多謝各位兔友既關心~
我家肥仔今日去睇左醫生,醫生話佢有(介癬蟲) 佢仲係顯微鏡比我睇,好恐怖...
佢耳仔因為咁發哂炎~由於佢長期用狗籠,所以有d腳枕唔算嚴重~
最慘係佢原來冇左隻門牙囉>"<
而家醫生話每星期返去打針,日日都有藥水洗患處~
我今日為左方便就搵人剪左佢d毛.....買左個兔籠比佢...
希望佢快d好返啦!!!!!!!!!!!!!!!
dorothy127 2011-7-1 08:53:38 PM
原帖由 小小夕 於 2011-7-1 07:40 PM 發表

唔係.. 係個跳台..  

樓主!!!個籠唔加第二層會比較安全bo!   

我影完相就拎左跳台出黎啦!!! 大家放心~
不過我而家好煩.....因為佢唔肯食草~佢好似唔願郁咁...成日係到發呆
完全唔知佢想點>"<
小小夕 2011-7-1 09:38:29 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 08:53 PM 發表

我影完相就拎左跳台出黎啦!!! 大家放心~
不過我而家好煩.....因為佢唔肯食草~佢好似唔願郁咁...成日係到發呆
完全唔知佢想點>"

佢之前係米少少草都唔食??  定直情無食過0.0

唔食草唔好比草球 / 草架...  直情放哂d草係地下比佢慢慢食..
有d兔兔  好懶  ...   醫生都有講過d有兔兔 用草架食 係會食少d..
syt174698 2011-7-1 09:44:15 PM
咁你有草粉呀?你一定要迫佢食D草呀,如果唔係會停腸呀
syt174698 2011-7-1 09:47:52 PM
我果仔仲煩,通完淚線1個月又番發,都唔知點解,最麻煩BOOK日子做手術最快要11號,都唔知公司比唔比我請假,吾比就要到24號

有無人知道,通唔到淚線,要長期滴眼藥水係邊一隻,貴唔貴呀?
dorothy127 2011-7-1 09:48:38 PM
原帖由 小小夕 於 2011-7-1 09:38 PM 發表

佢之前係米少少草都唔食??  定直情無食過0.0

唔食草唔好比草球 / 草架...  直情放哂d草係地下比佢慢慢食..
有d兔兔  好懶  ...   醫生都有講過d有兔兔 用草架食 係會食少d..

直情無食過......我而家都有放係地下比佢食...不過都唔食
我頭先比左白菜同菜心佢食..佢咬左2口就放低
之後我又試下比左一舊好似手指尾咁少既西瓜佢試下...我見佢好鐘意食,不過咁細舊佢都咬左好耐
到底係唔係因為佢隻牙所以食唔到草呢?????
小小夕 2011-7-1 10:05:14 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-1 09:48 PM 發表

直情無食過......我而家都有放係地下比佢食...不過都唔食
我頭先比左白菜同菜心佢食..佢咬左2口就放低
之後我又試下比左一舊好似手指尾咁少既西瓜佢試下...我見佢好鐘意食,不過咁細舊佢都咬左好耐
到底係唔 ...

因為西瓜甜..
比d時間佢喇 肚仔餓會去食草草
醫生有冇教你點做  食草常 食草個d
syt174698 2011-7-1 10:34:08 PM
你仲比西瓜佢食,佢會肚瀉呀,唔係所有生果都可以比兔兔食,況且生果有糖份,每個星期夾埋唔可以超過兩個棉花球體積的零食比兔兔呀.....你依家要做,係迫佢食草,你有無針筒呀??你開草粉比你,逐小餵佢食啦,成日無食嘢,佢應該無胃口,但一定要比草,等佢D腸有臑動,否則就會停腸呀
carbee 2011-7-1 11:19:55 PM
兔兔食草草未呀?
成日都冇食過野唔得架喎~
佢會唔會係牙痛所以唔想食野呀?
醫生有冇開止痛藥?:041:
dorothy127 2011-7-1 11:42:56 PM
原帖由 carbee 於 2011-7-1 11:19 PM 發表
兔兔食草草未呀?
成日都冇食過野唔得架喎~
佢會唔會係牙痛所以唔想食野呀?
醫生有冇開止痛藥?:041:

冇開..因為佢話係好細過已經冇左.....
最後佢都係食返之前食個D兔糧.....唉
carbee 2011-7-1 11:45:57 PM
淨食兔糧唔掂架喎~
dorothy127 2011-7-2 12:14:30 AM
原帖由 carbee 於 2011-7-1 11:45 PM 發表
淨食兔糧唔掂架喎~

我而家早晚2匙糧....草就長放...迫佢食緊:061:
小小夕 2011-7-2 01:08:39 AM
一定唔好心軟!!!   無食草草 最好開d草粉比佢食..  
一定要食草!!  唔係入面d牙仔又長 就慘了
dorothy127 2011-7-2 01:54:43 AM
原帖由 小小夕 於 2011-7-2 01:08 AM 發表
一定唔好心軟!!!   無食草草 最好開d草粉比佢食..  
一定要食草!!  唔係入面d牙仔又長 就慘了

草粉係邊買到?
Futagoza_Kaniza 2011-7-2 12:11:42 PM
原帖由 dorothy127 於 2011-7-2 01:54 AM 發表

草粉係邊買到?

草粉要係診所買. 你睇邊間診所呀?
菜可以比佢食, 生果完全唔好比喇,
已經唔食草, 而且生果高糖份, 再比佢食真係會腸停.
dorothy127 2011-7-2 12:50:44 PM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 2011-7-2 12:11 PM 發表

草粉要係診所買. 你睇邊間診所呀?
菜可以比佢食, 生果完全唔好比喇,
已經唔食草, 而且生果高糖份, 再比佢食真係會腸停.

我睇DR.MA架....我而家比白菜,菜心同草葉佢食...糧就一日4匙羹

快速發帖