係旺角嘅X貓樂園,好差;
我之前試過買倉鼠, 隻倉鼠竟然食左我家的倉鼠.
哩個都5講;
但係哩個月令我對哩間store好失望!

3月5日;我係旺角嘅X貓樂園買左一隻兔兔;
佢本身好活潑;番到屋企有食糧;但5食草!
又係咁屙爛屎;有post過哩個問題
有足夠嘅食物同水;

之後3月7; 我去拎兔兔去store問點解佢5食野又屙爛屎;
佢話係因為5習慣新家;咁就叫我問兔兔止屙藥
點知;食完無作用;再過2日就死左!

3月9日;我拎左兔兔去旺角嘅X貓樂園;
問店長係咩事;佢就話我係咪拎左出黎玩;
又問係咪無俾食物; 但其實我5係新手;
我另兩隻都肥肥白白;
我都知兔兔去新家會驚;我都無捉過佢;淨係俾野食;
佢就話換隻俾我;

我係當時揀左隻兔;話5駛錢;
但佢叫我買隻糧;話哩隻要食哩個;咁就買左.
我真係5想哩隻兔兔都死;
點知我見隻兔兔個咀咀好黃好濕;
我問佢係咪有問題;佢話係因為飲水;
咁我覺得都合理;可能仲細細隻;

番到去佢草一條都5食;
點知2日後;番到去;再睇清楚;
佢咀咀係有條血痕! 有post過問題
咁我就打算第二日去store問清楚;會5會要茶啲藥膏
點知到左第二日; 即3月14; 就死左!!

我去store問;佢竟然話5知咩原因就死左
我又5係想追究;只係想了解咩原因;
佢就話5知5知;話佢個咀咀咁樣係5識飲水;
我心諗: 5識飲水又會死個陣咀咀個位格離都係口水??
仲要俾野整傷;
我話係咪係store打交打到咁;佢話打交會分開;
講講吓真係嬲;佢話會拎去佢去store嘅醫生check吓;
話4~5日有回復;我諗都係hea我;所以我放棄;

到最後;我希望大家注意哩間store!!
因為真係完全無理過客人會5會因為失去兔兔而傷心;
就將兔兔賣出去;
當時死第二隻;真係好想大喊
ChloeLeung 2012-3-15 08:17:50 PM
Dylan 發表於 2012-3-15 03:54 PM
既然你 5 係新手, 點解5 book e son 而比店主睇又比止痀水佢食嫁
重有亞倉鼠要由細細隻先 bond 到嫁, 5 可 ...

我就算係新手,都知要睇獸醫啦,只係去左間衰到貼地既診所,最後都救5返......
ChloeLeung 2012-3-15 08:18:42 PM
candy_ysf 發表於 2012-3-15 04:00 PM
見到自己心愛ge兔兔抽搐,真係好傷心同好驚,
我同兔爸要隔左好耐諗起都仲好驚好傷心,
i love rabbit都未必 ...

請問不角個間叫咩名?
ahwing 2012-3-15 11:04:43 PM
我本身諗住帶佢去睇醫生;但點知未帶就去左
candy_ysf 2012-3-16 08:39:35 AM
ChloeLeung 發表於 2012-3-15 08:18 PM
請問不角個間叫咩名?

我PM 你,因為唔想好似做宣傳,
呢間係我之前買左隻兔兔,佢地會等介哂奶先賣俾我,
最重要GE係,途中未俾我之前有病,佢地會睇哂醫生(藥費佢地俾) 好返先會俾返我
所以我覺得算是有點兒良心的店
all_loving_it 2012-3-16 08:01:25 PM
Dylan 發表於 2012-3-15 03:54 PM
既然你 5 係新手, 點解5 book e son 而比店主睇又比止痀水佢食嫁
重有亞倉鼠要由細細隻先 bond 到嫁, 5 可 ...

嗯, 兔兔唔舒服, 受傷就要帶佢睇醫生, 出面買又好, 領養亦係, 而唔係隨便係出面買藥比佢食, 而且樓主只兔兔已經係阿左幾日先至死, 剛剛病既時候有兔友都勸過佢帶兔兔睇醫生, 但樓主就只係比所為既止阿藥兔兔食, 之後, 兔兔打交有血痕, 樓主同樣打算係出面買藥膏比兔兔用, 仲要聲明要係出面鋪頭可以買到, 由此至終都唔見有同兔兔睇醫生既打算......

無論係新手好, 有經驗亦罷, 最重要都係有個正確既觀念同心態, 係小寵唔舒服既時候一定要睇醫生同接受合適既治療, 而唔係想佢可以自己康復或自己用藥, 如果睇完醫生, 最終都係無用, 最少已經儘左本份同責任, 相反, 兔兔就係因為失救而死......

其實最慘係只兔兔, 受儘病魔折磨, 最後仲要無左條命, 有咩比佢更可憐

ahwing 2012-3-17 12:21:46 AM
可憐;咁如果你覺得我係玩隻兔兔玩到咁;咁我就罪有應得;
但我真係有嘗試令佢好番;
如果你覺得我無傷心無難過的話;咁正確既觀念同心態又係點;
我只係想同大家講要睇清楚哩間野;
無話我係真係想眼白白咁睇住佢死; 咁我就5需要買佢番黎睇佢死;
jamiechan 2012-3-17 07:20:41 PM
我覺得I love rabbit不錯的還有R.I.P
all_loving_it 2012-3-17 11:16:13 PM
ahwing 發表於 2012-3-17 12:21 AM
可憐;咁如果你覺得我係玩隻兔兔玩到咁;咁我就罪有應得;
但我真係有嘗試令佢好番;
如果你覺得我無傷心無難過 ...

由始至終, 我并無講過你係玩只兔兔玩到咁, 亦無話過你無傷心同難過, 亦無講過你唔想令佢好返, 只係認為兔兔如果及時有睇醫生, 得到合適治療, 只兔兔有有機會可以好返, 生存落黎

但係, 如果你非要曲解我既意思, 認為我係話你玩到只兔仔玩到咁, 唔想佢好返, 兔兔病只係出面買藥係無問題, 我都無辦法, 亦無話可說......
babyying824 2012-3-21 10:22:11 PM
我都係呢間買既奇實就...
但我就無事...8個月都好正常冇任何問題..
不過如果好似你咁講我下次都一定吾會去!
Pamela_peony 2012-3-27 11:07:51 PM
豆豆都係係果度買,一買返黎都有事,睇左兩次急症仲怕佢養唔大,
不停食草粉營養
就算宜家大左腸胃都一樣有事, 只係豆豆乖知道自己唔好猛咁食草
大部份兔兔都有事架,而且佢地比較平,所以可以話佢地根本唔當佢地係生命,
所以如果養兔就領養, 唔好再俾錢支持佢地殘害O的小生命

快速發帖