我從來都無開過post , 今次係因為隻傻兔...:050:

各位兔兔主人 ...

我想問你地有無兔兔下巴其中一邊生左一個似 "兵賓球" 的東西 , 有少少軟軟 ge ~
前晚我發現隻傻兔個下巴有D 問題 , 今日就帶左去看醫生 , 呢個星期5就要做手術...:063:
我同我老公都好擔心....驚個手術唔成功...:061: 同咪要麻醉...
隻兔從來無病過, 仲食得,玩得 ,便便無問題...點知都係有事...:061:

唔知有無兔兔出現呢D 問題 ,會唔會好危險呢?? 會唔會死?:011:

我upload 左D 相 ,大家可以看下~ 得閒留意下兔兔ge 下巴...模下..

大家可以留意下左手邊 ( 白色毛果度) 係 "特起" 左....:047:

ps.我隻兔都幾肥下:020: 有條大圍巾 , :053: 現家幫緊隻兔減肥中....:050:

crystal_xd)) 2010-2-16 03:34:13 PM
我雖然話人道人道,但係果個真係最差最差同最後既決定,
我都會十分支持隻兔兔同埋兔媽,
奸爸爹!!:072:
PhoenixY)) 2010-2-16 02:43:52 PM
我個人好悲觀, 見到樓主既情況我都好驚自己隻兔兔會咁樣. 不過我知道假若我係樓主, 我會希望得到多D支持. 所以樓主你要加油, 我想信你隻兔仔都好怒力. 唔好放棄﹗
光之天使)) 2010-2-16 02:43:19 AM
先聽醫生點講la~就算點都好~
睇返兔兔既情況~
比d信心兔兔~可能佢都努力緊~你都唔好輕言放棄~
亦都唔好話怕左見佢(驚佢離開)
呢個時候作為主人/兔父母~應該更多陪佢~比多d關懷佢~
因為佢呢個時候最需要既就係你地喇~

如果真係有一日...兔兔好辛苦喇...
先再考慮比佢早d去彩虹橋~
現階段~我覺得你同兔兔都應該努力去打呢場仗~
wesky 2010-2-15 11:32:59 PM
總有辦法醫得好既
唔好放棄~ 加油~
Jessie)) 2010-2-15 11:17:35 PM
.............................唔好而家講埋呢d野啦.........
睇清楚醫生點講先啦, 而家講埋呢d野兔媽會好難受嫁

好似上面個兔友咁講, 佢以前兔兔都係咁, 咪又係醫得好,
洗咩講到咁誇~~嚇親人

crystal_xd)) 2010-2-15 07:23:48 PM
不如....不如....你比佢人道毀滅啦,
咁樣都係為隻兔好,
佢係咁生膿腫既話,
佢都好辛苦,
不如你幫佢結束佢既生命啦,
同埋你可以幫佢搵下傳心師問下佢既意見,
我都忠心希望你隻兔兔可以好得返!!
唔好輕易放棄呀!!
人道只係最差最差既方法,
mini-house既所有所有兔友都會支持你地既!!!!!
rabb_guni 2010-2-15 06:13:56 PM
星期5手術好成功, 成功cut 左個膿腫 , 呢幾日我同老公都好忙,
差唔多日日都要同隻傻兔去看醫生 ,係屋企又要幫隻兔清潔傷口 ,
我同老公都覺得過幾日隻兔應該無事 ga la  ,
可惜今日老公同隻兔去復診 , 個醫生話隻兔下巴中間又生多個膿腫 ,今次係波子 size ,
因為個下巴之前有個小傷口 ,( 我無發現 呢件事....我真係一個好差ge 主人....
今日隻兔做左 X 光,發現呢個膿腫 黏住左 D 牙 ,可能 cut 唔到 ,
但係 個醫生話就算 搞得店 呢個 波子size 膿腫 , 將來仲有好多機會係其他地方 到生膿腫 ,

我現家真係唔知點算 ,個手術令到隻傻兔好驚, 成日係個籠到 "發震",
我驚我隻兔成世都要做手術 ,我唔知應唔應該...
現家要等到星期5 去復診 ,看下個醫生點講...

我打住敢多先 ,愈打得多 ,我d 眼淚係敢流 ,我而家都唔敢望住隻傻兔...
我好驚隻兔會離開我...
勞仔 2010-2-12 05:04:26 PM
祝:早日康復,同埋好快好似同以前一樣
津津豬 2010-2-12 12:53:18 PM
無事嘅, 我以前有隻兔兔大大話話都做過三次割瘤手朮, 兩次係下巴位置生咗波子咁大粒嘅, 最大單果次係肚內生咗一大個硬瘤, 成五個cm咁大
珊迪小姐 2010-2-12 11:48:07 AM
加油呀!!!祝早日康復 吾會復發!!!
katy)) 2010-2-12 10:58:21 AM
集氣!!!
兔兔加油!!! 手術成功!:038:
emily_520825 2010-2-12 10:09:32 AM
希望兔兔手術順利!快0的好番:020:
rabb_guni 2010-2-11 09:08:23 PM
多謝大家ge 回覆!!

而家我知呢個病ge 名 ,同明白左好多野!! :020: thanks!!~

隻兔聽日早上8點就要去做手術...:016: 希望無事啦...順順利利 cut 左個膿瘡..:036:
自從看左醫生後 ,隻兔變得好懶 ,成日食完野就訓係張床到, :026: 左手邊隻耳仔都洗唔到...:050:

聽日再同大家講個情況啦!~

再一次, 多謝大家 !
千千 2010-2-11 03:56:15 AM
=口="
睇左都 怕怕"

再次 希望 兔兔  快d 好 返:038:

快速發帖