請大家千萬不要在金魚街那二間無良寵物店 龍貓xx 和 寵物xx 買兔兔,
這二間無良寵物店,把染病的兔兔賣給客人,到現在為止,他們的兔兔大多都是鼻子很污糟。
我的小兔兔是從 龍貓xx 買回家的,由新年到現在,已經看了至少5次醫生,
花了大約3千多元去醫病,而其他從這間買的兔兔,也是染同一種病 "呼吸道感染",
這種病是很難更治的。
BB囡 2008-10-10 12:51:07 PM
咁我真係好好彩呀..
bb囡都係係mk buy嫁..
但佢都冇睇過e生
angelcrystal 2008-10-10 01:12:48 PM
其實盡可能唔好買兔
支持下領養仲好啦.....
cymau 2008-11-3 05:37:56 PM

死了。。。

糖糖是在XX便利BUY的。。。:056:
wesky 2008-11-3 05:45:29 PM
咁你留意下佢鼻仔有冇污糟
如果有咩唔對路,就儘快帶佢睇睇醫生
debbie1222 2008-11-3 08:58:38 PM
我第1隻係便利買
第2同第3都係紅xx買
因當時兔爸喜歡bb兔,所以沒有興趣領養
但我諗為3隻都是買
第4隻應該領養比較好
所以當我在兔協遇上秋仔
我就捉兔爸上去睇秋仔,好彩佢都喜歡
重叫我立即申請領養秋仔,可惜等了半個月最終失敗
跟住兔爸就梗+唔鍾意頒養:043:
前2日,我又在紅xx與上隻合眼緣兔子
所以買左...
第4隻兔不能夠領養..其實我心裏有點遺憾
希望將來有機會領養la:054:
~.O
katatata 2008-11-18 06:49:57 PM
O___O 我前幾日係i love兔兔到買左隻兔兔~
到依家都好健康owo仲好嗲嗲~成日都抱抱訓tim~
我買個時~佢都要我噴d消毒藥水~同埋唔係任俾人抱~
同埋仲幫我修埋毛~沖埋涼~同修埋指甲~扮到好令令咁~
俾我帶返屋企~XD~到依家兔兔仲好健健康康~好得人鍾意~
debbie1222 2008-11-18 10:12:32 PM

回復 77# 的帖子

(((到依家都好健康owo仲好嗲嗲~成日都抱抱訓tim~)))
聽到你話嗲嗲抱抱..我已經好鍾意:020: 有冇相睇下...:020:
elyse)) 2008-11-18 10:32:57 PM
原帖由 katatata 於 2008-11-18 06:49 PM 發表
俾我帶返屋企~XD~到 ...

你買個隻有無出世紙..一聽到噴d消毒藥水~...etc。
感覺上你的兔兔好名貴。:021:

katatata 2008-11-18 11:04:34 PM
o___o 唔係丫~佢d兔兔都會鎖住既~~
唔係任咁俾人掂同玩的~~要抱兔仔要先問過職員~~
我個隻~應該係貓貓兔卦~-口-"我都唔知係貓貓定安哥拉~"
我只係知= =" $380~咋...>v<幾錢都係假~~得人鍾意就係既~~
lingyan 2008-11-19 11:23:44 AM
原帖由 katatata 於 18-11-2008 06:49 PM 發表
俾我帶返屋企~XD~到 ...

呢個 TOPIC 係講緊個間連鎖店,暫時都唔係 I L R。
唔駛咁驚 XD

對於 I L R 既兔,我自己都有隻係個到買,
個陣我想摸布甸都要噴藥水,

我摸緊兔兔既時候,有二個女仔又伸手黎摸,
都俾個 STAFF 喝住話要噴左藥水先摸得。

我帶走布甸個陣無扮令令 ga,
就咁就抱走 ga la~

佢都知唔好用沖涼粉 ~

暫時覺得個間既兔都算信得過,
我亦帶過布甸去 body check,
因為怕d人搞完個幾間黑店d兔就去搞佢地d兔,
雖然係身同手都要噴藥水,但係總覺得d細菌係會痴上身~

醫生話佢好健康,而且足3個月。

我個隻都唔知係乜兔 ga,話就話係獅子兔,我望落去就唔似獅子,
最後我帶布甸走既時候另一個女人就話佢應該係獅子混左d安哥拉。
katatata 2008-11-19 01:17:55 PM
-口- 我見我隻兔兔~無咩事~都無帶佢去睇醫生~檢查~
因為唔想帶佢出街~ -口- 好似帶出街~仲多病菌~xd
但就考慮緊~好唔好遲少少帶佢絕育咁~雖然暫時想養1隻~
但係好似絕育佢好D咁~T.T但都考慮緊~好怕佢痛~><"

O__O我個隻~佢都話係獅子混安哥拉~咁即係唔係算貓貓兔~
我上網睇話獅子+安哥拉~叫貓貓兔~但我又見有D話~獅子就係貓貓~
所以我都唔知我隻算咩兔~T.T 所以我當佢係安哥拉先~XD
因為佢點睇都唔似獅子兔~我隻好圓嘟嘟~唔似獅子樣既~

我隻兔兔叫花花~XD有機會貼下相仔~每日我臨訓教~
都抱佢上床仔到玩~佢就好開心跳跳跳~初初怕佢驚定點...
好有神經質咁~跳跳跳~又"THING"耳仔~T.T(可能我神經質多D)
最尾~先發覺~原來佢開心先係咁~XDD真係愈來愈得人鍾意丫佢~
lingyan 2008-11-19 02:19:10 PM
如果係女仔就一定要絕育,唔駛考慮~ 怕痛都係咁話 ~
痛就無可避免,不過獸醫會開止痛藥,
應該可以將痛減到最低 ...
男仔就可以唔駛絕育。

我個隻都預新年後去絕育。
glendy 2008-11-19 02:49:58 PM
點解兔女就一定要絕育呢? 有d咩影響架?
lingyan 2008-11-19 03:05:19 PM
兔女通常會係佢有生之年發生子宮問題。
katatata 2008-11-19 06:45:34 PM
o___o 嗯~我睇返D舊POST~都見好多兔女都會有子宮問題~
同埋絕育對兔兔好D~所以考慮緊~=W=雖然我隻係仔仔來~""

快速發帖