大家覺得自己隻兔俾人正傷 係咪仲要去搵返人同人和好呀
一句sorry都無就要同人和好嗎
我唔明點解有兔友可以係咁迫我同佢好返囉 大佬 道理在我這邊
無啦啦自己隻兔俾人正到傷曬 好難好唔去傷心唔去喊囉
我喵喵都未完全好返就要俾人迫我同佢去返 咩道理呀
大家COPY黎睇下 依D唔係叫迫 叫俾意見嗎

elvisli 2010-1-8 02:36:17 AM
原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:27 AM 發表

兩段我都睇哂,不過我睇到既係喵媽無話唔原諒佢,只係要時間,你就話佢唔大方,咁即係點???你點解唔俾時間喵媽平復心情再同佢傾呢???定係你想喵媽以後唔上黎???
我同你講呢D野唔係想同你開火,只係講出我既感覺
講真 ...

不如我比msn你直接問佢.我呢三日同佢講過乜.係唔係唔體諒佢

係佢自己口口聲聲話:我自己都唔係咁小氣既人.都唔鐘意面阻阻

係.可能我急左.咁係唔係等如佢可以話我:你唔值得同我做朋友,即係點?我求你同我做朋友?

講粗口話我,大家係msn罵完一輪已經唔太應佢.唔想嘈落去,佢就上黎開post放圖公審,又即係點?

話比人知有人迫佢,佢自係岩?從來我都冇話整到喵喵傷哂既人係岩.唔該你自己問佢

點解唔問番邊個開post撻著個火頭?

你話我唔當佢朋友,你問佢喵喵有事到今日我陪佢傾到幾點,佢又有冇當係朋友?朋友=扯火+粗口?

即係得佢可以傷心.就可以放d私人野上黎.我對佢做法不滿回應佢開既post就係唔岩?

kikocheese 2010-1-8 02:36:54 AM
原帖由 Jessie 於 2010-1-8 02:32 AM 發表

姐係我都明白你都有你既睇法, 不過我地又唔係當時人
點可以睇得咁清楚邊個岩邊個錯?你除左呢個post仲有冇睇之前果幾日D post先?
不如我地唔好再講我地既感覺, 咁做都解決唔到件事^^"

我都明白,我都只係唔想大家係咁嘈落去,大家為左小小事就連朋友都無得做,只不過有時一個人嬲個時,真係可以睇小左好多野,我都係由身三者既感覺,講出黎俾佢地明白,兩方都有岩同唔岩,喵媽唔岩既係未得ELVSLI既同意就放左上黎,而ELVSLI就係因為可能想幫個個人同喵媽各好,但係方法就急進左囉,其實呢度都係想大家傾下心事,和和平平咁者,喵媽一出POST都無諗過想嘈交,不過點知而家攪到咁
波丸媽 2010-1-8 02:40:33 AM
好啦,
到此為止好嗎?
我地唔係當時人,唔應該講咁多,亦唔知雙方既詳情
正所謂公說公有理,婆說婆有理
而且佢地所執著既,係2個觀點
所以,唔好再加post啦
既然雙方都冷靜下來,何必再重來
elvisli 2010-1-8 02:40:37 AM
原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:36 AM 發表

我都明白,我都只係唔想大家係咁嘈落去,大家為左小小事就連朋友都無得做,只不過有時一個人嬲個時,真係可以睇小左好多野,我都係由身三者既感覺,講出黎俾佢地明白,兩方都有岩同唔岩,喵媽唔岩既係未得ELVSLI既同意 ...

佢都成年人小.做事要諗後果.唔好睇開post放私人野上黎係簡單問題.

對路人都應該有點尊重.何況係所謂既朋友,放得上黎應該預左人地有咩感受.有咩反應
kikocheese 2010-1-8 02:41:37 AM
原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:36 AM 發表

不如我比msn你直接問佢.我呢三日同佢講過乜.係唔係唔體諒佢

係佢自己口口聲聲話:我自己都唔係咁小氣既人.都唔鐘意面阻阻

係.可能我急左.咁係唔係等如佢可以話我:你唔值得同我做朋友,即係點?我求你同我做朋 ...

我都好明白你同佢傾既出發點係想佢地和好,喵媽當然都有唔岩既地方,佢無問過你就放上黎,但係人地放左上黎都唔係想嘈架,佢都無公開話係你,又無打你個名出黎,你應該都知架,佢都只係想其他人俾下意見者,而家你地都嘈到咁,第時你地仲點面對大家呢???大家原意都唔係想傷害大家,點解你地唔可以一人退一步呢???

elvisli 2010-1-8 02:43:46 AM
原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:41 AM 發表

我都好明白你同佢傾既出發點係想佢地和好,喵媽當然都有唔岩既地方,佢無問過你就放上黎,但係人地放左上黎都唔係想嘈架,你應該都知架,佢都只係想其他人俾下意見者,而家你地都嘈到咁,第時你地仲點面對大家呢???大家 ...

