天氣好熱,兔地們消暑物品又要出場啦!但冰種包毛巾後放入鉄罐,仍會有水氣,令
兔地有機會濕身,所以兔爸造了以下這個散熱板,冰種可直接放入不用包毛巾,因物
料係用夾心鋁,凍的時間會維持耐d,又唔會有水珠整濕兔兔身呀.

siuyiube 2011-5-14 01:40:41 PM
:010: 哇,好勁呀~
我想知冷氣屋點整呀,,
個構思好得喎,, 樓主整完幾住UPLOAD上黎比我地斑兔友睇睇~
momo兔 2011-5-11 08:04:57 AM
原帖由 cutebarbie 於 2011-5-11 01:24 AM 發表
哇.... 請問樓主仲有無多呀?? 我都好怕我隻兔兔會好熱呀... 又搵極都搵5到可以岩size放冰種的鐵盒.... 5該哂你呀 >__

暫未有啦!
cutebarbie 2011-5-11 01:24:06 AM
哇.... 請問樓主仲有無多呀?? 我都好怕我隻兔兔會好熱呀... 又搵極都搵5到可以岩size放冰種的鐵盒.... 5該哂你呀 >__<
michelle1028 2011-5-6 02:16:14 PM
如果有人買到夾心鋁,可否告知在哪兒買,及可否代買?
慧威喂 2011-5-6 01:45:06 PM
夾心鋁板 同普通鋁板或者鋁鋼板, 有咩分別?
我驚去五金舖問, 佢地唔知咩黎, 或者問俾錯我都唔知!
如果整左冷氣屋, UPLOAD 左相上黎睇下呀~好奇呀!:060:

phoebe)) 2011-5-6 12:37:42 PM
知道,我去問下, thanks
momo兔 2011-5-6 12:35:04 PM
原帖由 phoebe 於 2011-5-6 11:56 AM 發表
i see,夾心鋁是否吾金鋪有得買,是否底部開疊位

夾心鋁五金鋪真係冇得買咖!你去五金鋪問一下邊度有吧!
phoebe)) 2011-5-6 11:56:16 AM
i see,夾心鋁是否吾金鋪有得買,是否底部開疊位
momo兔 2011-5-6 11:46:28 AM
原帖由 phoebe 於 2011-5-6 10:32 AM 發表
是整散熱板,同埋點整thanks,:020: :020: :020:

你搵倒夾心鋁後!搵賣比你的鋪頭幫你開D疊位的坑吧!然後再pm
我話你知點做餘下工序.祝成功!
phoebe)) 2011-5-6 10:32:47 AM

回復 18# 的帖子

是整散熱板,同埋點整thanks,:020: :020: :020:

momo兔 2011-5-6 08:39:51 AM
原帖由 慧威喂 於 2011-5-6 12:06 AM 發表
樓主係唔係試過真係無水珠?
我都想要個, 不過我都唔識整 :036:

係呀!水珠在盒內!唔會浮面或浮在側邊;所以兔兔唔會濕身
我的兔兔日日都用緊!剛完成一間冷氣屋設計圖會再整多間冷氣屋比兔兔
!因材料有限!暫時不可再幫人整了!你想知點整你pm我;我可以話你知!但因
要用一些工程用工具!某D工序你要搵出邊搞!
慧威喂 2011-5-6 12:06:49 AM
樓主係唔係試過真係無水珠?
我都想要個, 不過我都唔識整 :036:
小小夕 2011-5-4 11:27:26 PM
原帖由 momo兔 於 2011-5-4 10:44 PM 發表

係一塊板,兔爸自己整...

就係白色個塊??  下面個盒都係黎嫁*0*?
momo兔 2011-5-4 10:44:10 PM
原帖由 小小夕 於 2011-5-4 10:34 PM 發表
但 係要自己整   定本來就係1個盒甘既樣

係一塊板,兔爸自己整...

快速發帖