今日送左4包共 22磅既MOMI 黎喇
真係勁多係枯左囉
1�3 呀 真係好離譜∼ 
人地出面賣 $144 1包,佢就 $358 4包...
但過左今次之後真係唔一敢訂喇... 唔知佢係水貨定咩啦 燶左咁多
而且之前我果個 ALEX紫色籠 d鐵都花曬,門又斜左...哎
好灰..最嬲係打電話去叫佢換 佢要我自己拎返去門市..22磅點拎...
大家分享下覺得佢地d草係點
定係我黑仔呀 ==

Suki00623 2009-11-24 12:03:34 AM
我琴日都係佢地度買MOMI喎,都無野呀,少少枯梗有
買草有時真係要睇好唔好彩,我上次係Q-PXT 買11 LBS ,有一包幾靚靚,但另一包就勁碎。
如果真係好枯,試下拎去換囉,佢地都幾好人,應該會肯換俾你
wesky 2009-11-24 12:15:02 AM
草係由外國制造商運俾香港代理商, 再由代理商發俾零售商
草質每期都會有變化, 零售商影響唔到d 咩
我買 oxbow 見慣, 食得落肚都唔算差....
如果真係覺得差到離譜, 可以拎返去鋪頭換, 一般服務好少少既鋪頭都會換俾你既
redbean 2009-11-24 12:17:41 AM
之前已經有兔媽話開完post 之後
佢地打電話俾佢....唔係咁有禮貌咁
唔知最終點呢
我諗你都係唔好理佢地啦
d 草算啦.....下次唔好幫親佢地
喵喵 2009-11-24 12:20:32 AM
原帖由 fato_w 於 2009-11-23 11:57 PM 發表
下...咁黑暗既?
咁你點同佢講 -_-

佢地話我咁樣上網唱衰佢唔好
之後我話hk有言論自由, 而且我話我唔想有其他人同我一樣訂左d咁既草
之後佢就係咁話對佢地好唔公平...
咁我都覺得算啦 我都話左唔換啦...佢仲要打多兩次黎
因為佢知我上網咁樣講掛....
好離譜囉真係...
喵喵 2009-11-24 12:21:26 AM
原帖由 redbean 於 2009-11-24 12:17 AM 發表
之前已經有兔媽話開完post 之後
佢地打電話俾佢....唔係咁有禮貌咁
唔知最終點呢
我諗你都係唔好理佢地啦
d 草算啦.....下次唔好幫親佢地

係呀 同意呀
但係無啦啦俾人打幾次電話黎罵
有d嬲...:014:
katatata 2009-11-24 12:23:35 AM
小心佢又話你誹謗~哈哈哈哈... 我都想睇下佢有幾多錢出律師信,
出一封信又要錢, 告你又要錢, 我想知佢有幾多錢, 先可以唔俾我地講野,
佢上網俾人罵又唔係第1次, 次次都話我地係刁民, 無理取罵,
咁我就地就做下刁民, 咁難得大家意見相同呢... xDDD

P.S 一陣佢又拉返D陳年舊野, 哩話我 T ^ T
但我又未試過收到佢電話, 我都唔記得俾邊個電話佢了... -[]-"
喵喵 2009-11-24 12:24:02 AM
原帖由 wesky 於 2009-11-24 12:15 AM 發表
草係由外國制造商運俾香港代理商, 再由代理商發俾零售商
草質每期都會有變化, 零售商影響唔到d 咩
我買 oxbow 見慣, 食得落肚都唔算差....
如果真係覺得差到離譜, 可以拎返去鋪頭換, 一般服務好少少既鋪頭都會換俾 ...

我完全明白就係
我養左咁耐兔兔我買過草都知道的 ^^
但係我嬲在佢地同我解釋左唔關佢地事之後,.
我都話 哦 唔緊要啦 咁你地下次同返供應商講下囉
咁我話唔換
佢地之後仲打多兩次黎 咁我可以點啊 ><
喵喵 2009-11-24 12:26:01 AM
原帖由 Suki00623 於 2009-11-24 12:03 AM 發表
我琴日都係佢地度買MOMI喎,都無野呀,少少枯梗有
買草有時真係要睇好唔好彩,我上次係Q-PXT 買11 LBS ,有一包幾靚靚,但另一包就勁碎。
如果真係好枯,試下拎去換囉,佢地都幾好人,應該會肯換俾你

我電話度講果時佢話換 但係22磅 真係有d難度去拎
而且之後我都話左唔換 佢地仲打多兩次黎==
個女仔D態度仲好差TIM...
我明白草少少枯實狼 但我果包鋅係...好O咀...
一陣我諗我要影出黎化俾大家睇下先得喇
喵喵 2009-11-24 12:27:38 AM
原帖由 katatata 於 2009-11-24 12:23 AM 發表
小心佢又話你誹謗~哈哈哈哈... 我都想睇下佢有幾多錢出律師信,
出一封信又要錢, 告你又要錢, 我想知佢有幾多錢, 先可以唔俾我地講野,
佢上網俾人罵又唔係第1次, 次次都話我地係刁民, 無理取罵,
咁我就地就做下刁民 ...

