xXXXXXXXXXXXXXXXX

kenixester 2009-9-18 10:36:42 AM
我最近先訂完野,佢送到黎的時間d木粒係"穿"左囉~~
個人搵左d運輸包膠包住咋~~~
darlingy 2009-9-18 10:58:48 AM
原來都有甘多人有相同經歷...

算喇,如果甘講,投訴都無咩用,都唔會有所改善的,我打算都唔投訴了,因一來其實我本身病緊,我喉痛,不想打去同人嘈交,二來如果在佢地blog上寫,發悔氣,,我又會比他們睇曬我個blog d野,因一定要登入左先!!

我打算轉了,兔協會考慮,但佢$300先送,我未必次次買到甘多,petegg會優先,佢地$210就送了,因我昨天都打左去問,佢地時間方面都好彃性,問過也肯送,我唔介意他們遲,大家咪盡量就下對方囉~~

但就唔好話明明講好左最好8:30pm,佢就7:56pm 己到并迫你立即仆番屋企,同埋最緊要係有禮貌囉~~話曬我都是客,我比錢架,為何要受氣喎!!\ _ /
ping.tat 2009-9-18 01:13:27 PM
我未試過係R記送貨~只係店買嘢

多數係petegg到訂,多數係運輸公司送(態度好)
有次佢地送貨,我遲左,立即跑返屋企
個送貨見我跑到氣喘同我講吾洗急,我一定會等你
個刻都幾SWEET,
因為邊有送會等你,只有你等送貨
katatata 2009-9-18 01:32:05 PM
:053:  我覺得咁多間, PETEGG服務係最好,
我試過急要草, 結果佢地2個女仔店員拎住22LBS既草
搬去柴灣俾我, 我家離MTR都要10MINS先行到來我家-口-"
同埋每次上網訂, 電話確認, 同送貨司機態度都好好,
所以我就好習慣係petegg到訂,有時唔夠數就係兔協或多多龍

p.s  o..o   petegg有得儲分換野~xD都唔錯唔錯
光之天使)) 2009-9-18 01:37:41 PM
我一直都係用R記~
其實佢地送貨...又真係有d問題~
以前無咁方便既時候(一星期只送一日 - 天水圍)
到依家一星期有兩日送天水圍~

d時間控制一向都好差~
好似之前星期六送貨,兔婆係屋企等...等極都唔見人
佢地仲好奇怪,例如2-4pm送黎la~
兩點就打比你問你屋企有無人,但係成3點半先送到黎
有時仲要再遲添~兔婆要返工,等到火都黎就打電話催佢~

有時又會好早,明明未夠鐘又會送黎~
所以我依家等送貨,都會預多d時間等佢~

至於packing,可能送上門既關係,
佢無pack得好好~但件貨都不至於會爛~
星期六送貨還好~係一向佢地既員工送,
岩岩訂左箱草,係新增日期送黎(tue),運輸來的,
話名8-10pm送,佢7點打黎問有無人,成9:30pm先送到...
今次pack得唔太好
佢自己真係抱箱草上黎,無繩~紙砂就有個袋咁~不過唔駛我落去拎就無所謂~

除左佢地送貨d時間有d問題之外,其實都還好~

如果下次你再有咁既情況,
你訂草果陣講明"一定要送上樓",如果佢話要+錢甚麼的..
先再考慮要唔要lor~
講真...我地自己拎到咁多貨,唔駛要佢送la
darlingy 2009-9-18 02:36:49 PM
光之天使: 你訂草果陣講明"一定要送上樓"-->次次都是送上樓架,只係因昨天佢早左到,我仲未番到家,所以佢就話要轉地點交收,但我expect是家留下,而不是去左屋苑大堂囉~~同埋佢地d態度真係...:052:

Petegg不等於多多龍??甘多多龍好唔好的??
Anyway我見甘多人都讚,我想我都會轉試下呢~~^^
darlingy 2009-9-18 02:59:22 PM
ping.tat:"有次佢地送貨,我遲左,立即跑返屋企,個送貨見我跑到氣喘同我講吾洗急,我一定會等你,個刻都幾SWEET"--->甘好??我昨天不但跑到氣喘,仲出曬汗,對方不但沒有安慰我,仲叫我可不可以再跑番去大堂,去到大堂見到我拿住好多袋野,出曬汗都無理我啊...

katatata:我試過急要草, 結果佢地2個女仔店員拎住22LBS既草,搬去柴灣俾我, 我家離MTR都要10MINS先行到來我家--->甘好??R我試過遲左order草比佢罵啊~~說下次要早d,唔係唔送,我心想,我又無說要求你即刻送,你送唔到咪要求下一星期囉,我當時真係唔屬於急的!!佢地問都無問就話,不過我當時又無話番他們,只是捱左罵....

