今日送左4包共 22磅既MOMI 黎喇
真係勁多係枯左囉
1�3 呀 真係好離譜∼ 
人地出面賣 $144 1包,佢就 $358 4包...
但過左今次之後真係唔一敢訂喇... 唔知佢係水貨定咩啦 燶左咁多
而且之前我果個 ALEX紫色籠 d鐵都花曬,門又斜左...哎
好灰..最嬲係打電話去叫佢換 佢要我自己拎返去門市..22磅點拎...
大家分享下覺得佢地d草係點
定係我黑仔呀 ==

Hellhammer 2009-11-24 10:14:19 PM

回復 73# 的帖子

好 自己友 信你!!
d商人up 既野信唔過

minima 2009-11-24 10:19:07 PM
兔協都有得送貨... 你買埋紙砂or 木粒呀, 兔糧呀, 或者木瓜丸, oat hay等等, 好快就夠數.. 你有兩隻兔, 可以揀最大箱既oxbow.. 一箱都夠哂送... 最緊要幫到兔協日常開支, 因為佢地主要都係陪買野方面先夠經費作日常既基本使用..
兔協送貨方面, 我試過遲左回家, 送貨的叔叔在樓下等我, 等左十幾分鐘< 對方都沒有生氣, 而且笑笑口, 猛話唔緊要, 同埋次次送貨前都打多次俾我confirm 時間... 感覺幾好架.. but 有時我都專登揀返一d 唔好太多人既時間打去兔協訂貨, 咁會好好多既... 因為如果太忙, 接電話既staff 有時就未必有足夠時間陪你講返, 如果揀一d 非繁忙時間打去, 有時佢地都肯教返我地揀d 咩俾兔兔食或者用好d... 例如有咩t 草以外既草適合俾兔兔當snack 咁...
你可以試一証既.. 如果兔兔一定要食momi... 咁就唯有揀返q pxt 果類shop啦...
but 飯飯在兔協住過, 應該食好多草都沒有問題... 瞄瞄方面, 就要試試佢既口味啦...

記住要開心d 呀
Cwk 2009-11-24 10:37:58 PM
誹謗係一定唔入...你有單有相證明係事實,
佢真係告的話,佢準備賠堂費 ~.~

我無遇過佢地態度好差, 通常仲幾好tim
但個blog d相好誤導...佢影得個d成日都好靚
但返左新草唔靚個期又唔update
於是睇返舊相就以為係今期草....

喵喵 2009-11-24 10:38:15 PM
原帖由 minima 於 2009-11-24 10:19 PM 發表
兔協都有得送貨... 你買埋紙砂or 木粒呀, 兔糧呀, 或者木瓜丸, oat hay等等, 好快就夠數.. 你有兩隻兔, 可以揀最大箱既oxbow.. 一箱都夠哂送... 最緊要幫到兔協日常開支, 因為佢地主要都係陪買野方面先夠經費作日常既 ...

嗯 多謝 minima我會架喇∼
雪姬女 2009-11-24 10:43:32 PM
原帖由 Cwk 於 2009-11-24 10:37 PM 發表

於是睇返舊相就以 ...

你都係打去唔要好過啦~去兔協訂好D啦~見過鬼仲唔怕黑咩~!
喵喵 2009-11-24 10:56:25 PM
原帖由 Cwk 於 2009-11-24 10:37 PM 發表

於是睇返舊相就以 ...

係呀 我前兩日都有去yahoo睇佢地個blog
我出完post話枯 佢地仲要post d超綠既相出黎
金魚街我買咁多間, 無試過一次買到咁枯的∼
佢地有靚草先update 無就唔update 都好醒喎咁做生意
katatata 2009-11-24 11:07:26 PM
XDDD 我反而好少去兔協訂, 因為次次唔知點解xD
想買時都係缺貨, 但都建議去兔協買, 只少賺得既錢~
佢地都係用於兔兔身上, 唔似其他人係自袋~XDD

如果可以既話, 每個月都捐少少錢俾兔協都唔錯,
每個月唔駛多$100都OK既, 我好似好HARD SALES咁TIM~XD
smallsuishan 2009-11-24 11:17:04 PM
既然經驗不好..
下次就幫襯過第2間..

今次當買個教訓~
Jessie)) 2009-11-25 12:40:04 AM
其實我都係兔協訂草, 次次D草品質都好好, 送貨既態度都好好, 雖然係會比其他地方貴, 不過永冇受氣:048:

回75# 兔協有MOMI賣嫁WOR~~~我係兔協訂左成年草都係MOMI來的

bonedog 2009-11-25 07:17:14 PM
呢間野又黎料, 又出聲明, 本身就咁睇大家言論都對佢地無咁反應, 次次一有人講佢地唔好既野就出聲明, 呢點真係令我好反應!仲要係咁打去個客到..
我覺得要告既應該係喵喵你去告佢地~
正等於我公司有個staff 收小左客錢, 成日打去, 又話有人電話 sms 以不同途徑去搵個客人  錯在於個間公司既人!

今次你無問題呢!佢地仲要咁夜打俾你, 又鬧你的話呢間公司真係好討厭
不如係兔協訂啦, 反正你依家有2隻兔, 要箱大oxbow都食得哂ma~

不過要同喵喵轉草..飯飯本身食開邊隻架﹖

兔協個叔叔真係好好人, 雖然次次收貨我都唔係到, 叫兔爸幫我收
但我樓下因為無看更, 所以要用鎖匙開門/按鐘等住戶開
佢次次送到前打黎問我個時間ok嗎﹖
到入唔到門口佢會打俾我..我再打俾兔門開門 (因為套房, 個開門制係出面!)
我次次都覺得好唔好意思要麻煩到佢, 叔叔反而仲笑笑口同我講唔好意思添..
好人間有情啊 而且搭lift先前仲要行條樓梯都無黑面無態度唔好, 真係超級好啊!
lunar 2009-11-25 10:38:30 PM
我講講自己意見
有某d商人的草相片
是把相機的色調教致扁綠一點才拍出來
細心留意會見到除了草,其他物件的色都是偏黃偏綠
這是相機的調教效果,比photoshop更簡單
雪姬女 2009-11-25 11:28:06 PM
原帖由 lunar 於 2009-11-25 10:38 PM 發表
我講講自己意見
有某d商人的草相片
是把相機的色調教致扁綠一點才拍出來
細心留意會見到除了草,其他物件的色都是偏黃偏綠
這是相機的調教效果,比photoshop更簡單

睇真DD相R記真係整過D色黎WO~唔知貨不對版R記仲敢唔敢咁惡要告喵喵媽呢~!?:037:
baby_fire 2010-1-17 05:54:21 PM
我上次幫佢地買左2.5KG既MOMI ALFAFA草,好靚好香,
做緊特價$108,我覺得個女仔幾好服務架,
草質應該係一期期既,至於電話,
我諗佢好緊張自己聲譽先會咁丫?

快速發帖