小哲又出事啦
佢痾D屎勁細粒,又林又痴。
呢頭抹完果頭又有,我妹抹抹下,仲見到有D血既物體
我想帶佢睇醫生,但我好驚要排到第日/後日果D
wesky 2008-7-24 11:16:14 PM
儘快 book 左 vet 先 ~
希望無事啦~
冽! 2008-7-24 11:17:22 PM
原帖由 wesky 於 2008-7-24 11:16 PM 發表
儘快 book 左 vet 先 ~
希望無事啦~

宜家有冇得BOOK?
jasmineyth)) 2008-7-24 11:17:39 PM
快d book啦,,
問題嚴重既,,睇24小時診症個d
p.s  你係咪比好多糧佢食呀?
花無缺 2008-7-24 11:19:25 PM
好似真係出事密左少少喎, 不過細粒既屎係咪葡萄便?
jasmineyth)) 2008-7-24 11:20:22 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-24 11:17 PM 發表

宜家有冇得BOOK?

betty個度宜家冇得book..
不過我上次去見到有個人...
佢帶住隻貓等開門,,佢又係冇book到..護士都叫佢等下,,一有位就比佢睇
pinwheelfish 2008-7-24 11:20:31 PM
如果肚痾得勁, 可能會痾損入面, 所以會有血狀物, 之前醫生講ga, 响寵物店買嘅支裝止痾水都work ga~~ 我問過醫生, 佢話嗰d係fibre 可以help到佢地止痾, 如果keep住痾要睇醫生ga la~~ 其實都唔會等好耐, 你walk in 佢地知兔仔肚痾都會俾你睇嘅, 我之前試過~~
‵小瑩 :])) 2008-7-24 11:21:15 PM
如果真係急既可以walk-in!
不過診金要貴少少~
你可以打電話去診所問下丫...
冽! 2008-7-24 11:24:01 PM
原帖由 jasmineyth 於 2008-7-24 11:17 PM 發表
快d book啦,,
問題嚴重既,,睇24小時診症個d
p.s  你係咪比好多糧佢食呀?

琴日我出左街
我媽放佢出黎,真係比左好多糧
我返到屋企,我媽餵糧比佢多到佢都食唔哂
冽! 2008-7-24 11:24:25 PM
原帖由 花無缺 於 2008-7-24 11:19 PM 發表
好似真係出事密左少少喎, 不過細粒既屎係咪葡萄便?

葡萄便?唔係好明
冽! 2008-7-24 11:25:17 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-24 11:21 PM 發表
如果真係急既可以walk-in!
不過診金要貴少少~
你可以打電話去診所問下丫...

咁佢聽日1開,我就即刻去問
花無缺 2008-7-24 11:27:56 PM
葡萄便 = 盲腸便 = 營養含量比較高既便便,
一般兔係會痾出來直接食返入口, 正常係無乜機會見得到既,
但如果兔仔由朝到晚食既野營養太多, 佢食唔晒就有機會痾出來,
通常係好細粒  好軟  同好臭既 -0-
花無缺 2008-7-24 11:30:34 PM
如果係葡萄便, 就可以減少d alfalfa 既糧或alfalfa草, 睇下有無改善就ok
但係呢句∼>見到有D血既物體
我就真係未遇過唔知係乜喇
冽! 2008-7-24 11:30:39 PM
原帖由 花無缺 於 2008-7-24 11:27 PM 發表
葡萄便 = 盲腸便 = 營養含量比較高既便便,
一般兔係會痾出來直接食返入口, 正常係無乜機會見得到既,
但如果兔仔由朝到晚食既野營養太多, 佢食唔晒就有機會痾出來,
通常係好細粒  好軟  同好臭既 -0-

佢係呢D,我諗
因為似足你講既
但佢痾左好多
D屎屎比平時果D黑
冽! 2008-7-24 11:31:50 PM
原帖由 花無缺 於 2008-7-24 11:30 PM 發表
如果係葡萄便, 就可以減少d alfalfa 既糧或草, 睇下有無改善就ok
但係呢句∼>見到有D血既物體
我就真係未遇過唔知係乜喇

我唔肯定係唔係,只係我妹話係,我見到係好沉既啡色好似平時D鼻涕連住左少少咁?

我宜家唔敢比A草佢,停哂
只比T草睇下有冇改善

快速發帖