katatata 2009-9-18 03:09:17 PM
to : darlingy
你可以上網seach多多龍就會見到佢網上購物個網
但佢就岩岩先開網上購物, 所以唔算太多野, 我都只係送過1次貨
好大雨, 要個老既女店員拎住11bls既草拎哩送俾我,
所以我唔知佢送貨方面, 完唔完善, 上次都係人地拎哩...
但個時個人係mtr個時就打哩問我係咪到, 所以唔係等好耐就到,

petegg你都可以上網找下網頁, 有咩都可以打去問, 或留email
佢地都ok快覆, 我訂好多次, 暫時都未有不興快既事情出現,
送貨方面, 有時就真係會遲, 因為有時司機會預錯時間
早左打俾我,9點,延幾次,延到11點幾都有, 但佢會好唔好意思道歉,
雖然我係咪都係家, 而且我知我家太偏, 多數係尾站,
要人地成11點幾都未收工, 都幾唔好意思, 所以還好吧...
Goody09 2009-9-18 03:19:53 PM
petegg送貨最好,,,,好nice呢職員..我月頭訂左呢貨送黎我公司...佢明明話星期一送黎...點知等到5點幾都無送到黎...我打返電比佢..我話我未收到..咁佢就話明天送黎...我話明天我請假啦.要下星期二先係公司..咁佢都係咁講唔好意思....因為佢地轉左速遞...咁我就約定某一日再送黎...今日我收到貨...我只係買左百幾蚊野...但係個速遞同我講運費要成$50蚊....#^48^#
lingyan 2009-9-18 06:10:49 PM

回復 12# 的帖子

下次你要對送貨既人狠D
唔好話 盡量/最好,同佢地確實D咁講,8點半前無人係屋企,
佢地就唔會亂黎。

petegx 我覺得佢送貨都唔係比 stat r 好好多。
訂過2次petegx,第一次就送錯二大袋木槺 (兔協用個隻超大袋),
我仲問佢係咪真係草黎ga,唔似bor,個送貨既話,係呢箱 ga la,
點知拆開黎係木槺 ... 跟住打返去問點算,
佢即刻搵staff 再送一次過黎。
第二次訂,約左6-9,點知11點先送到黎 /_\
akaicathy 2009-9-18 07:28:14 PM
原帖由 darlingy 於 18-9-2009 10:58 AM 發表
原來都有甘多人有相同經歷...

算喇,如果甘講,投訴都無咩用,都唔會有所改善的,我打算都唔投訴了,因一來其實我本身病緊,我喉痛,不想打去同人嘈交,二來如果在佢地blog上寫,發悔氣,,我又會比他們睇曬我個blog d野,因一 ...

petegx $210有得送貨? 唔係$360咩?
係咪要登記做會員? 我登記時佢唔sens password比我
darlingy 2009-9-18 08:44:02 PM
唔好意思,容許我講最後一句話,我收到R記電話,好惡的責罵,并恐嚇我說因為我已經寫左佢全名出來,所以要告我誹謗,我說我只是講事實,之後她就多番強調說我說左佢公司全名,又多次說"佢有我地址"!!

Anyway到而家呢一刻,我都開始認同兔協就算在處理事件方面,都比一般公司好,講真,兔協好有名氣,我也見過有些討論區有人會講兔協的不是,但兔協卻會好專業地上來講野,回應事件井說會有所改善,而且大家也會看到他們有比心機去改善,會進步既,真的專業&成熟好多,不會好像某公司甘,一收到金手指通風,就即刻打比事主并出言恐嚇說要告人,又強調說有人地地址!!

再講我真的沒有誹謗,我所講既每一句說話都是事實!!沒有虛假或者惡意中傷,只是直接講出事實經過,連粗口都一句都未寫過上來!!

也再講,他們是講明送上門,而家卻臨時迫人改地點,唔肯送上門,也是沒有依足口頭上既承諾做野,甘我係咪又應該去消委會告她呢??

我收到呢個電話真的感到超級唔開心,也對此公司感到絕望!!

不過這此終都是我同某公司之間的糾紛,既然對方也說有我地址,為左保護我家人,希望煩請板主幫我delete post吧!!

正所謂,公道自在人心!!大家心照算吧!!

Cwk 2009-9-18 08:48:00 PM
hi darlingy
我之前見R記送貨, 佢地開私家車黎送
好多時係個女仔tim (好厲害...佢著好高爭gei鞋送貨...@.@)
我『估』之前佢地係自己送

依兩次買野, 應該都係運輸公司
係r記係電話話我聽, 因為『俾左運輸做,佢地唔上樓』
lunar 2009-9-18 08:56:39 PM
Station我買過2次野
等一次約8點後,第2次約8:30後
兩次都是9點送到,都唔算遲,又無約固定時間
不過d貨感覺污糟d,包裝殘殘地
呢個我唔滿意,買野緊係要新貨啦,不過d野完整無爛就算
人地送貨都幾辛苦,佢做到野我就算
不過我都想試其他shop
darlingy 2009-9-18 09:00:18 PM
『俾左運輸做,佢地唔上樓』--->佢無同我講過呢樣野!!
Anyway她仲講左好多我調查之後發現根本唔係事實既野!!

她說上次是她親自送來我家,又說只是一箱APD,又說我家是最尾那座好"格舌"!仲要不能停泊車,暗示運輸公司不肯送上門也不奇,但我頭先專登去問過,是可以停泊任何類型的車輛的!!我也未見過有女人送野上我家,再講,我查過上次我ORDER的不只是一箱草,我第一次ORDER一箱草而已!!我上次是用COUPON的!!

我承認,當時未有拒絕,是因我聽到對方好企硬要求我過去,我驚我兔仔無得食,所以先迫住要過去!!

但事實上我的確是覺得他們做得唔好,先會甘講,我并沒有惡意中傷的地方囉!!

不過再講下去都無意思!!
我對此公司徹底失望!!第一次收到呢類恐嚇電話!!無奈!!

快速發帖