katatata 2009-9-18 08:55:11 AM
=,= 我以前都有係r記送貨, 但有幾次都覺得佢地態度超差,
好似唔做我生意, 佢仲有大把生意咁, 初初貪佢平,
之後佢好似愈做愈大咁, 所有野, 送貨貨品等價錢愈加愈高,
同出面自己買無分別, 有d仲人地平d...之後我就無在係r記買
大家都係咁既價錢, 點解我要受佢氣先, 之後有次同佢嘈,
= =+我應該被black list左lu, 但我覺得佢地服務愈來愈差lo~

依家我係petegg到送貨, 雖然好多時我家都係最後一站,
時間會愈延愈夜, 但佢點都會送俾我, 有次仲11點半先送哩,
佢地就算幾遲, c機都係打哩道歉, 人地都係打份工唧,
要成12點先收工, 我都唔好意思罵咩, 我家係好偏, 多數係最尾一站

katatata 2009-9-18 08:58:10 AM
原帖由 akaicathy 於 2009-9-18 02:26 AM 發表
我都有幫襯過佢地
不過次次都會送上門
今次又真係差d wor..
你試下將你既不滿同佢地講
印像中佢地都幾接受客人意見ge

= =+ 衰d個句, 意甩接受, 態度照舊!!
katatata 2009-9-18 01:32:05 PM
:053:  我覺得咁多間, PETEGG服務係最好,
我試過急要草, 結果佢地2個女仔店員拎住22LBS既草
搬去柴灣俾我, 我家離MTR都要10MINS先行到來我家-口-"
同埋每次上網訂, 電話確認, 同送貨司機態度都好好,
所以我就好習慣係petegg到訂,有時唔夠數就係兔協或多多龍

p.s  o..o   petegg有得儲分換野~xD都唔錯唔錯
katatata 2009-9-18 03:09:17 PM
to : darlingy
你可以上網seach多多龍就會見到佢網上購物個網
但佢就岩岩先開網上購物, 所以唔算太多野, 我都只係送過1次貨
好大雨, 要個老既女店員拎住11bls既草拎哩送俾我,
所以我唔知佢送貨方面, 完唔完善, 上次都係人地拎哩...
但個時個人係mtr個時就打哩問我係咪到, 所以唔係等好耐就到,

petegg你都可以上網找下網頁, 有咩都可以打去問, 或留email
佢地都ok快覆, 我訂好多次, 暫時都未有不興快既事情出現,
送貨方面, 有時就真係會遲, 因為有時司機會預錯時間
早左打俾我,9點,延幾次,延到11點幾都有, 但佢會好唔好意思道歉,
雖然我係咪都係家, 而且我知我家太偏, 多數係尾站,
要人地成11點幾都未收工, 都幾唔好意思, 所以還好吧...
katatata 2009-9-18 09:46:34 PM
原帖由 darlingy 於 2009-9-18 09:00 PM 發表
『俾左運輸做,佢地唔上樓』--->佢無同我講過呢樣野!!
Anyway她仲講左好多我調查之後發現根本唔係事實既野!!

她說上次是她親自送來我家,又說只是一箱APD,又說我家是最尾那座好"格舌"!仲要不能停泊車,暗示運輸公司 ...

其實=,=話明送貨, 最後都唔肯送上屋企,
可唔可以去消費者委員會投訴ka?!
佢話明係送貨, 同自行領取係兩回事哩ka wo,
同埋講真, 如果服務態度係好既,
唔會話開post之後, 一堆兔友都係到講,
不停講返自己對依間店既不滿啦嗎,
唔係1個兔友既經歷, 而係有好幾個,
所以唔可以話係好彩, 或咁岩遇到吧,

p.s 我支持你, 反正我一直都唔覺得, 依間服務態度好.
講真, 好多大超市/機構都有送貨服務, 唔通人地送貨都可以講,
送唔到上樓ka wo, 要自己落哩拎wo...
咁樣做乜野送貨司機, 或other, 倒不如自己去買,
就返自己時間仲好, 唔駛自己急急腳, 最後仲要拎親死,
自己去買或同第2間服務好d既, 咪仲好, 駛鬼受氣,
永遠, 只會聽見客人永遠是對的, 我第1次聽客人要受返商店既氣,
自己打工受人氣好正常, 原來俾錢去消息都要受人氣, 真慘

katatata 2009-9-18 10:35:23 PM
O.O 你在說我嗎!? 如果我記得的話, 當然不像你一樣,
記得這麼清楚, 好像紀錄下來一樣, 我記得這次只是導火線而已,
真正主因, 我又真的忘了, 但我記得不只是為了一包小食而已,
而且我記得, 我每次送貨,, 有不止1次, 沒要求我出示優惠卷,O.O
沒要求那次我在家, 要求出示那次就正是我不在家
但真考起我, 我都忘了那時因為什麼原因, 我寧可BLACK LIST
都以後不想在某某某某某某店訂貨了吧,
還好想一個公開大澄清O.O反正這樣不滿的, 又不止我一個吧
來一個, 每個人都公開澄清一下O.O"我都想知大家的原因

P.S 但先慢慢澄清, 我繼續打麻將...
反正我就覺得PETEG好就好,O.O 討論區當然說出自己心聲
又不是煽風點火, 開POST發表問問題, 就這樣簡單...

加多句, 其實都沒差, 大家只是講出大家既感受,
你說大家在誹謗就誹謗, 如果你行的話, 就把每個不滿的事實,
也澄清一下, 也許大家會明白你的苦處, 但你也知道對方苦處吧啦, ))呆

快速發帖