小小夕 2011-7-1 05:11:57 PM
門牙係米最出面個4隻牙仔..

1CUT都可以照食 .. 但D草要剪短佢..     之前DR.MA上電視個節目  ..有講
因為前面個4隻牙仔主要目的用黎剪斷D長既草草...   好似交剪咁
食野都係用入面D牙仔  所以可以照食1CUT ..

但要睇返肥仔 ,, 食唔食硬既草草= =   唔食都係2CUT喇 哈哈

醫生有冇話佢太輕要重返D.. 唔係既話A草都幾香.. O.O

小小夕 2011-7-1 07:21:38 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 06:35 PM 發表

佢有2.1KG架.........醫生冇話佢瘦
醫生話佢唔食草可能係因為前面冇左一隻門牙~
我而家2隻都比但佢都唔食....仲自己整理一邊囉>"

岩岩帶完佢睇醫生會唔會驚呀.. 同埋依個時間 我2隻兔都e埋左 zzz..依左好耐..好多個鐘了.
可能晚上應該會精神d了> <
小小夕 2011-7-1 07:40:07 PM
原帖由 angelaska 於 2011-7-1 07:37 PM 發表

我諗佢係講緊廁所上邊塊板呢
肥仔未好晒都係減少佢傷到既機會好~

唔係.. 係個跳台..  

樓主!!!個籠唔加第二層會比較安全bo!   <<

不過... 點解個廁所會係跳台下面..................
-______-  兔兔企米好辛苦囉   
同埋真係唔加跳板比較好..     有d兔兔會係跳板到跳出寵  又係寵出面跳上跳板..   
我屋企2隻女就係咁..((暈
一陣滑腳跳唔到... 撞親肚仔就大獲...

同埋影相唔好用閃光燈  盡量.. ((有時一開機..自動開左..唔記得山就無計

小小夕 2011-7-1 09:38:29 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 08:53 PM 發表

我影完相就拎左跳台出黎啦!!! 大家放心~
不過我而家好煩.....因為佢唔肯食草~佢好似唔願郁咁...成日係到發呆
完全唔知佢想點>"

佢之前係米少少草都唔食??  定直情無食過0.0

唔食草唔好比草球 / 草架...  直情放哂d草係地下比佢慢慢食..
有d兔兔  好懶  ...   醫生都有講過d有兔兔 用草架食 係會食少d..
小小夕 2011-7-1 10:05:14 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 09:48 PM 發表

直情無食過......我而家都有放係地下比佢食...不過都唔食
我頭先比左白菜同菜心佢食..佢咬左2口就放低
之後我又試下比左一舊好似手指尾咁少既西瓜佢試下...我見佢好鐘意食,不過咁細舊佢都咬左好耐
到底係唔 ...

因為西瓜甜..
比d時間佢喇 肚仔餓會去食草草
醫生有冇教你點做  食草常 食草個d
小小夕 2011-7-2 01:08:39 AM
一定唔好心軟!!!   無食草草 最好開d草粉比佢食..  
一定要食草!!  唔係入面d牙仔又長 就慘了

快速發帖