xXXXXXXXXXXXXXXXX

蔚蔚 2009-9-18 09:24:09 PM
我們致電給予閣下darlingy 是想了解事情,從而解決有關送貨一事,本公司並沒有出言恐嚇的態度!
若果閣下受到出言恐嚇,閣下絕對可以報警處理!
本店只講求的是事實真相,若果現在再有人或者用文字上,出言再對待本店不利!
本店決定出律師信去弄清楚事實真相,本店寧願不論花費及付出多的時間及金錢,也絕對相信要還一個清白給予本店。
由始至終,本店也說是我們不對,真的不知何言何語得罪了閣下。
若果有人認識我們的話,相信一定清楚我們是不會出言恐嚇。
lunar 2009-9-18 09:29:33 PM
原帖由 darlingy 於 2009-9-18 09:00 PM 發表
我驚我兔仔無得食,所以先迫住要過去!!

你有錢買洗乜驚人唔做你生意,呵呵
katatata 2009-9-18 09:46:34 PM
原帖由 darlingy 於 2009-9-18 09:00 PM 發表
『俾左運輸做,佢地唔上樓』--->佢無同我講過呢樣野!!
Anyway她仲講左好多我調查之後發現根本唔係事實既野!!

她說上次是她親自送來我家,又說只是一箱APD,又說我家是最尾那座好"格舌"!仲要不能停泊車,暗示運輸公司 ...

其實=,=話明送貨, 最後都唔肯送上屋企,
可唔可以去消費者委員會投訴ka?!
佢話明係送貨, 同自行領取係兩回事哩ka wo,
同埋講真, 如果服務態度係好既,
唔會話開post之後, 一堆兔友都係到講,
不停講返自己對依間店既不滿啦嗎,
唔係1個兔友既經歷, 而係有好幾個,
所以唔可以話係好彩, 或咁岩遇到吧,

p.s 我支持你, 反正我一直都唔覺得, 依間服務態度好.
講真, 好多大超市/機構都有送貨服務, 唔通人地送貨都可以講,
送唔到上樓ka wo, 要自己落哩拎wo...
咁樣做乜野送貨司機, 或other, 倒不如自己去買,
就返自己時間仲好, 唔駛自己急急腳, 最後仲要拎親死,
自己去買或同第2間服務好d既, 咪仲好, 駛鬼受氣,
永遠, 只會聽見客人永遠是對的, 我第1次聽客人要受返商店既氣,
自己打工受人氣好正常, 原來俾錢去消息都要受人氣, 真慘

蔚蔚 2009-9-18 10:09:23 PM
若並非當時人,又不真正了解事情經過的人,請不要扇風點火吧。
今次這事,是運輸員跟事主間的溝通誤會,本公司也責無旁貸,本公司會與當事人尋求解決方法。

以上有人若不是由始至終喜歡扇風點火的話,我也不想再講以前的事!
以下是這位經常到處自稱被 本公司back-list 一事,請各位說個道理。
曾經有一個論壇,只要編取本公司的coupon便可以有優惠價錢購買某些產品,及可以得到一包小食。
不過這個人從來都說自己的printer機出現問題,一時沒有墨,一時沒有紙,第一次.. 第二次.. 我們也有給予優惠價錢。到了第三次,又是這樣,她便說若果你真的要便等我一個多小時,我由柴灣立即乘車到慈雲山給予你一張coupon,但我便說,這不是第一次,第二次了,從來我們都會給予你優惠,我們送到去你家,你才告知我們沒有coupon,為何你不早早向我們說清楚呢?她說家中的printer又是沒有墨呀!我們上次下訂單時已向你們說明一定一定要出示coupon,若果不出,我們便要收取原來的價錢。她當時也說沒有問題,到貨時一定會出示。但結果...  也是沒有coupon...
結果最後她為了區區數元正,便不收貨,但我們當時已經去到她家樓下...
唉...這種經典的客人,真的很難忘記..
這樣便被人說了二年.. 話我們back list 了她.. 不給予她訂貨..
又說我們的態度差..
從來這個人只說人地 back list 佐我.. 人地 back list 佐我..
但從來也不敢公開這件事的真相呢?????
事實是如何.. 我想應該自己最清楚..
<< 顧客永遠是對的 >> ..當遇上一些無理/野蠻的客人時...這很難成立。

katatata 2009-9-18 10:35:23 PM
O.O 你在說我嗎!? 如果我記得的話, 當然不像你一樣,
記得這麼清楚, 好像紀錄下來一樣, 我記得這次只是導火線而已,
真正主因, 我又真的忘了, 但我記得不只是為了一包小食而已,
而且我記得, 我每次送貨,, 有不止1次, 沒要求我出示優惠卷,O.O
沒要求那次我在家, 要求出示那次就正是我不在家
但真考起我, 我都忘了那時因為什麼原因, 我寧可BLACK LIST
都以後不想在某某某某某某店訂貨了吧,
還好想一個公開大澄清O.O反正這樣不滿的, 又不止我一個吧
來一個, 每個人都公開澄清一下O.O"我都想知大家的原因

P.S 但先慢慢澄清, 我繼續打麻將...
反正我就覺得PETEG好就好,O.O 討論區當然說出自己心聲
又不是煽風點火, 開POST發表問問題, 就這樣簡單...

加多句, 其實都沒差, 大家只是講出大家既感受,
你說大家在誹謗就誹謗, 如果你行的話, 就把每個不滿的事實,
也澄清一下, 也許大家會明白你的苦處, 但你也知道對方苦處吧啦, ))呆

redbean 2009-9-18 11:29:52 PM

回復 30# 的帖子

恐嚇電話? 有冇攪錯呀, 呢間黑店黎架?!
darlingy, 你唔洗驚,
有咩你可以打去報警
宜加恐嚇wor, 刑事架
睇下邊個告邊個

我o地實撐你
以後都唔......., 你明架啦
唔講出口, 費事佢又話告你
Cwk 2009-9-18 11:32:28 PM
halo...蔚蔚...
其實有無方法同運輸公司溝通下
真係覺得間運輸公司麻麻...
除左唔上樓之外