病情穩定了,出黎玩喇可以,
仲好有力, 跑上跑落, 走出走入
會keep住update.

smallsuishan 2010-1-3 11:19:39 AM
兔兔而家點...
我今朝打左俾你2次冇人聽
FATO_W 2010-1-3 02:08:26 PM
快D帶佢睇醫生啦
但你咁樣講好唔清楚
我諗你應該帶左兔兔睇醫生喇可?
返黎同我地講下兔兔而家點牙 好擔心
雪姬女 2010-1-3 08:44:04 PM
原帖由 Aka 於 2010-1-3 05:43 AM 發表
help點算?????!!!!!
我電話64351472
有冇人未訓???!!!!!

帶佢去睇獸醫急症啦~佢的情況好危險~!
elvisli 2010-1-3 08:52:20 PM
我一陣會叫ELYSE打比佢問下而家情況
雪姬女 2010-1-3 08:57:02 PM
原帖由 elvisli 於 2010-1-3 08:52 PM 發表
我一陣會叫ELYSE打比佢問下而家情況

都係去睇獸醫穩陣d~就算冇事都當去做下身體檢查都好呀ma~一舉二得~!
smallsuishan 2010-1-3 09:36:48 PM
我岩岩打多次去
仍然冇人聽#^15^#
雪姬女 2010-1-3 10:30:31 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-1-3 09:36 PM 發表
我岩岩打多次去
仍然冇人聽#^15^#

咁鬼異@o@~~~:013:
smallsuishan 2010-1-3 11:15:07 PM
今朝打左3次
頭先9點幾打左次 長響 冇人聽!!
唔知兔兔點
hh0 2010-1-3 11:49:54 PM
希望有帶左佢去睇獸醫
但成日啦, 都唔上黎update下
唔知兔兔點
FATO_W 2010-1-4 12:22:16 AM
唔緊要啦 可能樓主照顧ING兔兔OR可能忙緊
或者試下聽日再打比佢睇下情況點啦
elvisli 2010-1-4 12:22:51 AM
eLYSE 十點打左一次都無人聽
Jessie)) 2010-1-4 12:28:54 AM
0.0.............................................................:041: 兔兔你冇事丫嘛?...好嚴重wor, 希望主人已經帶左佢搵醫生
Aka 2010-1-4 12:55:25 AM
多謝晒咁多位!!
佢5點幾6點出事,
我打極d24hrs-急診都冇人聽....
我等到朝早即刻去左大圍walk-in
我8點半到左, 佢俾我入去坐,
點知9點e生睇一睇話冇生命危險,
結果12點半聽到1點8
詳細情形:

摩摩
垂耳兔,2個月大,購於20091224旺角"ixrabbit"

20100103 - 05:45
摩摩突然訓左係toilet同房仔中間,四肢程交叉向上, 頭後昂向toilet
眼睛張開摸手腳全冇反應
抱出時全身攤軟,似是微溫的肉團

20100103 - 06:15
脈搏較疏, 體溫較低
眼睛時開時合,頸上部位完全攤軟,頭重重的感覺
身體不定時微震(short)
試著放alfafa在其咀邊,好有興趣即食, 但只有口部活動, 大約5~6條

20100103 - 06:30
腿部回復少少力, 試著站起不成功,就訓在地上側身轉圈,
時睡時醒

20100103 - 07:00
身體都回復些微力量,我用手試著幫佢站回正方
一站直又向另一方倒下
開始用毛巾包起佢防止撞傷, 立即用後腳爭開

20100103 - 07:45
出門前突然站起來, 不到2秒又向前倒下, 像是打算扮冇事

20100103 - 08:00
途中體溫好像再降, 心跳和人差不多

20100103 - 08:40
tw醫院姐姐請我入去等,話醫生要0900返, 返左都唔會睇你先, 緊急除外
問我會唔會去mk pet-centxx

20100103 - 09:05
抱在摩摩入去,一陣出黎俾左暖包佢訓, 放左d草係佢前,
姑娘話佢冇咩生命危險住, 見佢有精神同對草有興趣
佢叫我等等先

20100103 - 09:30
姑娘話好full, 12:30返黎睇啦
借左暖包俾我

20100103 - 12:30
兔兔又變得昏睡, 半醒,
一去到有醫生見
Jessie)) 2010-1-4 01:05:31 AM
咁姐係咩病>________<???點解冇啦啦會咁, 真係人都俾佢嚇死

快速發帖