1P 幣

1. 我買左個木既球比兔兔玩,佢周不時都咬隻掉泥掉去,甘樣代表咩??

2. 有咩方法可以令兔兔記住佢個名??

3. 兔兔夏天食吾食得凍野??

4. 依加兔兔成日(lam)我隻手,代表咩??

5. 有咩方法可以令兔兔痴我多d? {兔兔痴我媽媽多D><}

Thanks anyone for the reply!

emily9471 2012-8-5 03:05:20 PM
mizumi 發表於 2012-8-5 01:22 AM
1. 我買左個木既球比兔兔玩,佢周不時都咬隻掉泥掉去,甘樣代表咩??
     兔兔玩玩具時通常都係抓黎抓去, 同 ...

{陪佢多D, 錫佢多D, 成日摸佢, 同佢傾計, 兔兔係會知的, 而且可以由你去加草, 比糧佢食, 佢就會痴你多D啦}
我成日做
emily9471 2012-8-5 03:04:31 PM
mizumi 發表於 2012-8-5 01:22 AM
     兔兔玩玩具時通常都係抓黎抓去, 同 ...

thankyou^-^
all_loving_it 2012-8-5 07:14:20 AM
1. 兔兔咬野再掉泥掉去有兩個情況 :
- 兔兔心情5好發脾氣
- 兔兔玩既時候都會咬野擲黎擲去

2. 可以用手餵佢食野,  同佢摸頭仔, 細聽同佢講野既時候叫佢個名, 佢慢慢就會認得啦

3. 無論係咩季節, 都5可以比兔兔食同飲凍野熱野, 因為敢樣5單止會引致兔兔腸胃不適, 而且兔兔各部份器官都好脆弱, 凍野熱野都會令器官凍傷或燙傷

4. 代表佢鐘意你或感謝你

5. 平日你多D照顧佢起居飲食, 多同佢傾下計, 摸下佢頭仔, 陪佢多D, 用手餵佢食野, 5好大聲鬧佢, 打佢, 用十足既耐心同愛心對佢, 亦5好迫佢做5鐘意既野, 慢慢黎啦, 時間耐左, 你就會同兔兔建立一份感情, 佢就願意同你多接近
mizumi 2012-8-5 01:22:45 AM
    兔兔玩玩具時通常都係抓黎抓去, 同咬起再丟

2. 有咩方法可以令兔兔記住佢個名??
    我既方法係成日叫佢, 0係佢耳邊細細聲叫佢, 一邊叫一邊摸, 一邊錫, 而且我仲將佢個名變成一首首歌咁  成日唱比佢聽, 久而久之佢就記住咗自己個名啦

3. 兔兔夏天食吾食得凍野??
    NO~~ 絶對唔可以, 但夏天記得開冷氣比兔兔

4. 依加兔兔成日(lam)我隻手,代表咩??
    鐘意你~~

5. 有咩方法可以令兔兔痴我多d? {兔兔痴我媽媽多D><}
    陪佢多D, 錫佢多D, 成日摸佢, 同佢傾計, 兔兔係會知的, 而且可以由你去加草, 比糧佢食, 佢就會痴你多D啦

快速發帖