請大家千萬不要在金魚街那二間無良寵物店 龍貓xx 和 寵物xx 買兔兔,
這二間無良寵物店,把染病的兔兔賣給客人,到現在為止,他們的兔兔大多都是鼻子很污糟。
我的小兔兔是從 龍貓xx 買回家的,由新年到現在,已經看了至少5次醫生,
花了大約3千多元去醫病,而其他從這間買的兔兔,也是染同一種病 "呼吸道感染",
這種病是很難更治的。
wesky 2008-3-24 01:06:49 AM
yes~
我都聽講過
同一期出售的兔仔全部都有呢種病
一齊抵制黑店!!!:013:
旺角無乜邊間好

m!SS`C 2008-3-24 02:33:33 AM
OK la~
今個月7号在**便利買左隻賓尼好健康牙!
係男3個月大叫檸檬

vivian 2008-3-24 08:36:48 AM
我認為最好既方法都係去兔協領養.!雖然兔協既兔兔都唔係bb!
但正因為咁樣..佢地唔會咁容易病.!同時兔協都係會俾人領養果d健康既兔兔!
做幾次義工就可以領養到...你做義工可以幫助兔協既兔兔.領養左兔兔!
你又可以幫助被你領養既兔兔..何樂以不為?!而且仲唔駛擔心佢有冇病痛tim.!
[當然日後回到家既病痛就不計在內]
阿度 2008-3-24 08:12:54 PM
呢兩間都聽過唔小新聞了, 名聲真係唔太好
但日日都有好多人係兩間店買兔仔:059:
wesky 2008-3-24 08:16:15 PM
無計啦  D人買兔之前都唔睇下資料
見到邊度有得賣咪買囉 = =
買左返去之後又埋咒 (如果有事) :025:
阿度 2008-3-24 10:03:25 PM
買左返去肯醫都還好(雖然聽落好似好蠢, 但至少都叫救左隻兔仔丫)
最怕係易養死同遺棄:059:
wesky 2008-3-24 10:11:31 PM
唔係個個出得起錢去醫= =
打工人仕就話ok
但學生哥就.... :068:
阿度 2008-3-24 11:45:51 PM
你都講得岩....有時真係兩難
開開心心買左兔兔返去養
點知又有事.....
lingyan 2008-3-25 01:08:35 AM
好多時候見到一隻合眼緣既兔兔,都真係唔會理佢病唔病,
好多兔友都話,就算知佢病,都會買佢返屋企醫好佢,
而家最慘係係呢二間入面既bb兔,我見到全部兔兔既鼻都係污糟 =.=
d人買左返去,唔知有事,養多幾個月就走左 ....
ADMINISTRATOR 2008-3-25 01:46:12 AM
我隻小丸都係因為合眼緣先買~
佢果陣見到我係咁lam塊玻璃
買左返黎變左隻許逆女 :061:
只要兔兔健康 主人就開心~
momo56 2008-3-25 10:31:09 AM
我曾經o係o個到買過一隻兔兔…牠叫阿古…現在已經上了天堂生活了…
我曾經听過龍貓xx隔離間X兔廊都係ga!!
hh0 2008-3-25 04:01:50 PM
咁我算僥倖la, 舊年頭係龍貓xx 買左2隻bb兔兔,養到e+都好大隻好健康,
買果陣真係要睇清楚有無病征, 同埋照顧bb兔係唔易ga,
之後d兔兔全部都係領養番黎,唔駛益左d寵物店!!
阿度 2008-3-25 10:44:01 PM
所以初初養~最好都係領養, 但可惜大部份人都唔鍾意...可能大隻關係:059:
wesky 2008-3-26 01:18:27 AM
好多人都想睇住兔仔由BB慢慢長大
呢個亦都係D人專登俾兔生BB既原因之一:013:

快速發帖