同意 >< 樓主你簡直係好明白我既感受
佢真係話我誹謗 話要做出法律責任..咁我可以點...
佢打左3次黎呀 大佬==
喵喵 2009-11-24 12:28:43 AM
原帖由 光之天使 於 2009-11-24 12:01 AM 發表
我又真係未試過有呢d電話....
我覺得你應該唔好理佢.....

係呀 TOTAL媽 我唔打算再聽佢任何電話喇~~
lingyan 2009-11-24 12:30:02 AM
對號入座,咁都無辦法。
oxbow 都成日俾人話d草又唔stable又黃,
唔通 oxbow 個代理逐個去告咩 = =|||

呢d事唔止發生一次,
我都已經聽過好多次呢d同類事件,
其實養得兔兔既,
自己都心中有數,邊間shop係好,邊間唔好。

買草其實同邊間買都係一樣,
反正代理商個價係set死左,
無得改,當你見到某隻草係某間pet shop做特價,
同時間其他pet shop都會係一樣特價。
所以價錢唔係main point,
而係個services (售後服務) 先係最重要。
katatata 2009-11-24 12:41:26 AM
原帖由 lingyan 於 2009-11-24 12:30 AM 發表
對號入座,咁都無辦法。
oxbow 都成日俾人話d草又唔stable又黃,
唔通 oxbow 個代理逐個去告咩 = =|||

呢d事唔止發生一次,
我都已經聽過好多次呢d同類事件,
其實養得兔兔既,
自己都心中有數,邊間shop係好 ...

係KA, 其實除非自己直接同廠拎, 如果唔係價錢都一樣,
同埋每次做得特價既, 莫都有可能係因為唔令/有問題,
先想平價, 快D清咁D貨尾, 講真草質買得多都知,
價錢差不多之下, 其實買係買服務KA JA,
大家價錢一樣, 唔通仲要受氣咁買咩,自認刁民?!
以客為本, 以客第一, 同可有可冇, 做唔做你生意都罷既服務態度,
唔駛我地講都明, 大家都知呀啦... 草/價錢大家都一樣既唧~

P.S 佢咁都可以以誹謗打哩罵你, 你唔可以以滋擾民居為理由嗎!?
11點後都已經有聲量限制, 難道電話就可以有不必要既理由, 被無理滋擾嗎!?
(如果佢11點後, 見你開POST打哩罵你既話咋)

但係呢, 每部電話都有錄音功能, 我建議每個電話最好都錄定音,
免得最後, 毫無憑證, 話你無理指控佢, 大家知佢地改版/改口供都好快的~

elvisli 2009-11-24 12:50:59 AM
大家根本不用理會對方打電話來

消費者有權對自己所選購的貨物分享意見..就等如我去完一間食肆食飯..事後分享及

評分的道理一樣

有什麼不公平?怕人罵為何不提昇自己的貨物質素.反而將責任推卸到消費者身上

簡直荒謬!!

喵喵 2009-11-24 12:52:03 AM
原帖由 katatata 於 2009-11-24 12:41 AM 發表

係KA, 其實除非自己直接同廠拎, 如果唔係價錢都一樣,
同埋每次做得特價既, 莫都有可能係因為唔令/有問題,
先想平價, 快D清咁D貨尾, 講真草質買得多都知,
價錢差不多之下, 其實買係買服務KA JA,
大家價錢一樣 ...

明白的 謝謝
我好同意你講的 買服務...
佢打黎係 11:51分囉 岩岩影左電話..

喵喵 2009-11-24 12:53:26 AM
原帖由 elvisli 於 2009-11-24 12:50 AM 發表
大家根本不用理會對方打電話來

消費者有權對自己所選購的貨物分享意見..就等如我去完一間食擘食飯..事後分享及

評分的道理一樣

有什麼不公平?怕人罵為何不提昇自己的貨物質素.反而將責任推卸到消費者身上
...

MOCHA爸 好同意你咁講呀 多謝你呀 ><

快速發帖