天氣好熱,兔地們消暑物品又要出場啦!但冰種包毛巾後放入鉄罐,仍會有水氣,令
兔地有機會濕身,所以兔爸造了以下這個散熱板,冰種可直接放入不用包毛巾,因物
料係用夾心鋁,凍的時間會維持耐d,又唔會有水珠整濕兔兔身呀.

phoebe)) 2011-5-3 10:07:59 PM
想知邊到買到夾心鋁:043:
doublet531 2011-5-3 10:13:57 PM
wawawa!!好有心機呀你~~
點整嫁~~??D材料係邊到買到呀??
jojo199749 2011-5-3 10:52:59 PM
原帖由 phoebe 於 2011-5-3 10:07 PM 發表
想知邊到買到夾心鋁:043:

x2:054:
Miyako)) 2011-5-3 11:00:30 PM
私都好想知呀=33=
momo兔 2011-5-3 11:34:18 PM
我問兔爸佢話出面比較少有得買!因係大型工程用的!不過兔爸
公司應該仲有!你地想要可告訴我!
Miyako)) 2011-5-3 11:46:37 PM
原帖由 momo兔 於 2011-5-3 11:34 PM 發表
我問兔爸佢話出面比較少有得買!因係大型工程用的!不過兔爸
公司應該仲有!你地想要可告訴我!

上面個塊係...?
momo兔 2011-5-4 07:57:07 AM
原帖由 Miyako 於 2011-5-3 11:46 PM 發表

上面個塊係...?

上面個塊物料係夾心鋁造成的散熱版!
berki 2011-5-4 10:23:41 AM
我想要泥整冰屋呀@@
等我出去搵搵先
一定好涼^^
mylovepet 2011-5-4 10:58:42 AM
momo兔 2011-5-4 11:06:55 AM
原帖由 berki 於 2011-5-4 10:23 AM 發表
我想要泥整冰屋呀@@
等我出去搵搵先
一定好涼^^

出邊好少有夾心鋁買!但你可以試試有冇;整冰屋作日同兔爸講過下話可用其他物
料的!!如你搵倒料整冰屋;但不知點做你pm我我幫你問兔爸!最緊要兔地舒服呢!
jinjin 2011-5-4 11:39:09 AM
momo兔
請問下面果個tray係用乜野做架,係咪要成套咁訂做架?我都好興趣呀^^
你個自製散熱板好似成個籠咁大個,咁咪日日都要拆籠囉?

momo兔 2011-5-4 01:21:22 PM
原帖由 jinjin 於 2011-5-4 11:39 AM 發表
momo兔
請問下面果個tray係用乜野做架,係咪要成套咁訂做架?我都好興趣呀^^
你個自製散熱板好似成個籠咁大個,咁咪日日都要拆籠囉?

下面個tray都係用夾心鋁來的,不同顏色姐..兔爸話白色兔兔會容易接受d:055: ,我地唔係出去訂咖,因
兔爸做工程野(打工的@@),所以佢識整.至於大細兔爸話可自己較,有籠的尺寸便可.
berki 2011-5-4 01:47:32 PM
原帖由 momo兔 於 2011-5-4 11:06 AM 發表

出邊好少有夾心鋁買!但你可以試試有冇;整冰屋作日同兔爸講過下話可用其他物
料的!!如你搵倒料整冰屋;但不知點做你pm我我幫你問兔爸!最緊要兔地舒服呢!

我都係係淘寶搵咋
都唔知咩五金舖會有D工業用既料買@_@
我試下淘下寶先^0^
都有d薄鋁板買,不過應該唔係夾心鋁囉
唔該你呀#^9_003^#
唔識我再pm你啦
小小夕 2011-5-4 02:17:14 PM
個塊野同個兜都係 夾心鋁黎嫁 ???

等我又問下邊到有得買先 >"<   

長方形  又可以岩岩好趴係上面 ,,   爽丫 !!!!!

快速發帖