xXXXXXXXXXXXXXXXX

darlingy 2009-9-18 07:23:11 AM
CWK: 轉左運輸??但我見送那個男仔好像都是以往那個男仔來的??唔通我真係認錯人??
redbean, Miyako, Jessie,akaicathy :我無投訴呀!!不過我講野唔叻,我有想過在佢個blog度投訴!!
Debbie: 甘我無想過那個男仔甘衰架嘛!!我後來想番都好後悔,我應該堅持要佢送上來,如果唔係寧願唔要!!
Lingyan: 我事前都同他們講左,要8點後,最好8:30PM,8~9PM此個時間啦~我說過最好有遲無 早!! 就是想預番1/2小時走盞~點知佢7:45pm打比我說10 min後到,我同他說我趕不到回來,佢要我盡趕,我咪跑囉,點知佢7:56pm已經到左,我真係跑都未到,於是他就唔好脾氣,要我就他了!!

甘你早到,是你既事,是你自己安排時間既問題姐,唔係我既錯,無理由要求我即刻 跑回家,仲要我就他的交收地點!!仲要d口氣唔多好!!

再講,他次次送貨上門都有膠袋架!!今次迫我唔送上門,仲要連膠袋都唔比,我唔係話一定要膠袋,但繩都無一條!!我點拎姐!!本身已經有4袋野了!!昨天真係超狠狽~~ 唉!!
darlingy 2009-9-18 10:58:48 AM
原來都有甘多人有相同經歷...

算喇,如果甘講,投訴都無咩用,都唔會有所改善的,我打算都唔投訴了,因一來其實我本身病緊,我喉痛,不想打去同人嘈交,二來如果在佢地blog上寫,發悔氣,,我又會比他們睇曬我個blog d野,因一定要登入左先!!

我打算轉了,兔協會考慮,但佢$300先送,我未必次次買到甘多,petegg會優先,佢地$210就送了,因我昨天都打左去問,佢地時間方面都好彃性,問過也肯送,我唔介意他們遲,大家咪盡量就下對方囉~~

但就唔好話明明講好左最好8:30pm,佢就7:56pm 己到并迫你立即仆番屋企,同埋最緊要係有禮貌囉~~話曬我都是客,我比錢架,為何要受氣喎!!\ _ /
darlingy 2009-9-18 02:36:49 PM
光之天使: 你訂草果陣講明"一定要送上樓"-->次次都是送上樓架,只係因昨天佢早左到,我仲未番到家,所以佢就話要轉地點交收,但我expect是家留下,而不是去左屋苑大堂囉~~同埋佢地d態度真係...:052:

Petegg不等於多多龍??甘多多龍好唔好的??
Anyway我見甘多人都讚,我想我都會轉試下呢~~^^
darlingy 2009-9-18 02:59:22 PM
ping.tat:"有次佢地送貨,我遲左,立即跑返屋企,個送貨見我跑到氣喘同我講吾洗急,我一定會等你,個刻都幾SWEET"--->甘好??我昨天不但跑到氣喘,仲出曬汗,對方不但沒有安慰我,仲叫我可不可以再跑番去大堂,去到大堂見到我拿住好多袋野,出曬汗都無理我啊...

katatata:我試過急要草, 結果佢地2個女仔店員拎住22LBS既草,搬去柴灣俾我, 我家離MTR都要10MINS先行到來我家--->甘好??R我試過遲左order草比佢罵啊~~說下次要早d,唔係唔送,我心想,我又無說要求你即刻送,你送唔到咪要求下一星期囉,我當時真係唔屬於急的!!佢地問都無問就話,不過我當時又無話番他們,只是捱左罵....

darlingy 2009-9-18 08:44:02 PM
唔好意思,容許我講最後一句話,我收到R記電話,好惡的責罵,并恐嚇我說因為我已經寫左佢全名出來,所以要告我誹謗,我說我只是講事實,之後她就多番強調說我說左佢公司全名,又多次說"佢有我地址"!!

Anyway到而家呢一刻,我都開始認同兔協就算在處理事件方面,都比一般公司好,講真,兔協好有名氣,我也見過有些討論區有人會講兔協的不是,但兔協卻會好專業地上來講野,回應事件井說會有所改善,而且大家也會看到他們有比心機去改善,會進步既,真的專業&成熟好多,不會好像某公司甘,一收到金手指通風,就即刻打比事主并出言恐嚇說要告人,又強調說有人地地址!!

再講我真的沒有誹謗,我所講既每一句說話都是事實!!沒有虛假或者惡意中傷,只是直接講出事實經過,連粗口都一句都未寫過上來!!

也再講,他們是講明送上門,而家卻臨時迫人改地點,唔肯送上門,也是沒有依足口頭上既承諾做野,甘我係咪又應該去消委會告她呢??

我收到呢個電話真的感到超級唔開心,也對此公司感到絕望!!

不過這此終都是我同某公司之間的糾紛,既然對方也說有我地址,為左保護我家人,希望煩請板主幫我delete post吧!!

正所謂,公道自在人心!!大家心照算吧!!

darlingy 2009-9-18 09:00:18 PM
『俾左運輸做,佢地唔上樓』--->佢無同我講過呢樣野!!
Anyway她仲講左好多我調查之後發現根本唔係事實既野!!

她說上次是她親自送來我家,又說只是一箱APD,又說我家是最尾那座好"格舌"!仲要不能停泊車,暗示運輸公司不肯送上門也不奇,但我頭先專登去問過,是可以停泊任何類型的車輛的!!我也未見過有女人送野上我家,再講,我查過上次我ORDER的不只是一箱草,我第一次ORDER一箱草而已!!我上次是用COUPON的!!

我承認,當時未有拒絕,是因我聽到對方好企硬要求我過去,我驚我兔仔無得食,所以先迫住要過去!!

但事實上我的確是覺得他們做得唔好,先會甘講,我并沒有惡意中傷的地方囉!!

不過再講下去都無意思!!
我對此公司徹底失望!!第一次收到呢類恐嚇電話!!無奈!!

快速發帖