放上黎唔係想嘈?呢個咩道理?

放"我"同"佢"既msn對話上黎係唔想"我"嘈?又係咩道理?

你話放上黎唔係想我呢個當事人嘈.你自己覺得好唔好笑?

kikocheese 2010-1-8 02:45:43 AM
原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:43 AM 發表

放上黎唔係想嘈?呢個咩道理?

放上"我"同"佢"既msn對話上黎係唔想"我"嘈?又係咩道理?

咁佢都無公開你個名呀,佢都DEL左你個名,你到而家都仲未可以心平氣和咁,大家點傾都傾唔到落去,只會將事情惡化
elvisli 2010-1-8 02:48:09 AM
原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:45 AM 發表

咁佢都無公開你個名呀,佢都DEL左你個名,你到而家都仲未可以心平氣和咁,大家點傾都傾唔到落去,只會將事情惡化

del左我個名.但我諗minihouse得一隻mocha主人同喵喵媽熟

請問你有冇睇哂圖中內容.如果真係隻字不漏.唔會睇唔到mocha呢個名掛?

佢已經冇出聲.會唔會只係你想同我不斷討論
kikocheese 2010-1-8 02:50:35 AM
原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:48 AM 發表

del左我個名.但我諗minihouse得一隻mocha主人同喵喵媽熟

請問你有冇睇哂圖中內容.如果真係隻字不漏.唔會睇唔到mocha呢個名掛?

我睇到,不過初初我都唔知係邊個,因為呢度太多兔名,我記得一個,記唔到兩個,我知有叫MOCHA既兔,但係我唔認得個主人就係你,話哂我都唔係日日上黎個種人,有時放工太累都無上

我再鄭重講一次,我出聲都係想你地心平氣和,唔好再嘈,喵媽而家唔出聲,我出聲係因為我回你同我講既野,呢D叫禮貌,唔係我想搵交鬧

喵喵 2010-1-8 02:51:21 AM
原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:48 AM 發表

佢已經冇出聲.會唔會只係你想同我不斷討論

我唔係無聲出 只係去左沖涼姐
而且其他兔媽都叫我唔好再同你嘈
學你話 我都唔想阻住你地 攪到你地依個咁和平既地方唔和平
最多我咪以後唔上黎囉
雪姬女 2010-1-8 02:57:11 AM
唔通比人殺左要同殺人兇手講對唔住???~法庭唔洗判個兇手坐監???
整傷左人地隻寶貝自己唔做主動同人道歉仲人第三者黎插手鬧人唔大方~!
果個人都好大牌wo~呢個世界唔會荒謬到咁lo~!
仲有一樣野"elvisli"你係第三者黎~你唔係當事人的~!
件事點解決唔係你一個人可以控制到的~事情的真相你真係唔完全清楚晒~!
請不要插手了~給他們二人自行解決啦~!
elvisli 2010-1-8 03:01:45 AM
原帖由 喵喵 於 2010-1-8 02:51 AM 發表

我唔係無聲出 只係去左沖涼姐
而且其他兔媽都叫我唔好再同你嘈
學你話 我都唔想阻住你地 攪到你地依個咁和平既地方唔和平
最多我咪以後唔上黎囉

我唔係話無聲出.而係無出聲.意思差好遠
我亦都唔會再應你同你嘈落去.我只係針對你開post既做法不滿而作出回應

elvisli 2010-1-8 03:02:44 AM
原帖由 雪姬女 於 2010-1-8 02:57 AM 發表
唔通比人殺左要同殺人兇手講對唔住???~法庭唔洗判個兇手坐監???
整傷左人地隻寶貝自己唔做主動同人道歉仲人第三者黎插手鬧人唔大方~!
果個人都好大牌wo~呢個世界唔會荒謬到咁lo~!
仲有一樣野"elvisli"你係第三者黎 ...

請你攪清楚我係因咩原因而在呢個post作出強硬回應先好出聲
雪姬女 2010-1-8 03:08:52 AM
原帖由 elvisli 於 2010-1-8 03:02 AM 發表

請你攪清楚我係因咩原因而在呢個post作出強硬回應先好出聲

咁你做咩要求人地約人出黎先?
人地都未平復到件事唔好插手啦~!
elvisli 2010-1-8 03:11:30 AM
原帖由 雪姬女 於 2010-1-8 03:08 AM 發表

咁你做咩要求人地約人出黎先?
人地都未平復到件事唔好插手啦~!

不如你又問下係我插手定係搵我幫手?

而家又係邊個插多隻手入黎呢件事?

快速發帖