請大家千萬不要在金魚街那二間無良寵物店 龍貓xx 和 寵物xx 買兔兔,
這二間無良寵物店,把染病的兔兔賣給客人,到現在為止,他們的兔兔大多都是鼻子很污糟。
我的小兔兔是從 龍貓xx 買回家的,由新年到現在,已經看了至少5次醫生,
花了大約3千多元去醫病,而其他從這間買的兔兔,也是染同一種病 "呼吸道感染",
這種病是很難更治的。
rachellau19987 2010-2-4 12:10:21 AM
所以咪話領養好low~~~~~~不過都重係好多人要去冒險買兔,兔協咩品種既兔都有la@@
ssc314 2010-2-8 04:45:34 PM
我覺得領養真係唔錯,,
又幫你絕埋育
何小鼠 2010-2-9 04:38:46 PM
我係該集團已離職既員工....

其實呢兩間野既寵物時好時壞
但我好肯定佢地唔會打針令動物健康d去呃人買
但都唔係話佢地好有愛心.....起碼有病既佢地會send番上倉由上面既人去搞
我自己果隻兔兔同d熊仔鼠都係果度買...都非常健康
只要留意佢地眼耳口鼻有無異常分泌同精神有無唔好...已經可以
至於售貨服務真係見人見智lu...信唔信佢地d sales講野就個個 觀點唔同啦...
CCYT1225 2010-2-9 07:21:46 PM
唔係掛...咁衰嘅...
我隻兔兔都有事...
我係係熊貓xx買嫁...
我諗住聽日/後日帶佢睇e生!!
希望佢冇宜啦!!!

rain7608 2010-4-8 05:07:29 PM
有一次行過寵物xx見到有隻兔兔死左...
不過冇店員理囉... 由佢響度...:046:
ssc314 2010-4-8 05:11:24 PM

回復 121# 的帖子

下,,,,,,,,,咁瘋狂?????
d兔兔一個傳一個咁
Optcrazytracy 2010-4-18 12:56:16 AM
我地家既小榛係龍貓xx度買既...............
新到屋企第三日就出問題 - 肚痾,氣促,無精神
宜家仲係醫院留醫緊!!!
好可憐 ...........
千秋王子 2010-4-23 09:15:28 PM
旺角間I LOVE RABBIT 都好有問題??
wesky 2010-4-23 09:23:18 PM
一箱幾十隻一齊住, 儘量唔好買
一隻病, 其它都會惹埋, 買果陣可能未發病
千秋王子 2010-4-24 12:54:28 AM
咁I LOVE RABBIT 係咪都係有問題嫁??
ping.tat 2010-4-24 01:02:06 AM
旺角買兔兔真係無一度好架,
我地養呢3隻兔兔之前,
咪就係旺角買過兩隻猫猫兔囉,
買完番黎一星期就死左啦, :056:
所以鼓勵都係去領養啦
fishbu 2010-4-24 01:26:37 AM
睇到眼火爆,...當小動物咩啊~!!
對比之下就覺得新加坡D寵物店好好多...
((不過其實係呢度賣寵物既店好少,,因為要拎牌好嚴格..))
覺得要根治呢個問題真係要政府做野...
但係呢個目標十分遙遠.......
千秋王子 2010-4-24 01:56:01 AM
:029: 唔怪之得咁平  今日打去問一隻貓貓兔4xx蚊
Maggie)) 2010-5-5 03:01:16 PM
原帖由 千秋王子 於 2010-4-24 01:56 AM 發表
:029: 唔怪之得咁平  今日打去問一隻貓貓兔4xx蚊

400元叫做平既話,咁領養呢﹖:054: 佢地仲要幫埋兔兔做完絕育(手術費都要過千元).........
twpig 2010-7-3 05:01:52 PM
我昨天出去那條間買兔兔用品,入去一間叫 I Love X度買野,仲聽見d員工對住d兔仔講你有本事就唔好食,我睇你耐得我咩何.)跟手我立即找尋聲音來源,原來是一個十零廿歲的男仔,再望下店內不來有2至3個都係差不多年齡的職員...講真咁的態度對住d小動物你諗下佢地幾有愛心咁服侍照顧牠們呀~

快速發帖