xXXXXXXXXXXXXXXXX

Cwk 2009-9-17 10:06:30 PM
Station x 轉左運輸真係好麻麻...
我本身住2樓, 無lift, 一向係送到上樓門口度
結果佢d貨送到黎, 先打電話通知我唔送上樓
要自己下樓拿
如果唔係要加幾十蚊先上樓
我買3百幾蚊野...仲要加幾十蚊等你送上樓!?
跟住我自己捧兩袋35L紙砂上樓 =.=
m1k1 2009-9-17 10:34:54 PM
哇-0-乜甘衰既-,-
redbean 2009-9-17 10:42:22 PM
哇, 你應該堅持叫佢送上門ma,
你係客, 無理由就佢jar...
咁你有冇打去投訴呀?

debbie1222 2009-9-17 10:48:18 PM
我叫個幾次都是送上門的
如果下次叫貨
佢要我落樓下攞貨
我就唔要...叫佢走:040:
elyse)) 2009-9-17 11:41:19 PM
我都叫左一次送上門就無再叫....
個人覺得一般,既然幫襯得唔開心,就唔好叫...
費時貼錢買難受..:070:
lunar 2009-9-18 12:25:36 AM
唔鐘意就唔好用囉,有咁多地方有送貨
Miyako)) 2009-9-18 12:59:42 AM
唔係呀嘛...平時我叫貨我阿媽收貨...收貨個時我又返緊工..佢會唔會叫我媽自已出去嫁=0=如果係既話我媽實唔識罵返佢嫁wor=0=不過如果我知實打去投訴,你有冇投訴呀?
lingyan 2009-9-18 01:14:07 AM
我叫個幾次都係佢送上黎 ... 真係乜野 packing 都無,
最多係用搬野用既保鮮紙包住箱草。

運輸方面真係麻麻,
好多時候都係例遲,約佢7-9,佢就差唔多9點先會到。

anyway,下次你要求送貨,
最好係預多半個鐘俾自己有得走盞,
例如你預8點先趕得到返屋企,就叫送貨8點半後先送,
仲要強調8點半前屋企係無人。

我試得多,而家都醒左 :p
Jessie)) 2009-9-18 01:59:50 AM
咁離譜嫁!!!你有冇打返去投訴, 我個人接受唔到d咁既服務low!!:013:
真係少d心血都俾佢激死low, 仲有我未試過D送貨會唔送上樓low
我會叫佢返歸啦咁=-=
我訂草冇係呢間訂既, 因為想幫兔協so d紙砂同草貴少少都會係兔協買
佢地d送貨員真係OK既=v= (因為我大廈樓下有一層樓梯要行..先有lift...)
真係好鄧佢地辛苦=_="不過佢地都冇出過聲or俾面口我睇, 感動:061:
akaicathy 2009-9-18 02:26:44 AM
我都有幫襯過佢地
不過次次都會送上門
今次又真係差d wor..
你試下將你既不滿同佢地講
印像中佢地都幾接受客人意見ge

darlingy 2009-9-18 07:23:11 AM
CWK: 轉左運輸??但我見送那個男仔好像都是以往那個男仔來的??唔通我真係認錯人??
redbean, Miyako, Jessie,akaicathy :我無投訴呀!!不過我講野唔叻,我有想過在佢個blog度投訴!!
Debbie: 甘我無想過那個男仔甘衰架嘛!!我後來想番都好後悔,我應該堅持要佢送上來,如果唔係寧願唔要!!
Lingyan: 我事前都同他們講左,要8點後,最好8:30PM,8~9PM此個時間啦~我說過最好有遲無 早!! 就是想預番1/2小時走盞~點知佢7:45pm打比我說10 min後到,我同他說我趕不到回來,佢要我盡趕,我咪跑囉,點知佢7:56pm已經到左,我真係跑都未到,於是他就唔好脾氣,要我就他了!!

甘你早到,是你既事,是你自己安排時間既問題姐,唔係我既錯,無理由要求我即刻 跑回家,仲要我就他的交收地點!!仲要d口氣唔多好!!

再講,他次次送貨上門都有膠袋架!!今次迫我唔送上門,仲要連膠袋都唔比,我唔係話一定要膠袋,但繩都無一條!!我點拎姐!!本身已經有4袋野了!!昨天真係超狠狽~~ 唉!!
Peiian)) 2009-9-18 08:29:13 AM
下...我地澳門都係咁....

最初話送到家門, 點知...要我去碼頭自己拿,

咪仲過份, 我一訂係訂20幾lbs的貨~
一個女仔點拿???
katatata 2009-9-18 08:55:11 AM
=,= 我以前都有係r記送貨, 但有幾次都覺得佢地態度超差,
好似唔做我生意, 佢仲有大把生意咁, 初初貪佢平,
之後佢好似愈做愈大咁, 所有野, 送貨貨品等價錢愈加愈高,
同出面自己買無分別, 有d仲人地平d...之後我就無在係r記買
大家都係咁既價錢, 點解我要受佢氣先, 之後有次同佢嘈,
= =+我應該被black list左lu, 但我覺得佢地服務愈來愈差lo~

依家我係petegg到送貨, 雖然好多時我家都係最後一站,
時間會愈延愈夜, 但佢點都會送俾我, 有次仲11點半先送哩,
佢地就算幾遲, c機都係打哩道歉, 人地都係打份工唧,
要成12點先收工, 我都唔好意思罵咩, 我家係好偏, 多數係最尾一站

katatata 2009-9-18 08:58:10 AM
原帖由 akaicathy 於 2009-9-18 02:26 AM 發表
我都有幫襯過佢地
不過次次都會送上門
今次又真係差d wor..
你試下將你既不滿同佢地講
印像中佢地都幾接受客人意見ge

= =+ 衰d個句, 意甩接受, 態度照舊!!

快速發帖