTRAL紅蘿蔔果間睇左3千蚊醫生 留醫一晚就死左喇∼
請唔好介意我咁講 當然D兔販一定係為錢無咩人性架喇
不過我都覺得係""撞手神"" ~
Princessdizzy 我都知你錫兔兔 依度D兔兔媽媽個個都好有心教大家養兔 大家都唔會姑寒唔教人 你唔好覺得人地話你啊 ^^”
sabirababy 2009-10-17 08:45:20 PM
我岩岩買左2隻.第三日死左一隻.而家係我買返黎第7日--”
choi_ching 2009-10-17 08:55:56 PM
原帖由 Goody09 於 2009-7-13 11:07 AM 發表

嘩...睇在咁多錢??

而家已經唔止里個數添啦
diobonnie 2009-12-5 01:22:21 AM
我前幾日EVENING 既時候有去睇過D兔仔..好多都唔多精神咁...

好可憐咁呀..

有D PRICE 仲要$3800 1隻...:027:

感覺覺得好似佢地食都食唔飽咁...:050:
baby_fire 2010-2-3 03:43:14 PM
我係果到買BUBU返黎,無耐就出現疥癬蟲,依家到對眼有事._.
前後只不過係一個月多少少
rubee 2010-2-3 03:54:14 PM
毛毛0係寵物xx度買, 買果時話佢3個月大, 而家2歲了, so far 一次都未病過....我諗我真係好好彩,...
ssc314 2010-2-3 07:10:36 PM
原帖由 rubee 於 2010-2-3 03:54 PM 發表
毛毛0係寵物xx度買, 買果時話佢3個月大, 而家2歲了, so far 一次都未病過....我諗我真係好好彩,...

咁你真係幾好彩,
但小心可能兔兔都有存在既病
可能係有呢隻病係到,但因為兔兔身體+健康好,禁得住
小糖^^ 2010-2-3 09:48:20 PM
syl 2010-2-3 10:12:03 PM
我隻mo毛都係個度買的, 暫時都未有事...
不過老實講, 好多人係買兔之前都唔會check 咁多野, 所以會比個幾間野呃, 包括我在內
更多人會反而覺得領養既兔兔會有病 (好似d舊衫唔知比邊個著過咁)
我都係買完兔兔上黎哩度先知哩d野 >< 同男友講既時候佢都話 "領養好似唔咁啵, 唔知有冇病"
所以應該諗諗點樣宣傳多d令人唔好有咁既誤解
個人經驗, 小小意見 =]
ssc314 2010-2-3 11:08:35 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-2-3 09:48 PM 發表

我琴日行開金魚街……去睇下D兔兔……

比我發現到,有對情侣,漠視張貼既告示…伸手入去摸…一摸就摸左好幾隻兔BB…响龍X樂園度﹗
仲有一隻白色貓貓兔…對耳仔D毛冇哂……(响I LOVE果度)
...

唔係麻!!d職員冇理佢地既咩
Jessie)) 2010-2-3 11:47:11 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-2-3 09:48 PM 發表

我琴日行開金魚街……去睇下D兔兔……

比我發現到,有對情侣,漠視張貼既告示…伸手入去摸…一摸就摸左好幾隻兔BB…响龍X樂園度﹗
仲有一隻白色貓貓兔…對耳仔D毛冇哂……(响I LOVE果度)
...

我都遇到d咁既人, 之前我在金魚街紅紅白(而家係唔係裝修緊定冇左)
見到一對情侶 拿開"請勿觸摸"個膠板, 伸手入去摸倉鼠, 我立即火都來埋
走過去問"你地係度做緊咩!!個板寫住請勿觸摸wor" 佢地都好愕然,
之後個男仔話, "A~唔洗理佢寫咩既...." 之後就繼續摸....
我怕佢一陣又走去摸兔仔...d職員行過都唔會理, orz哂

lingyan 2010-2-4 12:03:21 AM
原帖由 ssc314 於 3-2-2010 11:08 PM 發表

唔係麻!!d職員冇理佢地既咩

你講個隻唔知係咪對耳仔無乜毛個隻。
星期齊個日我有去行過,
見到一隻白色既兔兔,身上有一撻黃色野 (估係尿尿),
之後對耳仔又係黃色,
似係俾d尿尿業到咁 ....

快速發帖