多謝各位兔友既關心~
我家肥仔今日去睇左醫生,醫生話佢有(介癬蟲) 佢仲係顯微鏡比我睇,好恐怖...
佢耳仔因為咁發哂炎~由於佢長期用狗籠,所以有d腳枕唔算嚴重~
最慘係佢原來冇左隻門牙囉>"<
而家醫生話每星期返去打針,日日都有藥水洗患處~
我今日為左方便就搵人剪左佢d毛.....買左個兔籠比佢...
希望佢快d好返啦!!!!!!!!!!!!!!!
dorothy127 2011-7-1 01:55:39 AM
比d相你地睇下~

aguiler 2011-7-1 02:10:31 AM
陰公豬喇~~
搞到冇哂毛毛佢一定好唔開心喇~~
冇左隻牙咁大件事而家先知?!@@
會唔會食唔到草架?
比多D林野佢踩會好D架~~
天才文仔 2011-7-1 02:35:54 AM
無左隻牙,比momi 2nd cut兔兔食住先啦.
kkklon 2011-7-1 08:15:24 AM
肥仔要+油呀#^65^#
肥仔遇到新主人真係好啦!!
little_connie 2011-7-1 10:06:22 AM
肥仔要聽主人話,快D好返呀!
樓主!!!個籠唔加第二層會比較安全bo!
phoebe)) 2011-7-1 11:43:16 AM
肥仔食多些草,聽話,快快好番
dorothy127 2011-7-1 12:06:44 PM
原帖由 aguiler 於 2011-7-1 02:10 AM 發表
陰公豬喇~~
搞到冇哂毛毛佢一定好唔開心喇~~
冇左隻牙咁大件事而家先知?!@@
會唔會食唔到草架?
比多D林野佢踩會好D架~~

我係Q兔廊問佢比左一隻佢地散買既葉我試不過佢都唔食>"<
dorothy127 2011-7-1 12:09:04 PM
原帖由 little_connie 於 2011-7-1 10:06 AM 發表
肥仔要聽主人話,快D好返呀!
樓主!!!個籠唔加第二層會比較安全bo!

因為肥仔唔食草D便便唔係完全硬,佢一踩就成身都係....
所以一定要用~
aguiler 2011-7-1 12:17:18 PM
可以買momi 2 nd cut呀~~
多d葉~同埋唔係隻隻兔都係q兔x d野架~~
小小夕 2011-7-1 05:11:57 PM
門牙係米最出面個4隻牙仔..

1CUT都可以照食 .. 但D草要剪短佢..     之前DR.MA上電視個節目  ..有講
因為前面個4隻牙仔主要目的用黎剪斷D長既草草...   好似交剪咁
食野都係用入面D牙仔  所以可以照食1CUT ..

但要睇返肥仔 ,, 食唔食硬既草草= =   唔食都係2CUT喇 哈哈

醫生有冇話佢太輕要重返D.. 唔係既話A草都幾香.. O.O

dorothy127 2011-7-1 06:35:12 PM
原帖由 小小夕 於 2011-7-1 05:11 PM 發表
門牙係米最出面個4隻牙仔..

1CUT都可以照食 .. 但D草要剪短佢..     之前DR.MA上電視個節目  ..有講
因為前面個4隻牙仔主要目的用黎剪斷D長既草草...   好似交剪咁
食野都係用入面D牙仔  所以可以照食1CUT ..
...

佢有2.1KG架.........醫生冇話佢瘦
醫生話佢唔食草可能係因為前面冇左一隻門牙~
我而家2隻都比但佢都唔食....仲自己整理一邊囉>"<
小小夕 2011-7-1 07:21:38 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 06:35 PM 發表

佢有2.1KG架.........醫生冇話佢瘦
醫生話佢唔食草可能係因為前面冇左一隻門牙~
我而家2隻都比但佢都唔食....仲自己整理一邊囉>"

岩岩帶完佢睇醫生會唔會驚呀.. 同埋依個時間 我2隻兔都e埋左 zzz..依左好耐..好多個鐘了.
可能晚上應該會精神d了> <
angelaska 2011-7-1 07:37:16 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 12:09 PM 發表

因為肥仔唔食草D便便唔係完全硬,佢一踩就成身都係....
所以一定要用~

我諗佢係講緊廁所上邊塊板呢
肥仔未好晒都係減少佢傷到既機會好~
小小夕 2011-7-1 07:40:07 PM
原帖由 angelaska 於 2011-7-1 07:37 PM 發表

我諗佢係講緊廁所上邊塊板呢
肥仔未好晒都係減少佢傷到既機會好~

唔係.. 係個跳台..  

樓主!!!個籠唔加第二層會比較安全bo!   <<

不過... 點解個廁所會係跳台下面..................
-______-  兔兔企米好辛苦囉   
同埋真係唔加跳板比較好..     有d兔兔會係跳板到跳出寵  又係寵出面跳上跳板..   
我屋企2隻女就係咁..((暈
一陣滑腳跳唔到... 撞親肚仔就大獲...

同埋影相唔好用閃光燈  盡量.. ((有時一開機..自動開左..唔記得山就無計

快速發帖